صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۲۷۴۴۱۹
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۳
وحید اسلامی:

گروه هنر: یک کارشناس و منتقد سینما گفت: در سریال «میکائیل» شاهد استانداردهای خوبی از یک سریال پلیسی هستیم که سبب می‌شود سریال، نمره‌ای مثبت در کارنامه کارگردانش به ثبت برساند.

وحید اسلامی، کارشناس و کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سریال «میکائیل» توانسته به استانداردهای بالایی دست پیدا کند، اظهار کرد: به نظرم کار جدید سیروس مقدم اثری شاخص در کارنامه وی است که توانسته به استانداردهای مطلوب کارهای پلیسی دست پیدا کند. در این مجموعه می‌بینیم که شخصیت‌پردازی کاملاً به شکلی طبیعی انجام شده و برای تمامی افراد هویت و جایگاهی ویژه تعیین شده است.

وی افزود: یکی از مهمترین ویژگی‌های «میکائیل» این است که کار از نگاه‌های رایج در آثار پلیسی دوری کرده و سعی داشته نگاهی موشکافانه به شخصیت‌ها داشته باشد. برای نمونه شخصیت‌های منفی این سریال همگی دارای نقاط اوج و فرود بوده و برای همین برای تماشاگر باورپذیر هستند. در ضمن درباره شخصیت‌های مثبت سریال هم چنین ویژگی لحاظ شده و به صرف مثبت بودن نقش تمام خوبی‌ها برای آن لحاظ نشده، بلکه متناسب با نقش برای آنها نقاط قوت و ضعف انتخاب می‌شود.

جایگاه مطلوب موضوعات دینی در میکائیل

وی درباره جایگاه موضوعات دینی در این سریال پلیسی چنین توضیح داد: به نکته کاملاً خوبی اشاره کردید. آن نیز نگاه به باورها و اعتقادات دینی در این سریال است. این مجموعه به نظرم اگر قرار نبود یک مجموعه پلیسی خوانده شود، مطمئناً یک کار دینی نامیده می‌شد، چون تمام بحث‌ها و مسائلی که در سریال مطرح می‌شود به نوعی با آموزه‌های اسلامی در ارتباط است، البته باید در نظر داشت که پرداختن به موضوعات دینی در قالب داستان روی می‌دهد و ما شاهد تصویرسازی از مناسک بدون اینکه پرداختن به آن ضرورتی داشته باشد نیستیم.

این کارشناس سینما متذکر شد: وقتی درباره جایگاه اعتقادات دینی در این سریال سخن می‌گوییم، حتماً باید به سبک زندگی ایرانی و اسلامی هم در سریال توجه داشته باشیم، چون در این کار سعی شده با محور قرار دادن سبک زندگی در شهری غیر از تهران به ما الگوهای جدید ارائه شود.

این کارگردان درباره بازیگران این سریال هم گفت: من شخصیت‌پردازی تمامی نقش‌ها را پسندیدم، اما در این مجموعه به شدت روی شخصیت کامبیز دیرباز، کاری خوب صورت گرفته است. برای همین نقش وی را باید بهترین قسمت این کار در عرصه بازیگری در نظر گرفت. البته نقش بهنوش طباطبایی، پرویز پورحسینی، علی‌رضا خمسه و کامران تفتی هم از قسمت‌های خوب این سریال است. نکته بعدی درباره بازیگری این سریال به این مهم بر می‌گردد که بازی به شدت واقع‌گرا است و ما دیگر غلوهای اغراق‌آمیز را در کار نمی‌بینیم.

اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: همان طور که در توضیحات فوق گفتم درباره کارگردانی کار اتفاق خوبی رخ داده است، به ویژه در انتخاب و هدایت بازیگران. میزانسن کار هم به درستی در «میکائیل» شکل گرفته است. درباره دیگر بخش‌های فنی سریال هم باید به فیلمبرداری بسیار خوب کار اشاره داشته باشم که تصاویر بکری برای مجموعه پدید آورده است.

وی در پایان تاکید کرد: انتخاب جزیره قشم به عنوان لوکیشن این مجموعه به نظر من دو نفع بسیار بزرگ داشت. ابتدا اینکه باعث می‌شد تصاویر برای تماشاگر تازگی و زیبایی داشته باشد. مطلب یگر این‌که تصویربرداری در یک شهر موجب خواهد شد که به قومیت‌های مختلف در سیما توجه شود و ما تنها شاهد نشان دادن یک فرهنگ در تلویزیون نباشیم.