صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۲۸۶۳۷۵
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
گفت‌وگویی متفاوت با معتز آقایی؛

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در سال ۸۵ تحت تأثیر پیروزی‌های حزب‌الله لبنان قرار گرفت و برای خود حواشی داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بیست‌و‌دومین و بیست و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران تنها ادواری بودند که این مسابقات به جای اینکه در سالروز مبعث پیامبر اکرم(ص) برگزار شود، در ماه مبارک رمضان برگزار شد تا شرکت‌کنندگان این دوره از مسابقات تجربه‌ای متفاوت‌تر از سایر شرکت‌کنندگان در ادوار دیگر با خود به همراه داشته باشند.

مسابقات دوره بیست و سوم و پیروزی‌های مقاومت لبنان
اتفاق دیگری که همزمان با دوره بیست و سوم، نقل محافل به خصوص محافل سیاسی بود و مسابقات را نیز تا حدودی تحت تأثیر خود قرار داده بود، پیروزی‌های چشمگیر حزب‌الله لبنان در برابر حملات رژیم صهیونیستی بود، همه این موارد و کری‌خوانی‌هایی که برخی حریفان برای نماینده‌های ایران می‌خواندند باعث شده بود تا این دوره از مسابقات تا حدود زیادی متفاوت‌تر از سایر ادوار مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران باشد.

آشنایی با 2 نماینده ایران در دوره بیست و سوم
در آن دوره از مسابقات ایران دو نماینده در رشته‌های حفظ ‌کل قرآن کریم و قرائت تحقیق داشت که به ترتیب معتز آقایی و محمدجواد کاشفی بودند و هر دو نیز در پایان مسابقات رتبه اول این مسابقات را به دست آوردند، این دوره از مسابقات آخرین دوره‌ای بود که جوایز به صورت سکه به برگزیدگان داده می‌شد؛ چرا که از ادوار بعد جوایز به صورت نقدی اهداء شد.
معتز آقایی،‌ نماینده ایران در بیست‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در رشته حفظ کل قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا ضمن معرفی فعالیت‌های خود به بیان برخی خاطرات و اتفاقات آن دوره از مسابقات پرداخته است که در ادامه می‌آید، وی تنها یک بار در مسابقات شرکت کرده و همان یک بار هم در تمامی مراحل از شهرستانی تا بین‌المللی رتبه اول را کسب و عرصه رقابت‌ها را ترک می‌کند.

*بیست‌وسومین دوره مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران*

تولد در خارج از ایران
معتز آقایی در سال 1354 در کشور کویت به دنیا آمده و در سال 1362 به همراه خانواده وارد ایران و برای همیشه ساکن ایران می‌شود، علاقه‌ای ندارد در مورد دلایل مهاجرت به ایران پاسخی بدهد؛ چرا که توضیحات فراوانی را می‌طلبد و استاد آقایی نیز وقت زیادی برای ارائه این توضیحات ندارد. در سال 1373 وارد دانشگاه می‌شود در سال 1377 در رشته فیزیوتراپی از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود. بعد از اینکه کار مناسبی در رابطه تخصصش پیدا نمی‌شود همکاری خود را با مؤسسه جامعةالقرآن شروع می‌کند،‌ استاد آقایی در آن سال‌ها یک حافظ کل شناخته شده، بوده است.

ورود به عرصه آموزش قرآن از سال 1381
در سال1381 به مرکز آموزش قرآن حرم حضرت عبدالعظیم(ع) ملحق می‌شود و تاکنون بیش از 12 سال است که در این عرصه مشغول فعالیت است، خودش در این زمینه می‌گوید: «از توفیقات خدمت در این عرصه این بوده است که در سال 1385 برای اولین بار در مسابقات سازمان اوقاف شرکت و در تمامی مراحل موفق به کسب رتبه اول شدم، آن سال مسابقات برخلاف سال‌های دیگر که در مبعث برگزار می‌شد در ماه مبارک رمضان برگزار شد، مسابقات بین‌المللی در سال 1384 و 85 در ماه مبارک رمضان برگزار شد».

تفاوت مسابقات کشوری آن سال با سال‌های قبل
وی در مورد مسابقات کشوری که قبل از مسابقات بین‌المللی برگزار شد و در آنجا رتبه اول را به دست آورد، می‌افزاید: «در سال قبل از مسابقات بین‌المللی و در مرحله کشوری از لحاظ بارم‌بندی شرایط عجیبی بر مسابقات حاکم بود، هر چند مسابقات یک مرحله‌ای بود و تا حدودی به نفع من هم بود، اما بارم نمرات بسیار سنگین بود، در آیین‌نامه آن سال یک انتقال به دور، 10 نمره منفی داشت در صورتی که در آیین‌نامه فعلی این نمره منفی به پنج نمره کاهش یافته است،‌ در مسابقات کشوری در آن سال رقبای قدری شرکت کرده بودند که «عیسی خورشیدی» از استان کهگیلویه و بویراحمد، «عبدالغفور جوهرچی» از استان خراسان رضوی و «علی رجبی» جزء مهم‌‌ترین رقبای من بودند. این افراد جزء سخت‌ترین رقبا و همه جزء باتجربه‌های مسابقات قرآن بودند، اما من آن سال اولین باری بود که در مسابقات حضور می‌یافتم و خدا را شکر می‌کنم که توفیق یار شد و در همان سال موفق به کسب رتبه شدم».

*استاد معتز آقایی نفر دوم نشسته از سمت راست در بیست‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران*

نقشه برخی شرکت‌کنندگان خارجی برای مسابقات
بحث در مورد مسابقات سراسری که تمام می‌شود از وی در مورد شرایط حاکم بر مسابقات بین‌المللی در سال 1385 می‌پرسم،‌ در این مورد می‌گوید: «مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در سال 1385 تحت تأثیر پیروزی‌های حزب‌الله لبنان قرار گرفته بود و سروصدای بسیار زیادی صورت گرفته بود تا برخی شرکت‌کنندگان خارجی مسابقات را تحت‌الشعاع خود قرار دهند و مقداری نقش و تأثیر مسابقات ایران و حافظان و قاریان ایرانی را در عرصه قرآنی کم‌رنگ کنند».
«در آن سال با تمرینات بسیار بیشتری که انجام دادم با قدرت تمام در مسابقات حاضر شده و با آمادگی بالا و با خیال راحت در مراحل مقدماتی و نهایی به اجرای تلاوت خود پرداختم، تعدادی از شرکت‌کنندگان از جمله نمایندگان کشورهای لیبی، بنگلادش، یمن و عراق نیز در اوج آمادگی بودند. به یاد دارم که یکی از قرعه‌های آن سال در مرحله فینال مربوط به آیات مربوط به ارث و میراث سوره مبارکه «نساء» بود که بسیار سنگین و نیاز به تمرکز بسیار بالایی دارد؛ چرا که حروف و کلمات مشابه بسیار زیادی دارد،‌ سؤالات بسار سخت بود و خدا را شکر به خوبی از پس سؤالات بر آمدم».

کری‌خوانی رقبا در حاشیه مسابقات
آقایی در ادامه اظهار می‌کند: «در مرحله مقدماتی اول شدم، شرکت‌کننده کشور لیبی با من فاصله‌ای میلیمتری داشت و از قضا در مرحله نهایی به عنوان اولین نفر برای اجرا به روی سن رفت، بعد از اینکه این نماینده کشور لیبی تلاوت خود را انجام داد، نماینده‌های کشورهای دیگر برای اینکه روحیه من را تضعیف کنند دور او حلقه زده و می‌گفتند که تو حتماً اول خواهی شد، اجرای تو بسیار بهتر از نماینده ایران خواهد بود، تو افتخار همه ما هستی و ما را در ایران سربلند خواهی کرد و صحبت‌هایی از این دست که همه ناشی از حسی بود که تحت تأثیر پیروزی‌های مقاومت لبنان به آنها القاء شده بود و نمی‌خواستند ایران به پیروزی دیگری دست یابد».

*دیدار متسابقان مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در سال 85/ در این تصویر مرحوم استاد مولایی نیز قابل مشاهده است*

داستان یک توسل
این استاد حفظ قرآن کریم در ادامه صحبت‌های خود خاطره بسیار جالبی از اجرایش در مرحله فینال مسابقات و سرماخوردگی که آمده بود تا نماینده ایران را اول نکند بیان می‌کند و می‌گوید: «در زمان مسابقه و در مرحله فینال به سرماخوردگی شدیدی دچار شده بودم، به استاد عباسی که داور بخش صوت بود گفتم حال من خیلی خراب است چکار کنم، همانجا استاد عباسی به من گفت که به حضرت زهرا(س) متوسل شو، همان لحظه از ته دل و با تمام وجود به این بانوی برگوار متوسل شدم، شاید باورش سخت باشد اما آمادگی من از شرایطی که در حالت یأس قرار داشتم به بهترین آمادگی برای اجرا رسید و در زمان اجرا نیز به گونه‌ای قوی ظاهر شدم که پس از پایان کار استاد شهریار پرهیزکار گفت این خواندن نشان داد که یک ترتیل خوب دست کم از یک قرائت تحقیق قوی ندارد، این برای من بسیار ارزشمند بود و این جمله‌ای که هیچ وقت فراموش نخواهم کرد».
«آن سال آخرین سالی بود که جوایز به صورت سکه اهدا می‌شد و از سال بعد جوایز نقدی شد، در آن سال به نفرات اول 50 سکه بهار آزادی اهدا شد که جایزه بسیار ارزشمندی بود».

وی در پایان در مورد ادامه مرور محفوظات خود بعد از پایان مسابقات بیان می‌دارد: «من در حال حاضر مشغول مرور قرآن کریم هستم و به عشق مرور محفوظات زنده‌ام من اگر یک روز مرور انجام  ندهم، انگار یک برنامه بسیار مهم را انجام نداده‌ام، مرور قرآن به یکی از شئون زندگی‌ام  تبدیل شده و هدف از حفظ قرآن چیزی جز این نبوده است، حضور در مسابقات نیز بهانه‌ای بوده است تا دلگرمی بیشتری برای حضور در این عرصه وجود داشته باشد، برای مرور محفوظات خود زمان خاصی را اختصاص نمی‌دهم اما هر زمان و فرصتی را که به دست بیاورم از آن استفاده می‌کنم».

نظرات بینندگان
h
|
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
قرائت تحریر کل قرآن که استاد آقایی خوندن فوق العاده زیبا و دلنشین هست
یکی از بچه ها
|
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
با تشکر از گزارش جالب شما، متانت، تواضع و اخلاق خوب استاد آقایی و روحیه ای که به حافظان می دهند، بسیار مورد علاقه من است در برنامه ای که سوالاتی از محفوظات من پرسیدند، جملات بسیار زیبایی فرمودند که بسیار روحیه من را تقویت کرد. استاد عیسی خورشیدی اهل استان چهارمحال و بختیاری هستند؛ شاید در آن دوره به نمایندگی از استان کهگیلویه و بویر احمد شرکت کرده باشند. همه این عزیزان افتخارات میهن ما هستند. خداوند بر توفیقاتشان بیفزاید.
بانو
|
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
گزارش های مسابقات بین‌المللی متفاوت شده ممنون از