به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از ستاد مرکزی راهیان نور، سرهنگ مسعود قنبری، فرمانده سپاه سرپل ذهاب اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت سالروز عملیات بازیدراز، مراسم صعود به ارتفاعات یادمان شهدای این منطقه در روزهای سوم و چهارم اردیبهشتماه برگزار میشود و امید است امسال نیز همچون سالهای گذشته با برگزاری هر چه بهتر این مراسم بتوانیم بیش از پیش شهرستان مشهد مظلومان فاتح را به دیگر شهرهای کشور معرفی کنیم.
وی افزود: برگزاری این آئین تداعی خاطرههای دوران دفاع مقدس است. آن دوران طلایی گنجینهای است که در اختیار ما قرار گرفته و نباید هیچ گاه فاصله ما با این گنجینه زیاد شود و مسایل ارزشی را به فراموشی بسپاریم.
فرمانده سپاه ناحیه سرپلذهاب تصریح کرد: شهدا عزت و افتخار انقلاب اسلامی ما هستند و ارزشهای دوران دفاع مقدس امروز باید توسط فرزندان و خانوادههای شهدا بازسازی شود.
قنبری گفت: سالگرد عملیات بازیدراز فرصتی است که ما بتوانیم استان کرمانشاه و شهرستان سرپلذهاب را به سراسر کشور معرفی و مشکلات و سختیهای دوران دفاع مقدس در خطه غرب را برای همگان بازشناسی کنیم.
وی با بیان اینکه تمهیدات و هماهنگیهای لازم در راستای برگزاری هر چه باشکوه این مراسم انجام شده است، افزود: کاروانهای راهیان نور از پنجشنبه، سوم اردیبهشتماه وارد شهرستان سرپلذهاب میشوند و یادواره شهدای بازیدراز در بقعه حضرت احمدبناسحاق(ره) با حضور خیل زائرین برگزار خواهد شد.
فرمانده سپاه ناحیه سرپلذهاب عنوان کرد: در روز جمعه، چهارم اردیبهشتماه، زائرین مشهد شهیدان از سراسر کشور صعود به ارتفاعات بازیدراز را انجام خواهند داد.
دبیر ستاد راهیان نور شهرستان سرپلذهاب بیان کرد: اسکان مسافران، ارائه خدمات رفاهی، فضاسازی مسیر صعود به ارتفاعات بازیدراز و برپایی ایستگاههای صلواتی از جمله اقداماتی است که برای زائران این سفر معنوی در نظر گرفته شده است.
به گفته فرمانده سپاه سرپلذهاب، فرماندهان دوران دفاع مقدس در این سفر معنوی سخنرانی کرده و راویان جنگ تحمیلی نیز به روایتگری از رشادتهای جنگ تحمیلی میپردازند.
قنبری تصریح کرد: باستانیکاران کرمانشاهی در این صعود اقدام به اجرای نمایشهای باستانی میکنند و مؤسسات فرهنگی سطح استان نیز به ارائه خدمات به کاروانهای اعزامی میپردازند. پیشبینی میشود ۱۵ هزار زائر در سالگرد شهدای عملیات بازیدراز حضور داشته باشند.
عملیات ظفرمند بازیدراز در اردیبهشتماه ۱۳۶۰ از سوی رزمندگان سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی تیزپروازان هوانیروز کرمانشاه که در رأس آنان خلبان شهید علیاکبر شیرودی حضور داشت، انجام شد و در هشت روز عملیات دلاورانه، ارتفاعات بازیدراز از چنگال متجاوزان رژیم بعثی خارج و دشمن با تحمل هزاران کشته و صدها اسیر و انهدام تانکها و تجهیزات نظامی مجبور به عقبنشینی شد.
سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه با بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت در هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد حمله هوایی، گلولهباران و اصابت موشک ارتش بعث قرار گرفت و در این مدت ۸۵۶ شهید، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۱۱۲ آزاده سرافراز تقدیم نظام اسلامی کرده است.