صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۹۸۶۲۲۰
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳
معاون دبیرکل اتحادیه عرب:

گروه بین‌الملل: بدرالدین علالی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب تأکید کرد: اکنون زمان اصلاح تصورات غلط و کلیشه‌ای در مورد اسلام و مسلمانان و نوگرایی در گفتمان دینی به منظور احیای مفاهیم تسامح و مدرنیته فرا رسیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه «البوابة نیوز»، بدرالدین علالی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب، این مطلب را دیروز، 23 اسفندماه، در نشست بین‌المللی «نقش میانه‌روی در مقابله با تروریسم و تحقق ثبات و صلح جهانی» در شهر «امان»، پایتخت اردن ارائه داد.
بدرالدین علالی در این نشست که به همت انجمن بین‌المللی میانه‌روی برگزار می‌شود، بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های جامعه بین‌المللی در راستای احیای ارزش‌های والای انسانی که باعث پیشرفت و آگاهی جوامع و اعتمادسازی و ترویج محبت و صلح و همبستگی دینی و اجتناب از تنفر می‌شود، تأکید کرد.
وی گفت: این خواسته‌ها تنها از طریق گفت‌وگوی سازنده و به دور از هرگونه تشنج و تعصب حاصل می‌شود.
معاون دبیرکل اتحادیه عرب تصریح کرد: باید در اصلاح مفاهیم دینی اسلامی و نشر ارزش‌های همزیستی و تقویت آن در بین جوانان تجدید نظر شود و مؤسسات دینی شیوه‌های آموزشی مراحل مختلف تحصیلی را مورد بازنگری قرار دهند و این مواد درسی را با مبانی اسلام رحمانی غنی و منابع و کتب اسلامی را از احادیث و روایات بی‌پایه و اساس پاکسازی کنند.
علامه سیدعلی فضل‌الله، از روحانیون و علمای شیعی لبنان از دیگر سخنرانان این نشست بود که ضمن سخنانی اظهار داشت: نابودی تروریسم تنها زمانی امکانپذیر است که تلاش‌های علما و اندیشمندان هماهنگ و در راستای یک استراتژی عربی و اسلامی مشخص و هدفمند برای مقابله با آن باشد.
وی همچنین بر وحدت اقشار مختلف ملی، عربی و اسلامی و تلاش برای تکامل این وحدت تأکید کرد و افزود: میانه‌روی به معنای توازن و اعتدال هرگز یک شعار تدریجی که اسلام برای تمایز از بقیه ادیان به‌کار گرفته باشد نیست، بلکه جوهره عقیده، نظم، اخلاق و شریعت اسلامی به‌شمار می‌رود.
گفته می‌شود، هدف از برگزاری این نشست، تبیین چهره درخشان و نورانی دین اسلام و بیان نقش علما و اندیشمندان در تقویت و تحکیم شیوه اعتدال و توازن و تبیین نقش مؤسسات آموزشی، تربیتی، پرورشی و تبلیغاتی در مواجهه با انواع و اشکال مختلف افراطی‌گری و تروریسم است.
ضرورت ایجاد استراتژی جهانی به‌منظور ایجاد جریان اعتدال و تأکید این حقیقت که همه ادیان آسمانی تروریسم را رد کرده و نمی‌پذیرند و ارائه تجربیات موفق و راه‌کارهای علمی و عملی برای مقابله با این پدیده و آثار و نتایج آن از دیگر اهداف برگزاری این نشست عنوان شده است.
نشست بین‌المللی «نقش میانه‌روی در مقابله با تروریسم وتحقق ثبات و صلح جهانی» از دیروز، 23 اسفندماه، با حضور 150 شخصیت و اندیشمند و استاد دانشگاه از 20 کشور عربی و خارجی در شهر امان، پایتخت اردن آغاز شد و تا امروز، 24 اسفندماه، ادامه دارد.
این نشست به همت انجمن بین‌المللی میانه‌روی اسلامی و با همکاری اتحادیه عرب، اتحادیه جهانی علمای مسلمان و سازمان همکاری اسلامی برگزار می‌شود.