صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۲۰۰۳۰۷
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱
وزیر بهداشت پیش از خطبه های نماز جمعه تهران:

گروه سلامت: وزیر بهداشت پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز ۴ اردیبهشت‍‌‌ماه ضمن تشریح دست‌آوردهای وزارت بهداشت طی یک سال اخیر به اهمیت حوزه سلامت پرداخت و آن را محور توسعه و پیشرفت کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی امروز 4 اردیبهشت‌ماه و همزمان با چهارمین روز از هفته سلامت، طی سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به اهمیت بعد سلامت در توسعه و پیشرفت یک کشور پرداخت و عنوان کرد: سلامت نقش بزرگی در پیشرفت و توسعه کشورها دارد، انسان سالم محور توسعه است و افراد ناسالم نمی‌توانند امنیت و پیشرفت را برای یک کشور به ارمغان آورند.

وی با تأکید بر اهمیت بعد بهداشت و پیشگیری از منظر اسلام گفت: پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:«النظافته من الایمان: نظافت نیمی از دین است» این همان بعد بهداشت است که بسیاری از مشکلات سلامت از عدم رعایت آن ناشی می‌شود، از سوی دیگر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌ها تأکید داشته‌اند.

هاشمی ادامه داد: سیاست گذاران و قانون گذاران جمهوری اسلامی در برنامه پنجم توسعه به بهداشت و پیشگیری توجه نشان داده اند این در حالیست که در جامعه کمتر به آن توجه می‌شود.

بیکار و عدم اشتغال بیشترین عامل بیماری‌های اعصاب و روان و نزاع‌های خانوادگی است
وی افزود: امروز بار بیشتر بیماری‌ها، بر بیماری‌های غیر واگیر است که نقش وزارت بهداشت در پیشگیری از آن کمتر از 20 درصد است و ارگان های دیگر در آن دخیل هستند. در حال حاضر بیکاری و عدم اشتغال نقش مهمی در بیماری‌های اعصاب روان و همینطور نزاع های خانوادگی دارد، که در این رابطه باید ارگان های ذی‌ربط دخالت داشته باشند.

علی رغم توصیه‌های مقام معظم رهبری، طرح‌های عمرانی هنوز پیوست سلامت ندارند
وزیر بهداشت با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری در فروردین‌ماه سال گذشته اظهار کرد: در ابلاغیه مقام معظم رهبری وجود پیوست سلامت در تمامی طرح‌های عمرانی کشور نمود بارزی دارد این در حالیست در طرح‌های موجود چنین چیزی به چشم نمی‌خورد طرح‌های صنعتی و کشاورزی نیز همین‌طور هستند.

وی تأکید کرد: سلامت یک موضوع ملی و فرابخشی است که همکاری تمامی دستگاههای اجرای و قانون گذاری را می‌طلبد از سوی دیگر بخشی از آن هم به مشارکت افراد و آحاد جامعه مرتبط است.

بیش از 25 میلیون نفر به دلیل سبک زندگی غلط از اضافه وزن رنج می‌برند
هاشمی اعلام کرد: در ایران بیش از 25 میلیون نفر از اضافه وزن رنج می‌برند این در حالیست که چنین مشکلی در ایران پیش از این وجود نداشته است و این مسأله متأسفانه ناشی از تغیر سبک زندگی و تغذیه مردم ناشی شده است. همچنین باید بگویم 50 درصد از مردم ایران از فشار خون خود ناآگاه‌اند و این مسأله برای آنان تا زمانی که به سکته یا بیماری‌های دیگر نمی انجامد اهمیت ندارد لذا باید در مسأله پیشگیری به این گونه مسائل در بعد پیشگیری توجه نشان دهیم.

وی بیان کرد: اگر به بهداشت و پیشگیری توجه نشان داده شود نیاز به افزایش تخت‌های بیمارستانی و یا پایگاههای مرتبط وجود ندارد و هزینه های آن می تواند در مجاری عمومی دیگری صرف شود.

توجه ویژه دولت به نظام سلامت
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با تأکید دوباره بر همکاری قوه‌های سه گانه و ارگان‌های دیگر در حوزه سلامت عنوان کرد: اگر سلامت عمومی، بهداشت و پیشگیری را وجه همت خود قرار دهیم دیگر شاهد این نخواهیم بود که بیماری و مرگ و میر، امنیت جامعه را مختل کنند.

وی با بیان عزم جزم دولت و توجه ویژه آن به نظام سلامت گفت: در طی این دو سال شاهد گسترش خدمات عرصه سلامت شامل خدمات بهداشتی و درمانی در روستاها و شهرها محروم بودیم که ناشی از توجه ویژه رئیس جمهور و دولت تدبیر و امید به سلامت جامعه است.

هاشمی در ادامه به خدمات وزارت بهداشت و رفع مشکلات دارویی پرداخت و عنوان کرد: هنگامی که ما کار را شروع کردیم در تهیه و عرضه 300 قلم دارو با مشکل و کمبود مواجه بودیم که این مشکل امروز به 27 قلم رسیده است.

بیمه‌ها باید به منزله پول نقد باشند/ ساماندهی بیش از 10 میلیون نفر از حاشیه نشینان شهری طی 6 ماه آینده
وی همچنین با اعلام اینکه دولت 9 میلیون نفر را تحت پوشش بیمه قرار داده است تأکید کرد: بیمه باید به منزله پول نقد بوده و برگه های آن مانند اوراق بهادار باشد تا بتواند مشکلات مردم را در زمینه های درمانی تحت پوشش قرار دهد.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در ساماندهی بهداشتی حاشیه‌های شهری عنوان کرد و گفت: طی 30 سال گذشته به روستاها و خانه‌های بهداشت توجه نشان داده شده است اما متأسفانه در مورد حاشیه شهرها چنین چیزی وجود نداشت که امید می رود تا شش ماه آینده حدود 10 میلیون نفر در این حوزه مورد پوشش خدمات بهداشتی قرار گیرند.

مشکلات دهان و دندان ناشی از عدم رعایت توصیه‌های نبوی(ص) است
وی همچنین یکی از مشکلات کشور در حوزه سلامت را بهداشت دهان و دندان خواند و اذعان کرد : اگر توصیه‌ نبوی(ص) و سنت‌های او را در زمینه بهداشت دندان رعایت می‌شد امروزه این مشکلات وجود نداشت و کودکان ایرانی بیشتر از کودکان سایر جهان دندان‌های سالمی داشتند، متأسفانه باید بگویم که کشور ما در این زمینه بسیار ضعیف است.

پرداخت از جیب مردم کاهش پیدا کرده است
هاشمی در ادامه با اشاره به دست‌آوردهای وزارت بهداشت در زمینه مبارزه با بی اخلاقی در حوزه پزشکی و کاهش پرداخت از جیب مردم گفت: خوشبختانه طی سال گذشته با برچیدن بازار های کاذب در کنار بیمارستان ها و تعیین تعرفه ها در گام سوم طرح تحول سلامت توانستیم تا حدودی برخی مشکلات را که به افزایش هزینه های مردم منتج می شد را از بین برده و پرداخت از جیب مردم کاهش دهیم.

وزیر بهداشت عنوان کرد: همچنین با اجرای این طرح و ساماندهی تعرفه‌های پزشکی و با کمک مردم و اکثریت جامعه پزشکی توانستیم برخی بی اخلاقی‌ها را از بین ببریم، اما باید توجه‌ کرد قیمت گذاری‌ها بر عهده دولت‌ها بوده است اما کمبودها از طریق خدمت‌گذاران جامعه جبران شده است اجحاف‌هایی در رابطه با آنان صورت می‌گیرد که ظلم بزرگی به کسانی است که همیشه در دوران‌های مختلف از دوران جنگ تحمیلی گرفته تا به امروز منشأ خدمات بسیاری بوده اند.

توزیع 400 هزار پزشک متخصص در کشور/ کمبود نیروی اورژانس
وی افزود: چهار هزار نفر پزشک متخصص  در سراسر کشور توزیع شد و امروزه شاهدیم که تمامی شهرهای زیر 20 هزار نفر در آن ها پزشک متخصص وجود دارد.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره توسعه اورژانس ها در دوره صدارت خود گفت: متأسفانه در بخش توسعه اورژانس ها با کمبود نیرو مواجه بوده و دست ما بسته است و اجازه استخدام نداریم اما با توسعه شبکه بیمارستانی و حمل و نقل به زودی شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود.

وی با اشاره به اهمیت بعد غذا در جامعه گفت: در مسئله غذا مردم باید در زمینه حلال بودن و همچنین سلامت آن اطمینان داشته باشند، گاها شایعاتی به سرعت در زمینه غذا و سلامت آن منتشر می شود که سلب امنیت و آزار مردم را در پی دارد. در این زمینه وزارت بهداشت اطلاع رسانی می کند و امیدواریم شورای عالی امنیت ملی نیز در این زمینه مصوباتی را تصویب کند.