به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران پس از پنج دوره حضور در نمایشگاه کتاب پاریس، در پنج روز برگزاری سی و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب پاریس پذیرای بازدیدگنندگان و مخاطبان خود بود. کتابهای متنوعی از حوزههای مذهبی، ایرانشناسی، ادبیات فارسی، آموزش زبان فارسی به خارجیها، تهرانشناسی، دفاع مقدس و ... در غرفه ایران که در همسایگی غرفههای کشورهای بلژیک، اسلواکی، عمان و قطر واقع شده بود، ارائه و همچنین آثار، کتب و بروشورهای بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شد.
در نیم روز افتتاحیه نمایشگاه که به بازدید متخصصان نشر کتاب و ناشران و نویسندگان اختصاص داشت، حضور علاقهمندان به فرهنگ ایران درغرفه مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران چشمگیر بود. در روز نخست با نام «روز تهران» مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران با همکاری سازمان زیباسازی شهر تهران به معرفی این شهر و منشورات مرتبط با شهر تهران پرداخت.
ارائه تصویری به روز از تهران جدید و نمایش تصاویر تهران قدیم، کتب مرتبط با تهران و توزیع عکس و کارت پستال «تهران، شهر زیبای خاورمیانه» از جمله فعالیتهای این روز بود.
همچنین میزگردی با عنوان «نشر شعر در کشورهای حوزه خلیج فارس» در سالن بخش بینالملل نمایشگاه با حضور احمد شاکری، نماینده مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، برونو دوسی، شاعر و مدیر انتشارات دوسی، آنتوان ژوکی، مترجم فرانسه ـ عربی و روزنامهنگار، با اجرای الکساندر گفن برگزار شد و مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
در دومین روز نمایشگاه و همزمان با تحویل سال نو شمسی که به « روز ایران» نامگذاری شده بود با حضور روسای نمایشگاههای گوناگون، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه و اعضای رایزنی فرهنگی، غرفههای مهمان، نویسندگان، مترجمان و دانشجویان ایرانی در پاریس، با ارائه کارت پستالهای تبریک سال نو و کارت پستالی با نام و یاد پیامبر مهربانی و رحمت به مراجعان غرفه، از ترجمه انگلیسی کتاب «محمد(ص)» نوشته ابراهیم حسنبیگی، کتاب دو زبانه «قلعهها و دژها» اثر ژان کلود ووازین، به همت انتشارات الهدی، و چند کتب دیگر رونمایی شد. همچنین با حضور هنرمندی در غرفه ایران ضمن برگزاری کارگاه به آشنایی با هنر خط و نستعلیق فارسی پرداخته شد.
در سومین روز نیز ضمن مذاکره با مسئولان نمایشگاههای گوناگون و ناشران بینالمللی از آنها برای حضور در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران دعوت شد. در روز آخر نیز با وجود مراجعان متعدد تا آخرین لحظات برگزاری نمایشگاه و صفهای طولانی ورودیه، مسئولان غرفه ایران در دیداری با رئیس نمایشگاه پاریس به توافقات مهمی دست یافتند.
امیرمسعود شهرامنیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران و احمد شاکری، مدیر غرفه و نماینده مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در بخش اروپایی، با برتراند موریسه، کمیسر عالی و رئیس نمایشگاه کتاب پاریس دیدار کرد. موریسه ضمن استقبال و پذیرش دعوت برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران، آمادگی خود برای حضور شهر تهران به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب پاریس در سال آینده و سپس حضور کشور ایران به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب پاریس در سالهای آتی را اعلام کرد.
برتراند موریسه ضمن پوزش از برخی ناهماهنگیها در برنامهریزی نشست و اهمیت حضور فعال ایران در نمایشگاه کتاب فرانسه، فرهنگ را بهترین راه تعامل میان ملتها دانست و بر تبادل و تعامل فرهنگی میان دو نمایشگاه تأکید کرد.
در این دیدار شهرامنیا با تقدیم دعوتنامه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر همکاری متقابل دو نمایشگاه در راستای گسترش آگاهی و شناخت بیشتر میان ناشران، نویسندگان، مترجمان و هنرمندان دو کشور تأکید و طرفین به تبادل تجربیات با یکدیگر پرداختند.
از جمله دیدارهای دیگر این نمایشگاه میتوان به حضور و بازدید فرانسوا اولاند رئیس جمهور این کشور در دومین روز نمایشگاه، و همچنین مانوئل والس نخست وزیر فعلی و فرانسوا فییون نخست وزیر سابق این کشور اشاره کرد که ضمن بازدید از غرفه ایران به تجلیل از حضور ایران در این دوره پرداختند.
گفتنی است، نمایشگاه کتاب پاریس هر ساله در ماه مارس و در محل نمایشگاههای «پورت دو ورسای» برگزار میشود. سی و هشتمین دوره این نمایشگاه به زعم نظرسنجیهای داخلی و بینالمللی از لحاظ کیفیت برگزاری از بهترین دورهها به شمار میرود.