صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۱۲۸۹۴۲
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴
در نشست سوریه؛

شعب خارجی: رایزنی فرهنگی ایران در سوریه با همکاری جمعیت دوستی ایران و فلسطین به مناسبت «یوم الارض» نشستی فکری ـ فرهنگی «فلسطین و جایگاه آن در قرآن، حدیث و تاریخ» را در سالن مرکز مطالعات ایران‌شناسی این رایزنی فرهنگی برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نشست با سخنرانی محمد البحیصی،  نویسنده فلسطینی، حسن حمید، متفکر فلسطینی و حجت‌الاسلام سالم‌پور، از نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در سوریه  و در حضور اعضای دفتر مقام معظم رهبری در سوریه، اعضای انجمن دوستی فلسطین و ایران در سوریه و ده‌ها نفر از شخصیت‌های فرهنگی، ادبا و شاعران فلسطینی، برگزار شد.
 
در آغاز این نشست، محمد البحیصی، نویسنده و پژوهش‌گر معروف فلسطینی، با اشاره به اشغال سرزمین فلسطین اظهار کرد: از جانب رژیم صهیونیستی از سال 1948 تا سال 1979 میلادی بیش از 21 هزار هکتار از زمین‌های «الجلیل» برای تأسیس شهرک‌های صهیونیستی مصادره شده است.
 
وی با اشاره به اینکه این امر باعث قیام مردم فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی شد، ادامه داد: این امر منجر به انتفاضه اول مردم فلسطین در سال 1987 شد و بار دیگر، مردم فلسطین انتفاضه دومی در سال 2000 داشتند. ولی متأسفانه مذاکرات دولت به اصطلاح خودگردان فلسطین باعث خاموشی این نهضت‌ها شد.
 
محمد البحیصی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: بعضی‌ها فقط مدعی دین شدند و زمین مادری را انکار کردند. در حالی که بعضی دیگر منکر دین شدند و موضوع ملی و قومی را مدعی شدند. و این دو باعث بروز جریان‌های تندرو از هر دو طرف شد.
 
وی افزود: رژیم صهیونیستی همواره می‌کوشد برای اثبات مدعای خود، یک امر مقدسی را بر روی زمین فلسطین پیدا کند تا آن را به نوشته‌های توراتی خود ربط دهد. در حالیکه تمامی آثار و اماکن دینی موجود، سرزمین مقدس اسلام است که با وجود مسجدالاقصی، نباید آن را فراموش کرد.
 
البصیحی در پایان سخنان خود به حدیث پیامبر(ص) درباره مسجد‌الاقصی اشاره کرد و گفت: این سرزمین از طرف خداوند متعال، سرزمین مبارکی نامیده شده و سرزمین رسالات آسمانی است.
 
سخنران بعدی این نشست حسن حمید، عضو اتحادیه نویسندگان عرب بود. وی در سخنان خود به سرزمین فلسطین و خون فلسطینی که بر روی آن ریخته شده است، اشاره کرد و گفت: این سرزمین مقدس را نه مسلمانان و نه مسیحیان، نمی‌توانند نادیده بگیرند. چرا که به این سرزمین پیامبر اکرم (ص) عروج کرد و در این سرزمین حضرت عیسی (ع) سیر نمود و دین خود را منتشر کرد.
 
وی در بخشی از سخنان خود به رفتار صهیونیست‌ها در فلسطین پرداخت و گفت: آنان همچون غرب وحشی، تمدن‌های بشری را به یغما بردند و اهالی آنها را قتل عام کردند؛ این امر نشانگر دیدگاه وحشی‌گری آنها و دید ضدبشریت آنان است.
 
حسن حمید افزود: صهیونیست‌ها در کتاب تورات و نوشته‌های دینی خود، نوشته‌های پر از کینه و دشمنانه علیه غیریهودی دارند.
 
وی در پایان سخنان خود گفت: ما باید همواره به فکر این سرزمین باشیم و اجازه ندهیم این سرزمین توسط دشمنان و مزدوران به صهیونیست‌ها فروخته شود.
 
سپس و در خاتمه این نشست، چند تن از حاضران به اظهارنظر درباره موضوع فلسطین و اهمیت تحکیم پایبندی به سرزمین فلسطین و محور مقاومت تأکید و ابراز امیدواری کردند که چنین نشست‌هایی در سطح گسترده‌تر و به صورت منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار شود.
 
از میان این اشخاص، حجت‌الاسلام سالم‌پور، عضو نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در سوریه، گفت: یهود در ابتدا در وضع اسفباری بودند؛ بنابراین خداوند متعال حضرت موسی(ع) را فرستاد تا آنان را از ذلت و پستی نجات دهد؛ ولی آنان در نهایت، منکر این نعمت الهی شدند و منقلب شدند.
 
وی تأکید کرد: سرزمین فلسطین شامل دو نوع برکت است؛ یک برکت معنوی و دیگری برکت مادی که در نهایت روزی خواهد آمد و به رهبری حضرت مهدی(عج) و حضرت عیسی(ع) این سرزمین به دست مؤمنان آزاد خواهد شد.
 
بنا بر اعلام این گزارش، «یوم الأرض» هر ساله در روز 30 مارس (10 فروردین) در کشورهای عربی و اسلامی، با هدف زنده نگاه‌داشتن حماسه مردم مظلوم فلسطین، گرامی داشته می‌شود.