صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۱۴۷۱۲۱
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷

گروه اندیشه: پژوهشکده تاریخ اسلام در ادامه سلسله مباحث تخصصی سیره‌نگاری جلسات دوازده و سیزدهم را با عناوین جغرافیای سیره و سکوت منابع سیره برگزار می‌کند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، گروه سیره معصومین(ع) پژوهشکده تاریخ اسلام در ادامه سلسه مباحث تخصصی سیره‌نگاری مبحث دوازدهم با عنوان جغرافیای سیره (موارد کاربردی) و مبحث سیزدهم با عنوان سکوت منابع در سیره (معنای سکوت-علاج سکوت) با تدریس احمد پاکتچی مدیر گروه علوم قرآنی دانشگاه امام صادق (ع) را برگزار می‌کند.

پاکتچی معتقد است سیره یک میراث فرهنگی عاملانه و خودآگاه است، نویسنده آن را می‌نویسد تا بماند. در این میراثی که از پیامبر و ائمه معصومین باقی مانده، بحث ماندگاری مطرح است.





تاریخچه سیره‌نگاری به صدر اسلام بازمی‌گردد. معاصران و اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله توجّه و اهتمام خاصّی به حفظ و ثبت سیره و شرح زندگانی و نیز صفات آن حضرت داشتند. این سیره نگاری ـ بعداً ـ به شکل جزئی تری درباره خلفا، سلاطین و علما و حتی سایر طبقات نیز در شکل «شرح حال نویسی» رایج گردید.

این نشست‌ شنبه 29 فروردین ماه از ساعت 15 الی 19 در پژوهشکده تاریخ اسلام به نشانی خیابان ولیعصر (عج)، خیابان عباسپور (توانیر)، خیابان رستگاران، کوچه شهروز شرقی، پلاک 9 برگزار می‌شود.