حجت الاسلام والمسلمین سعید فخرزاده، مدیر واحد تاریخ شفاهی حوزه هنری در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) در این باره اظهار کرد: در یک سال اخیر، رویکرد نویسندگان جوان کشور به حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی افزایش یافته و در استانهای مختلف شاهد برگزاری کارگاههای شعر و داستان دفاع مقدس با حضور اساتید و صاحب قلمان مجرب این حوزه هستیم.
وی ادامه داد: در عین حال باید توجه داشت حوزه دفاع مقدس تنها به رزم در جبهههای جنگ محدود نیست، بلکه در سطوح بسیار گستردهتر تدارکات، پشت جبهه، خانواده رزمندگان و تاثیرات اجتماعی و روحی دفاع مقدس را نیز دربرمی گیرد که برای ورود به این لایه ها به منابع بیشتری نیاز داریم. برای نگارش کتاب در حوزه دفاع مقدس نمیتوان تنها به سراغ یک رزمنده رفت و خاطرات وی را جویا شد چراکه او تنها یک قطعه کوچک از پازل جنگ است.
حجت الاسلام فخرزاده توضیح داد: جای خالی تالیف کتاب در موضوعهای بسیاری از جمله کلیت جنگ و نقش حکومت و دولت در آن، فعالیتهای بینالمللی مرتبط و مسایل اطلاعاتی، خاطرات ژنرالهای عراقی و مقاومتهای قهرمانان مردم جنگزده غرب و جنوب کشور کاملا محسوس است که برای ورود به آنها نیازمند اسناد و مدارک متقن هستیم که تهیه آن از عهده یک گروه چند نفره از محققان برنمی آید و پروژه ای بزرگ است. همان گونه که در حوزه علوم قرآن و حدیث، علما به استخراج احادیث صحیح از میان میلیونها حدیث مختلف برای رفع شبهات احتمالی و برداشتهای نادرست میپردازند و این دستهبندی منابع دینی بسیار مفید واقع شده خوب است از این تجربه در حوزه دفاع مقدس نیز استفاده شود.
مدیر تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی با بیان اینکه با مراجعه به آرشیو نشریات به میلیونها داده اطلاعاتی برای تدوین بانک جامع دفاع مقدس دست مییابیم، گفت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به عنوان نهاد پشتیبان و هدایتگر ارزشهای این حوزه باید وظیفه تهیه این بانک را با کمک سازمان اسناد و کتابخنه ملی جمهوری اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده بگیرد.