صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۱۹۰۹۰۶
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵
زیارتی مطرح کرد:

گروه ادب: مدیرکل امور ده‌یاری‌های وزارت کشور گفت: از مشکلات اصلی توسعه فرهنگ کتابخوانی در روستاها، نبود تشکیلات منسجم و متولی خاص برای ارائه راهبرد در این امر است؛ بنابراین باید در سال «‌دولت و ملت، همدلی و همزبانی» از ظرفیت‌ فعالیت‌های خودجوش در روستاها استفاده کنیم.

اسماعیل زیارتی، مدیرکل امور ده‌یاری‌های وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عنوان کرد: در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با کم‌توجهی به ابعاد فرهنگ و اجتماع در توسعه پایداری روستاها مواجه بودیم که خوشبختانه پس از انقلاب اقدامات خوبی در برخورداری روستاها و زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی آنها انجام شد و اکنون 98 درصد آنها دارای امکانات و 90 درصد نیز صاحب راه هستند.
زیارتی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در اسفند 93 افزود: تا پیش از اقدام به برگزاری این جشنواره با وجود توسعه عمرانی زیرساخت‌های اجتماعی هنوز توجه جدی به توسعه پایدار فرهنگی نشده بود و شاهد افزایش حاشیه‌نشینی در شهرها و خالی شدن روستاها بودیم.
مدیرکل امور ده‌یاری‌های وزارت کشور با بیان اینکه ریشه تمدن ایران روستایی است، گفت: جشنواره روستا‌های دوستدار کتاب فتح بابی برای ایجاد دغدغه در دستگاه‌های فرهنگی و تلنگری برای توسعه فرهنگ روستاها بود که با تعامل خوب و هم‌افزایی وزارت کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.
وی تصریح کرد: با اینکه در نخستین جشنواره در روستا‌های دوستدار کتاب، فقط 10 روستای برگزیده داشتیم، در بازدیدهای استانی با ایجاد تحول مثبت در روستاهای استان‌های مختلف و احساس رقابت هویت در آنها مواجه شده‌ایم و اطمینان داریم این جشنواره که به صورت دو سالانه ادامه خواهد داشت، موج عظیمی از طرح‌های حوزه فرهنگ و کتابخوانی را به دنبال دارد.
زیارتی با اشاره به وجود 31 هزار دهیاری در کشور، عنوان کرد: باید بحث فرهنگ روستاها را در ابعاد مختلف کتابخوانی دینی و توسعه مساجد به دهیاران بسپاریم.
مدیرکل امور ده‌یاری‌های وزارت کشور با تأکید بر اینکه بهترین روش برای توسعه دینی و فرهنگی روستاها در سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» سپردن امور به نهادهای محلی زیر سایه راهبری و سیاستگذاری دولت است، توضیح داد: 31 هزار دهیار در کشور 85 درصد روستاها را اداره می‌کنند و 25 هزار روستا بدون ورود دولت به مدیریت پسماندها مانند شهرها می‌پردازند که این امر می‌تواند در امور فرهنگ نیز با اعتماد متقابل دولت و ملت محقق شود.