صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۴۴۱۲
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳

شعب خارجی: جشن سالروز مبعث پیام‌آور صلح و عدالت، حضرت محمد مصطفی(ص) از سوی رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم با حضور عاشقان و محبان نبی مکرم اسلام(ص) و ایرانیان مقیم در کشورهای ذیل برگزار شد:
 بوسنی‌و‌هرزگوین 
جشن مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی ایران در بوسنی با حضور رجبی، سفیر ایران، آرام، رایزن فرهنگی، خانواده‌ها و اعضای ارگان‌ها و نهادهای کشورمان و همچنین ایرانیان مقیم، برگزار شد.
در این مراسم محمدرضا آرام، رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تبریک این روز فرخنده به میهمانان، درخصوص سیره و شخصیت پیامبر اکرم(ص) به عنوان الگویی حسنه، سخنان مبسوطی بیان کرد.
در ادامه برنامه و در بخش سخنرانی، سید هیبة الله صدر السادات، محقق و پژوهشگر حوزه علمیه، سخنانی پیرامون کرامات و فضائل اخلاقی رسول گرامی اسلام(ص) ایراد و فلسفه و جایگاه مبعث در جهان اسلام را با  استناد به برخی از آیات قرآن کریم، احادیث شریف و اشعار عرفانی تشریح کرد.
در این مراسم، برنامه‌هایی چون مدیحه‌سرایی و مولودی‌خوانی اجرا و سپس کلیپ‌هایی که به مناسبت مبعث حضرت رسول اکرم(ص)که توسط رایزنی فرهنگی کشورمان در سارایوو تهیه شده بود، پخش شد.
چین(شانگهای)
مراسم جشنی به مناسبت عید مبعث در محل سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این مراسم که کارمندان ارگان‌های رسمی و غیر رسمی ایران جمعی از اعضای شورای بازرگانان و ایرانیان مقیم و دانشجویان به همراه خانواده‌هایشان حضور داشتند، در ابتدا دانش‌آموزان مدرسه جمهوری اسلامی ایران در شانگهای سرود زیبایی در وصف رسول گرامی اسلام(ص) اجرا کردند.
در ادامه رضایی، اولین سخنران این مراسم به ایراد سخن درباره منقبت پیامبر اکرم(ص) از منظر شاعران و نویسندگان پارسی‌گوی پرداخت.
وی گفت: شاعران و نویسندگان به  جنبه‌های مختلف حوادث زندگی،  ویژگی‌های شخصیتی، معجزات و سلوک پیامبر(ص) توجه کرده‌اند. بدون شک این بخش از آثار فارسی، دائرة‌المعارفی از تاریخ زندگی و سلوک نبی مکرم اسلام(ص) است که خود نشان‌دهنده اشراف گویندگان پارسی‌گوی بر مسائل گوناگونی است که در تاریخ اسلام و متون تفسیری بوده است.
رضایی در ادامه اظهار کرد: خاقانی شروانی از جمله گویندگانی است که در جوانب مختلف تاریخی زندگی و معجزات رسول گرامی اسلام(ص)، موضوعات را با تخیل منحصر به فرد خویش بیان کرده است.
سپس مولودی‌خوانی توسط یکی از دانشجویان ایرانی اجرا شد.
در ادامه برنامه بهنام آزاد، وابسته فرهنگی ایران در شانگهای چهار مشرب و گروه معرفتی فلسفه‌گرایان، عرفا، علم‌گرایان و دین‌گرایان و اختلاف آرای هر یک از آنان در رسیدن به حقیقت را تشریح کرد.
وی در ادامه گفت: پیامبران حاملان وحی الهی و واسطه بین خالق و مخلوق‌اند تا انسان‌ها را به حقیقت مطلق رهنمون و بشر را از گمراهی و ضلالت نجات دهند. پیامبر اکرم‌(ص) به عنوان خاتم پیامبران هدف اصلی‌اش هدایت عامه، تکمیل ایمان و تقوی، تعلیم و تربیت جامعه، تزکیه نفوس، بیداری عقل بشری و فطرت آنان، تبشیر و انذار، دعوت مردم به تبعیت از رسالت الهی و تکمیل اخلاق بشر بود و از میان این اهداف، اخلاق را مقدم بر تمام امور بر می‌شمرد.
 در پایان سبحانی، سرکنسول ایران در شانگهای نیز بعثت، غدیر، عاشورا و ظهور حضرت حجت را مهم‌ترین رویداد تاریخ بشرعنوان کرد و سپس به کسانی‌که نامشان "محمد" بود، جوایزی را که از سوی رئیس پتروشیمی تهیه شده بود، اهدا کرد.
شایان ذکر است، در مراسم جشنی که به همین مناسبت از سوی مدرسه جمهوری اسلامی ایران در شانگهای با حضور اولیا، معلمین و دانش‌آموزان برگزار شده بود، وابسته فرهنگی به سخنرانی در زمینه تعلیم و تربیت از منظر پیامبر گرامی حضرت رسول اکرم(ص) پرداخت.
 چین (پکن)
مراسم جشن مبعث رسول گرامی اسلام(ص) در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن  با حضور هموطنان ایرانی شامل  کارکنان سفارت، نمایندگان دفاتر، تجار و دانشجویان ایرانی  به همراه خانواده هایشان برگزار شد.
در این مراسم یکی از معلمان مدرسه امام خمینی(ره) سفارت، دکلمه‌ای  زیبا در وصف  کرامات، مهربانی‌ها  و اخلاق نبی گرامی اسلام  حضرت محمد(ص) اجرا کرد.
در ادامه برنامه حجت‌السلام شریعتی درباره  صفات و ویژگی‌های فردی و اجتماعی حضرت رسول(ص) به سخنرانی پرداخت.
وی محور سخنان خود را تشریح پنج اصل از زندگی فردی و اجتماعی پیامبر اعظم(ص) شامل «مساوات در برابر قانون»، «اعتدال»،  «تکریم متقابل»، «انتقاد و نصیحت» و «تغافل و عفو و گذشت» قرار داد و هر کدام از اصول را با استناد به آیات قرآن و روایات، با بیان مصداق‌های زندگی آن حضرت، توضیح داد.
در بخش دیگری از برنامه یکی از مداحان خاندان عصمت و طهارت به مدیحه‌سرایی و شعرخوانی پرداخت.
 نیجریه
هم‌زمان با 27 رجب سالروز بعثت پیامبر(ص)، مراسمی در محل سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی ایران  در «لاگوس» با حضور تنی چند از علما، شیوخ و مسلمانان بر گزار شد.
سعید امیدی، سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با تبریک سالروز این واقعه بزرگ تاریخی به حاضران، گفت: پیامبر خدا  در شرایطی بار رسالت را از سوی خداوند بر دوش کشید که قبائل جاهلیت شبه جزیره عربستان  بتان را پرستش می‌کردند و در اوج جهالت دختران خود را زنده به گور و از ترس این‌که نتوانند از عهده سیرکردن شکم فرزندان خود برآیند، آنان را می‌کشتند.
در ادامه مراسم شیخ مقداد، از عالمان شیعه منطقه لاگوس با اشاره به آیاتی از قرآن مجید به زبان هوسا به تبیین عظمت این رویداد بزرگ پرداخت و موفقیت مسلمانان را در پناه‌بردن مؤمنین به آموزه‌های قرآنی و پیروی از مکتب اهل بیت(ع) دانست.
سپس احمد الشفا، رئیس مرکز اهل البیت(ع) طی سخنانی از رایزنی فرهنگی که با برگزاری این قبیل مراسم باعث آشنائی بیشتر مسلمانان با راه و سیره پیامبر و امامان معصوم(ع) می‌شود، تشکر و قدردانی کرد.
وی با اشاره به این‌که مراجع دینی در ایران همواره در جهت اتحاد مسلمانان جهان گام بر می‌دارند، برگزاری مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن که در ایام بعثت برگزار شده و مسلمانان سنی و شیعه را از سرتاسر جهان فرامی‌خواند، نشانه‌ای از اهتمام به ایجاد وحدت دانست.
 بلاروس
به مناسبت ایام با برکت بعثت نبی مکرم اسلام(ص) مراسم با شکوهی در بیت الزهرا‌(س) شهر «مینسک» با حضور تنی چند از ایرانیان مقیم، دانشجویان، اعضای سفارت کشورمان و خانواده‌های آنان برگزار شد.
در این مراسم عبدالمجید شفائی، رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنانی بر دلایل و ضرورت بعثت انبیاء(ع) در طول تاریخ بشری اشاره کرد و شرایط بعثت پیامبر اسلام را برشمرد و به سوالات حاضرین پاسخ گفت.
مولودی‌خوانی و قرائت اشعاری چند در وصف پیامبر از دیگر برنامه‌های مراسم بود.
افغانستان(کابل)
برگزاری مراسم در مسجد جامع مالک اشتر
به مناسبت سالروز بعثت پیامبر(ص) محفل باشکوه جشن وسرور با حضور عاشقان و دوستداران حضرت، از سوی هیئت امنای مسجد جامع مالک اشتر کابل، شورای علمی و فرهنگی طلاب بامیان و شورای عالی قرآنی افغانستان برگزار شد.
در این مراسم نماینده مردم در پارلمان و عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان در رابطه با بعثت پیامبر اکرم(ص) گفت: پیامبر با جاهلیت‌های متعددی روبرو بود و با همه وجود با آنان مبارزه کرد و سرانجام با صبر و بردباری توانست تحول بزرگی در سرزمین حجاز و جهان به وجود آورد.
وی افزود: پیامبر(ص) این پیشرفت و توسعه دین را با اخلاق و رفتار نیکش به دست آورد و این درسی است که به ما داده می‌شود تا برای جذب دیگران از اخلاق نیک و شایسته برخوردار باشیم و این بهتر می‌تواند سبب جذب دیگران به اسلام شود.
نماینده مردم در پارلمان و عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «جاهلیت امروز بدتر از جاهلیت دوران صدر اسلام  است؛ زیرا امروز با آگاهی، جاهلانه تیشه به ریشه اسلام می‌زنیم و با برداشت‌های غلط از دین سبب افراط یا تفریط در دین می‌شویم که هر دو خطرناک است.»
وی افزود: «67 سال است مسجدالاقصی، قبله اول مسلمانان توسط یهود مورد تهاجم قرار گرفته است و هر روز مسلمانان فلسطین در آنجا مورد ضرب و شتم و ظلم و ستم هستند و کسی نیست حتی یک گلوله به آن طرف شلیک کند؛ اما کشورهای عرب و ثروتمند اسلامی با حمایت استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل به کشوری اسلامی تجاوز می کنند وکودک و زن و اقشار مختلف مردم را به قتل می‌رسانند. این در کجای اسلام قرار دارد؟!»
در ادامه این برنامه رئیس شورای عالی قرآنی افغانستان نیز درباره جاهلیت معاصر گفت: «امروز یک نوع جاهلیت مدرن و پیشرفته وجود دارد که با سرسپردگی به استکبار جهانی و تبعیت از کفر، سلطه آنان را پذیرفته و مسلمانان را به شهادت می‌رساند و در حقیقت ریشه خودشان را می خشکانند.» 
 برگزاری جشن در سفارت ایران  در کابل
در شب مبعث پیامبر(ص) مراسم جشنی با حضور ایرانیان مقیم کابل در سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
سخنران این برنامه  پیرامون لزوم بعثت برای هدایت انسان‌ها و نیاز آنها به نبوت برای رسیدن به کمال مطلوب آفرینش سخنانی ایراد کرد.
وی در ادامه ویژگی‌های منحصر به فرد رسول گرامی اسلام(ص) را با استناد به آیات قرآن کریم برشمرد.
پس از سخنرانی، مداح اهل بیت (علیهم السلام) اشعار و تصانیف زیبایی در مدح گل سر سبد آفرینش حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) قرائت کرد.
چاپ ویژه‌نامه مبعث
به همین مناسبت  به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل ویژه‌نامه‌ای با عنوان (مبعث، عید ملک و ملکوت) به تیراژ 1000 نسخه چاپ و در بین مؤسسات و مراکز فرهنگی و شیفتگان آن حضرت، توزیع شد.
این ویژه‌نامه در چهار صفحه روزنامه‌ای به این مطالب پرداخته است: داستان بعثت، ماجرای بعثت از بیان امام هادی (علیه السلام)، مهم‌ترین پیام بعثت، هدف بعثت، بعثت در کلام حضرت فاطمه(س) و امام علی(ع)، بعثت در کلام امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای (مد ظله العالی).
حسن ختام ویژه‌نامه نیز غزل زیبا و مشهور سعدی با مطلع «ماه فرو ماند از جمال محمد(ص)» است.
برگزاری نشست «حضرت محمد(ص)؛ پیامبر صلح و رحمت» در دانشگاه کابل
به همین مناسبت نشستی با عنوان «حضرت محمد(ص)؛ پیامبر صلح و رحمت» در اتاق ایرانشناسی دانشگاه کابل برگزار شد.
در این نشست که نزدیک به 50 تن از استادان، فرهیختگان و دانشجویان نخبه این دانشگاه حضور داشتند، سخنرانان پیرامون موضوع بعثت و شخصیت رسول گرامی اسلام(ص) سخنرانی و به وضعیت جامعه عربستان قبل و بعد از این واقعه مهم اشاره کردند.
آنها در خصوص اهداف بعثت گفتند: «بعثت آغاز یک انقلاب بزرگ بر ضد جهل،‌گمراهی، فساد و تباهی بود. یکی از مهم‌ترین اهداف بعثت تربیت انسانها به معنای فراهم‌کردن زمینه‌ها و عوامل برای به فعلیت‌رساندن و شکوفاکردن استعدادهای آنان در جهت رسیدن به کمال مطلوب است.»
همچنین در ادامه این نشست گفتمان آزاد دانشجویی پیرامون شخصیت رسول مکرم اسلام برگزار شد و دانشجویان به بیان دیدگاه‌های خویش در موضوع بعثت پرداختند که  با استقبال حاضران همراه بود.
افغانستان (مزار شریف)
مراسم جشن مبعث پیامبر اکرم(ص) در مزارشریف با حضور جمع کثیری از مردم برگزار شد.
در این مراسم حجت‌الاسلام حیدری در سخنانی گفت: پیامبر از میان مردم امی یعنی درس ناخوانده انتخاب شد و با علم الهی خود مردم را به سوی خدا راهنمایی کرد.
پاکستان(کویته)
مراسم باشکوهی به مناسبت عید مبعث حضرت محمد(ص) باحضور یحیوی، سرکنسول و کلیه مأمورین اعزامی به همراه خانواده هایشان، در سرکنسولگری ایران  برگزار شد.
 در این مراسم باغانی اشعاری در خصوص عید مبعث حضرت رسول اکرم(ص) قرائت کرد، سپس مراسم مولودی‌خوانی توسط حسینی، مسئول خانه فرهنگ برگزار شد.
در ادامه مسابقه‌ای با طرح سؤالاتی در خصوص مبعث حضرت رسول(ص) برگزار و هدایایی از طرف خانه فرهنگ ایران در کویته به رسم یادبود به برندگان اهدا شد.