صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۲۸۱۱۵۰
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۳

گروه مؤسسات قرآنی‌ مردم‌نهاد: نخستین مجمع عمومی اتحادیه تشکل‌های قرآنی استان تهران عصر روز گذشته، ۱۹ اردیبهشت‌ماه با حضور معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس و فعالان قرآنی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نخستین مجمع عمومی اتحادیه تشکل‌های قرآنی استان تهران با حضور حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی‌،  محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران، محمد‌باقر افخمی، مجید زکی‌لو، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان تهران و مدیران مؤسسات قرآنی روز گذشته، 19 اردیبهشت‌ماه در سالن اجتماعات مؤسسه دارالتحفیظ برگزار شد.

در ابتدای مراسم، محمدرضا خرمیان، پیشکسوت قرآنی به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت و با اشاره به تأسیس مؤسسه دارالتحفیظ گفت: این مؤسسه از سال 1345 به دست خیری به نام غفور آقازاده سلطانی تأسیس شده است و بنده به‌مدت 6 سال مدیریت ‌موسسه را برعهده دارم.

خرمیان در ادامه با اشاره به برگزاری جلسات قرآن در منزل حا‌ج‌آقا سلطانی اظهار کرد: سلطانی به افرادی که در این جلسات شرکت می‌کردند و قاری قرآن بودند وعده داده بود که اگر در مسابقات قرآن شرکت و رتبه بیاورند سفر حج هدیه می‌دهد و در همان زمان بود که بنده توانستم در مسابقات قرآن شرکت و رتبه بیاورم و جایزه نصیبم شود.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ‌مؤسسه دارالتحفیظ بانوان و آقایان بنا شد و در این مؤسسه به‌صورت شبانه‌روزی به حفظ و تلاوت قرآن پرداخته شد و برخی از قاریان بین‌المللی مطرح را تربیت کرد.

 پیگیری امو‌ر اتحادیه

در ادامه این مراسم ‌مجید زکی‌‌لو، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت استان تهران گفت: در ابتدا از حضور حاج آقا‌ سلطانی به‌عنوان کهنه‌کار جلسه تشکر و ابراز خوشحالی دارم.
زکی‌‌لو افزود: از انتخابات هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت حدود 7 ماه می‌گذرد که در این مدت تمامی امور اتحادیه پیگیری شد و در جلساتی که برگزار شد، زمین رایگان و تشکیل تعاونی مسکن پیگیری ‌و همچنین مجمع خیرین قرآنی افتتاح شد.

با قرآن ‌برابر تهاجمات فرهنگی بایستیم

‌حسن محمدی، مدیر‌عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور اظهار کرد: در پژوهشی که در دانشگاه امام صادق(ع) درباره تهاجم فرهنگی صورت گرفت، لزوم توجه به فرهنگ قرآن در مرزها و مناطق محروم احساس شد، همچنین در مهد‌کودک‌های مناطق حاشیه‌نشین شهر تهران این موضوع ملموس است که مؤسسات مردمی و ترویج و گسترش فعالیت‌های قرآنی در این مناطق می‌تواند رشد تهاجم فرهنگی را متوقف کند.

خواستار رسیدگی به بیمه فعالان قرآنی هستیم

مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در ادامه با اشاره به دلگرمی مؤسسات قرآنی و فعالان عرصه قرآن، بیان کرد: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در بحث بیمه فعالان قرآن و بیمه کارمندان ستادی دچار مشکل است که از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست رسیدگی و پیگیری به این مسئله را داشته و امیدواریم بازنگری صورت گیرد.

بیمه فعالان قرآنی چشم‌انتظار بودجه مستقل است

سپس لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی‌ با ایراد سخنرانی درباره بیمه فعالان قرآنی بیان کرد: مسئله بیمه فعالان قرآنی‌، موضوع ادامه‌داری است که باید با بودجه تعیین شده‌، استمرار داشته باشد و در ‌سال 94، 10 میلیارد تومان به نام قرآن بودجه تصویب شد که البته در کنار آن چندین گروه هم قرار گرفت که می‌تواند این بودجه برای بیمه فعالان مستقل باشد.

افتخاری با اشاره به بیمه قاریان و ‌هنرمندان گفت: بودجه صندوق هنرمندان در سال 93، 18 میلیارد تومان از بودجه سالیانه را در اختیار داشت که قرآنیان نیز جزو آن بودند اما امسال این بودجه به 76 میلیارد تومان افزایش یافته است که امیدواریم از این بودجه به قرآنیان بیشتر تعلق گیرد.

سلیقه‌ها، مدغم دو اتحادیه را به تأخیر انداخته

افتخاری در ادامه با اشاره به ادغام دو اتحادیه گفت: انتظار و گلایه قرآنیان‌، قرارگاه دو تشکل مدغم است که این نهال بتواند تنومند شود ولی متأسفانه اعمال سلیقه‌ها این امر را به تأخیر انداخته است که امیدواریم با حل این مسئله بتوانیم تشکل‌های مردم‌نهاد را حمایت کنیم.

یک ریال هم به مؤسسات مردمی تعلق نگرفته است

سید‌روح‌الله موسوی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در ادامه با لحنی اعتراض و درخواست از معاونت قرآن و عترت بیان کرد: مؤسسات قرآنی طی 2 سال گذشته یک ریال هم اعتبار دریافت نکرده‌اند‌ و حتی در نامه‌های متفاوتی که به مسئولان برای اعتبارات مؤسسه‌ صورت فرستاده شد، هیچ جواب دریافت نشد و بودجه‌های قرآنی سال 93، در پایان سال واریز شد که جای تأسف دارد.

وی ادامه داد: قرآنیان مسکن و بیمه نمی‌خواهند، بلکه درخواست دارند که به امور قرآنی خود بپردازند که امیدواریم مسئولان رسیدگی کنند.

نارضایتی از فعالیت قرآنی در کشور

حجت‌الاسلام محمد‌رضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد ‌اسلامی در ادامه این مراسم بیان کرد: فعالیت‌های قرآنی در کشور ما راضی‌کننده نیست و باید در ارزیابی اینکه آیا مشکل تنها اعتبارات، نهادهای دولتی و روش‌های به‌کارگیری است، مطالعات علمی صورت گیرد و در سنجش و استنباط علمی قرآن، به فرهنگ قرآن دست یابیم که متأسفانه فعالیت‌های قرآنی ما منجر به فرهنگ قرآنی نشده است.

حمایت از مؤسسات به سازمان تبلیغات واگذار شد

وی اظهار کرد: ما خوشحالیم که مسئولان، وزارت ارشاد را از حمایت مؤسسات معاف کردند بنابراین ما می‌توانیم توان خود را بر روی سایر حوزه‌ها بگذاریم و به برنامه‌های جدیدی فکر کنیم.

حشمتی با اشاره به به‌کارگیری روش‌های نادرست در فعالیت‌های قرآنی، اظهار کرد: در حوزه قرآن تنها فعالیت به‌عنوان وظیفه انجام می‌شود که این ‌نارضایتی به‌‌دنبال دارد‌.

اعتراض‌ها در قالب مقالات

در این مراسم پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران ‌در طی سخنانی اظهار کرد: کسانی‌که در حوزه قرآن مسئولیتی را پذیرفته‌اند‌، باید به خوبی کار کنند و تنها انتقاد از برگزاری‌ فعالیت‌های قرآنی مشکل را حل نمی‌کند، بلکه ارائه ایده و طرح در این باره مهم است‌.

وی در ادامه به کمبود بودجه برای تربیت حفاظ قرآنی اشاره کرد و افزود: به‌منظور تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم‌، باید مطرح کرد که حفظ هر جزء قرآن برای هر فرد ۵۰ هزار تومان هزینه دارد‌، که اگر بخواهیم ۱۰ میلیون حافظ کل قرآن کریم تربیت کنیم، نیاز به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار داریم.

پورمعین در ادامه به بیان اعتراض‌ها در قالب مقاله و یادداشت، اظهار کرد: جامعه قرآنی باید ‌برابر ادای وظیفه‌های خود مسئول باشد و مشکل را به همدیگر پاس ندهند و در قالب یک مقاله مشکل را بیان کنند.

رئیس جمعیت قرآنی استان تهران بیان کرد: 200 میلیارد تومان برای تربیت حافظ قرآن بسیار کم است و این بودجه برای تحقق  برنامه‌های قرآنی ناچیز است که البته از این مقدار بودجه مقدار ناچیزی به مؤسسات قرآنی می‌رسد‌.

وی اظهار کرد: جامعه قرآنی به جای اینکه به فکر معافیت از پرداخت حق انشعاب باشند باید به‌دنبال راهکارهای موفق برای تربیت حافظان قرآن باشند که مسئولان باید به این امر توجه کنند.

انسان برای زندگی شایسته به‌دنبال پشتوانه‌ای چون قرآن است

در پایان مراسم سلطانی بانی خیر مؤسسه دارالتحفیظ  تصریح کرد: انسان همواره برای زندگی شایسته به‌دنبال پشتوانه‌ای است که به جای محکمی تکیه کند که این قرآن و فعالیت قرآنی است.

وی ادامه داد: تأسیس این مؤسسه همگی با توکل به خداوند بود که برای خدمت به خداوند گام برداشتیم و همگی با خلوص برای پروردگار بود و توانست با پیشرفت‌هایی همراه باشد.

سلطانی بیان کرد: فعالیتی که برای خداوند باشد، به قدری نورانی می‌شود که خود بزرگ و عظیم جلوه می‌کند و در برنامه‌های خود همواره خداوند را در‌نظر بگیرید ‌که این کار شعاع خوبی را در‌‌بر‌خواهد داشت.