به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، مهدی نادعلی، مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری کاشان در مراسم ارجداشت سرآمدان سخن در فرهنگسرای علم و ادب علامه فیض کاشانی، ضمن تغییر نام سازمان رفاهی تفریحی به فرهنگیورزشی شهرداری کاشان اظهار کرد: فعالیت این سازمان در زمینه فرهنگی به صورت تخصصی ضروری است و بایستی اجرایی شود.
وی، وجود شعرا، فضلا، ادبا و هنرمندان مطرح این شهرستان را مورد تأکید دانست و افزود: ایجاد فضاها و مکانهای فرهنگی و علم و ادب با همیاری و همکاری شهرداری و سازمان نشانگر اهمیت دادن به هنرمندان منطقه کاشان در رشتههای مختلف است.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، نامگذاری فرهنگسرای علم و ادب با نام علامه فیض کاشانی را یکی از اقدامات فرهنگی و ادبی این سازمان دانست و افزود: امید است با برگزاری محافل ادبی با حضور فرهیختگان، علما، ادبا و شعرا نام بزرگان کاشان را دوباره با ایجاد فضاهای فرهنگی و علم و ادب زنده نگه داریم.
نادعلی، ضرورت شناخت بهتر علما و ادبای شهری با پیشینیه 7 هزار ساله را مورد تأکید دانست و گفت: در راستای پاسداشت هنرمندان کاشانی ایجاد مکانهای فرهنگی که نیاز شهری با پیشینیه و تمدن طولانی است لازمالاجرا است.
وی، همچنین از برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینهها مختلف هنری، علمی و ادبی با همکاری و همیاری هنرمندان خبر داد.
استاد شهاب تشکری نیز، در مورد شخصیت ملکالشعرای بهار و افتخاراتی که در کارنامه خود ثبت کرده است سخن گفت و افزود: ملکالشعرای بهار غیر از قصیدههای بلند و خواندنی قطعههای ادبی زیبایی را سروده است.
وی، همچنین به جایگاه و مقام شخصیتی ملکالشعرای بهار و زندگینامه وی اشاره کرد و تعدادی از اشعار ملکالشعرای بهار را قرائت کرد.
یکی از اساتید دانشگاه نیز در این مراسم، از سعدی به عنوان معلم عشق و اخلاق یاد کرد و گفت: با خواندن اشعار سعدی کاملا میتوان فهمید که با تمام وجود عاشق بوده و یا عشق او را شاعر کرده است.
استاد شجری، نگاه سعدی را در سرودن اشعارش نگاهی ژرف اندیش و عمیق دانست و افزود: در نگاهش از صورت میگذرد و به سیرت میرسد.
وی، ضمن تأکید بر اینکه شعر سعدی حاصل تأملات و تفکرات بسیار است، اذعان کرد: جلوههای زیبا در صورت نیست بلکه معانی حقایق و اسراری است که پشت صورتها نهفته است.
به گفته وی، انسان نیازمند به مسائل اخلاقی است و شعری ماندگار میشود که نکات و مسائل اخلاقی به خوبی در آن رعایت شده باشد و سعدی قصایدش را با چاشنی های اخلاق نشان داده است.
شاعر معاصر کشور، رمز مانایی سهراب سپهری را نوآوری و عرفان سهراب عنوان کرد و گفت: در سرودههای سهراب به خوبی عرفان و نوآوری موج میزند.
سیدعلی اصغر صائم کاشانی، با خاطرهگویی از سهراب سپهری به گوشههای از خصوصیات اخلاقی وی اشاره کرد و افزود: سهراب اهل تظاهر و اهل مصاحبه نبود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل نیز در این مراسم گفت: ارجداشتها بایستی تبدیل به فرهنگ شود.
میثم نمکی، از برگزاری نکوداشت استاد شهاب تشکری خبر داد و اذعان کرد: تشکری توانست کمتر از 90 روز کل قرآن را به صورت منظوم ترجمه کند.
گفتنی است: مراسم ارج داشت سرآمدان سخن، سعدی شیرازی، سهراب سپهری و ملکالشعرای بهار با حضور اساتید، کارشناسان، شاعران برجسته و سرهنگ پورغلامحسین فرماندهی نیروی انتظامی کاشان همراه با آوازهخوانی محمد خواجهامیری و نوازندگی ابوالفضل شیخزاده، خاطرهگویی محمد دهقانیآرانی پیشکسوت خبری و خاطرهگویی سیدعلیاصغر صائمکاشانی شاعر معاصر کشور در مورد سهراب سپهری و در فرهنگسرای علم و ادب علامه فیض کاشانی برگزارشد.