صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۹۵۴۳۳۴
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۱
آشنا:

گروه جامعه: مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور با بیان اینکه در صنعتی و تجاری شدن ورزش تلاش می‌شود تا ورزش جایگزین دین شود، اظهار کرد: دوران مدرن در تلاش برای جایگزینی ورزش به جای ارزش است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور امروز، 18 اسفندماه، با حضور در نشست تبیین سیاست‌های فرهنگی و قرآنی وزارت ورزش و جوانان به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: سیاست فرهنگی ورزش در نگاه دولت تدبیر و امید در سه مقوله: هویت فرهنگی، حیات فرهنگی و امنیت فرهنگی دنبال می‌شود.

ورزش؛ فعالیتی هویت‌ساز

وی ادامه داد: در حوزه هویت فرهنگی به ورزش از این جهت توجه می‌شود که فعالیتی هویت‌ساز است. ورزش‌های ملی یک کشور روایت‌کننده اسطوره‌ها، تاریخ، ارزش‌ها و باور‌های آن ملت است.

وی با بیان اینکه در صنعتی و تجاری شدن ورزش تلاش می‌شود تا ورزش جایگزین دین شود، اظهار کرد: اکنون هر باشگاه ورزشی به یک فرقه تبدیل شده که پیروان، رهبران، آئین و نمادهای خاص خود را دارد. دوران مدرن در تلاش برای جایگزینی ورزش به جای ارزش است.

جایگزینی نظام ارزشی!

آشنا با بیان اینکه ورزش تبدیل به بُرد به هر قیمت و برنده شدن برای قدرت و شهرت شده است، اظهار کرد: این جایگزینی نظام ارزشی توسط صنعت ورزش آثار مخربی بر جهان داشته است. امروز مربیان، پیامبران دنیای مدرن هستند و ورزشکاران همچون سرداران جنگ‌های صلیبی عمل می‌کنند.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور تقابل پهلوانی و قهرمانی را در واقع سیاست فرهنگی حوزه ورزش دانست.

آشنا حیات فرهنگی را مقوله مهم مورد توجه دیگر در دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: چرا باید از پول مالیات یک ملت هزینه‌های هنگفت دو باشگاه زیان‌ده تأمین شود و عمومی سازی ورزش تبدیل به هزینه کردن برای باشگاه‌های مختلف شود. امروز دسترسی عادلانه به ورزش تبدیل به کلنگ زدن مجموعه‌های ورزشی و به صورت نیمه کاره رها کردن آن شده است.

وی نفوذ گری و نفوذ پذیری را دو مقوله مهم در موضوع امنیت فرهنگی دانست و گفت: ورزش عامل نفوذ فرهنگی یک کشور در کشورهای دیگر است که می‌تواند به افتخار آفرینی بیانجامد. افتخار ما به ورزش حوزه بانوان از این جهت است که وجهه یک بانوی ورزشکار مسلمان را به جهانیان معرفی می‌کنیم. جهانیان با مشاهده این الگو مختار هستند بین اسلام شیعی واقعی و اسلامی که داعش ادعای آن را دارد انتخاب داشته باشند.

کمتر فریاد بزنیم و بیشتر عمل کنیم

وی حوزه ورزش را از این جهت حوزه امنیتی خواند که می‌تواند نفوذگری داشته باشد، به این ترتیب از مسئولان امر خواست به جای شعار دادن اقدام به برپایی نشست و پژوهش‌های دقیق کنند و کمتر فریاد زده و بیشتر عمل کنند.

آشنا در پایان یاد آور شد: با فکر و اندیشه می‌توان راهی پیدا کرد که با رعایت ملاحظات شرعی و حفظ حرمت زنان آنان را از حضور در مجامع ورزشی و بروز شور حمایت از ورزشکاران محروم نکرد.