به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، تایلند دارای جمعیتی بالغ بر ۶۷ میلیون نفر است که حدود ۱۰ درصد از کل جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل میدهند و بیشترین تمرکز جمعیتی مسلمانان هم در مناطق و شهرهای جنوبی این کشور است.
بنابر اعلام رایزن فرهنگی ایران در تایلند کشور براساس قانون اساسی تایلند تمامی ادیان در این کشور مورد حمایت پادشاه بوده و پادشاه نگهبان ادیان و مذاهب است لذا کلیه ادیان میتوانند بر حسب اعتقادات و آداب و سنتهای خود رفتار کنند و هیچ منع قانونی برای پیروان ادیان و مذاهب این کشور جهت حضور با پوششهای خود در مراکز آموزشی و اداری و بهداشتی وجود ندارد و به همین خاطر نیز زنان مسلمان تایلندی آزادنه با پوششهای اسلامی و حجاب اسلامی در مراکز آموزشی و مدارس و اداری حاضر میشوند.
براساس این گزارش چندی پیش مدیر مدرسه «باآن نای یونگ Baan Nai Yong» یکی از مدارس استان «فانگ نگا» در جنوب تایلند که بیشترین جمعیت مسلمانان این کشور را به نسبت اکثریت بودائیان کشور در خود جای داده است، استفاده دانشآموزان مسلمان این مدرسه از حجاب را ممنوع کرده و از ورود دانشآموزان محجبه به مدرسه خودداری کرد.
وی ادعا کرد که پوشش اسلامی دانشآموزان مسلمان باعث نقض قوانین استفاده از اونیفورم متحدالشکل مدارس میشود و این در حالی است که بر طبق اعلام دفتر ادارهکل کمسیون آموزش همگانی استان مذکور؛ بر اساس قوانین دانشآموزان مسلمان مجاز به استفاده از پوشش اسلامی بوده، به شرطی که رنگ لباس و پوشش حجاب دختران مسلمان ساده و هماهنگ و همرنگ با اونیفورم رسمی مدرسه باشد و قد آن از 120 سانت هم بلندتر نباشد.
کمال رودکلای، مدیرکل کمسیون آموزش همگانی استان «فانگ نگا» گفت: باید اعلام کنم که مدیر مدرسه «باآن نای یونگ» تازه در این پست منصوب شده بود و به همین خاطر نسبت قوانین بیاطلاع بوده و لذا این ممنوعیت پوشش حجاب را برای دانشآموزان وضع کردکه نتیجه این اقدام ناآگاهانه ایشان، اعتراضاتی را از سوی مسلمانان این استان به دنبال داشت.
وی افزود: مدیر این مدرسه به خاطر اقدام خودسرانهای که منجر به اعتراضات ساکنان و فعالان مسلمان شد از مدیریت مدرسه برکنار و ممنوعیت استفاده از حجاب برای دانشآموزان مسلمان هم ملغی شد و دختران دانشآموز مسلمانان میتوانند از پوشش حجاب اسلامی استفاده کنند.
ویت سوتری، معلم برکنار شده این مدرسه، اخیراً در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «وایت نیوز» (وابسته به وهابیت) اعلام کرده که حضور دانشآموزان دختر با حجاب اسلامی موجب بروز اختلافات در مدرسه من شده بود و من این قانون را برای جلوگیری از اختلافات وضع کردم. وی با بیان مطالبی دیگر، مسلمانان را به ایجاد اختلافات در سه استان جنوبی تایلند محکوم کرده و گفته که آیا وقتش نرسیده تا به این اختلافات پایان داده شود.
در پی این اقدام خودسرانه مدیر این مدرسه، وادورامی مامینگی، مدیر کمیته مرکز اسلامی تایلند در استان پاتانی، در این باره گفت: شما نمیتوانید دانشآموزان مسلمان را مجبور کنید که حجابشان را کنار بگذارند، زیرا براساس اصول اسلامی، بانوان مسلمان باید محجوبانه لباس بپوشند و اگر مدارس بخواهند حجاب را برای دانشآموزان مسلمان در این استانها ممنوع کنند. مامینگی که این اقدام را نقض حقوق مسلمانان میداند، این مسئله را با مقامات استان "فانگ نگا" مطرح و ابراز امیدواری کرد که مدیران دیگر مدارس بدانند که چنین اقدامی غیرقابل قبول و نقض صریح قوانین کشور و اعتقادات اسلامی است.