صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۱۲۰۱۳۳
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۱
معاون تهذیب حوزه‎های علمیه عنوان کرد:

گروه حوزه‎های علمیه: معاون تهذیب حوزه‎های علمیه گفت: مهم‌ترین کار در تحقق شعار سال را تبیین درست آن به ویژه از سوی حوزه و به کار گرفتن نهایت تلاش مردم و مسئولان برای تحقق آن است.

حجت‎الاسلام والمسلمین هادی حسین‌خانی، معاون تهذیب حوزه‎های علمیه در گفت و گو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به شعار همدلی و همزبانی در سال جدید گفت: به نظر می‎رسد علت نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با توجه به موضوعات حساس فراروی کشور از جمله مذاکرات هسته‎ای و انتخابات مجلس است از این رو دولت محترم باید مسایل مربوط به مذاکرات را شفاف و صحیح به مردم منتقل کند و مردم نیز از دولت حمایت کنند.
وی با اشاره به نقش حوزه و روحانیت در تحقق شعار امسال افزود: از وظایف مهم حوزه، تبیین درست و صحیح مسئله است، زیرا روحانیت بیشترین ارتباط و تعامل را با مردم دارند و باید ابعاد این موضوع را باز کنند تا سوء استفاده از تعبیر همدلی و همزبانی صورت نگیرد.

سوء استفاده از شعار سال نشود

حسین‌خانی با اشاره به برخی تعابیر اشتباه از این شعار گفت: برخی تصور می‎کنند که منظور از شعار امسال این است که دولت هر کاری خواست بکند و مردم هم باید همراهی کنند و نقش مردم نادیده گرفته شود و یا برعکس، دولت باید هر کاری که مردم مد نظرشان است انجام شود. درست آن است که باید میان این دو خواسته همدلی و همزبانی منطقی، عقلایی و با فهم متقابل یکدیگر برای رفع مشکلات کشور ایجاد شود.
معاون تهذیب حوزه با تاکید بر اینکه بهترین مرکز برای تبیین این شعار و بررسی استنادات دینی آن، حوزه علمیه است عنوان کرد: محققان و صاحبنظران حوزه باید این مسئله را بررسی دینی و علمی کنند و با استفاده از ارتباط تبلیغی که با توده‎های مردم دارند آن را برای مردم نیز تبیین کنند و از آنها برای تحقق آن کمک بخواهند.
وی اظهار کرد: ممکن است هرکسی این شعار و یا سایر شعارهای سال را مطابق با ذوق و سلیقه خود تفسیر کند در صورتی که باید تفسیری که از شعار سال ارایه می شود مطابق با خواسته قلبی رهبری باشد و موانع تحقق آن رفع شود.

خواسته‎های جناحی؛ مانع تحقق شعار سال

وی تاکید کرد: برخی هم ممکن است با فرض درست از شعار و برداشت صحیح آن نخواهند چنین چیزی محقق شود و برطبل خواسته‎های جناحی و شخصی خود بکوبند که یکی از بزرگترین موانع تحقق شعار سال، همین خودخواهی‎ها و جناح‌بازی‎ها است.
حسین‌خانی با اشاره به برخی استنادات قرآنی این شعار گفت: این شعار مشحون از استنادات قرآنی و روایی است؛ قرآن در یکی از آیاتش، ایمان را به همدلی مردم و رهبرشان منوط کرده است، یعنی شرط ایمان به خدا این است که مردم با پیامبر و ولی‎شان همدل و همزبان باشند و از او اطاعت کنند وگرنه ایمانشان زیر سؤال است.
وی ادامه داد: شرط ایمان این است که مردم خواسته قلبی رهبری را بشنوند و در راه تحقق آن گام برداشته و نهایت تلاش خود را به کار بگیرند.
حسینخانی تصریح کرد: خواسته رهبری امروز این است که همدلی ابتدا میان مسئولان نظام و بعد میان مردم با یکدیگر و مسئولان با مردم ایجاد شود و همدلی میان دولت با مردم نیز که رشته ای از همدلی مردم و رهبری است، تقویت و محقق شود.