به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در چکیده این گزارش آمده است: اوراق تبدیلی، از انواع اوراق ترکیبی محسوب میشود که در سررسید به سهام بانی تبدیل میگردد. این اوراق در شرایط تورمی اقتصاد و وجود انتظارات مثبت در بازار از استقبال بالاتری برخوردار خواهد بود. برای شرکتهای در حال رشد استفاده از این ابزار مطلوب به نظر میرسد. همچنین سرمایهگذارانی که تمایل به بهرهمندی از مزایای مالکیتی یک شرکت و سرمایهگذاری با افق بلندمدتتر میباشند، اوراق قابل تبدیل به سهام ابزار مناسبی برای سرمایهگذاری میباشد.
در مقدمه این گزارش میخوانیم: اوراق بهادار سرمایهای مانند مرابحه، اجاره، مشارکت، اوراقی هستند که پس از اجرای طرح یا فرایند تأمین مالی در سررسید مشخصی تسویه میگردند و به عبارتی اصل سرمایهگذاری انجام شده در انتهای سررسید به دارندگان اوراق پرداخت میگردد. یکی از معضلات این اوراق خروج نقدینگی در سررسید اوراق از شرکت بانی یا پروژه میباشد.
همچنین میخوانیم: در شرایط رونق اقتصادی یا پیشبینی، اوراق تبدیل شونده به سهام راهکار مناسبی جهت گسترش و عمق بازار سهام و جذابیت بیشتر برای خرید اوراق سرمایهای خواهند بود. بنابراین این ابزار میتواند روش مناسبی جهت اجرای سیاستهای پولی دولت واقع شود.
یادآور میشود «بررسی فقهی- مالی انتشار اوراق اجاره، استصناع و جعاله قابل تبدیل به سهام» که به قلم سیدامیرحسین اعتصامی، نگاشته شده و توسط مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی منتشر شده است، به قابلیت تبدیل اوراق اجاره، استصناع و جعاله به سهام اشاره کرده است. تفاوت اوراق تبدیلی و تعویضی، مزایا و معایب این اوراق و روشهای ارزشگذاری آن از جمله مباحثی است که در این گزارش به اجمال به آن پرداخته شده است.
علاقهمندان میتوانند متن کامل این گزارش را اینجا دریافت کنند