صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۴۵۹۷
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۸
آیت‌الله‌العظمی غروی علیاری در جلسه تفسیر:

گروه اندیشه: آیت‌الله‌العظمی غروی علیاری در جلسه تفسیر گفت: تمام بعثت‌ها در دنیا منوط به این بعثت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله‌العظمی جواد غروی علیاری،‌ مفسر برجسته شهر تهران در جلسه تفسیر خود درباره بعثت رسول‌الله(ص) گفت: تمام بعثت‌ها در دنیا منوط به این بعثت است. تمام رسالت‌ها منوط و مربوط بر این رسالت است. تمام رسالت‌ها قبل از رسالت رسول‌الله(ص) برای این رسالت مقدمه بود.
غروی افزود: از بدو خلقت تا روز ارتحال پیغمبر(ص) که 28 صفر است، مجموع آیاتی که درباره پیغمبر آمده است 412 آیه است. در امر بعثت 60 آیه در قرآن داریم. 
وی تصریح کرد: حضرت پیامبر در 27 رجب و در سن چهل سالگی مبعوث شدند. باید بدانیم که رسالت دو نوع است خاص و عام. رسالت خاصه واسطه نمی‌پذیرد و در آن پیامبر مستقیما با خدا مرتبط است. اما در رسالت عامه بحث الهام مطرح می‌شود.رسالت پیامبر از نوع خاصه بوده است و ارتباط به وسیله جبرئیل تنها ظاهری بوده است.
وی ادامه داد: کتب سیره دوران زندگی پیامبر را جمع کرده‌اند و همه جزئیات زندگی ایشان را ذکر کرده‌اند. باید توجه داشت که خداوند در واقع تربیت معنوی پیامبر را بر عهده داشته است و تربیت او توسط عبدالمطلب ظاهر داستان است. یکی از دانشمندان در خصوص شخصیت پیامبر می‌گوید ایشان آنقدر عظمت بالایی داشته و از قرب معنوی برخوردار بود که به وی حبیب‌الله گفته می‌شود.
غروی تصریح کرد: تنها حبیب الله در عالم، پیامبر اکرم(ص) است. همه عالم حیران‌ است که در خصوص وی چه بگوید. شخصیت ایشان نوعی معجزه بوده است. در زمان نزول از انسانیت خبری نیست و دختران زنده به گور می‌شدند. پیامبر با این چنین زمانی روبرو بوده است. زن ارزشی نداشت و دختردار شدن نوعی سرشکستگی به حساب می‌آمد. پیامبر اعراب را در چنین زمانه‌ای به سوی انسانیت سوق داد.
غروی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) به اعراب جاهلی آموخت که دختر ریحانه بهشتی است و نباید او را در زیر خاک زنده به گور کرد، گفت: خداوند به وسیله همین پیامبر نسل نسوان را به اوج رساند. پیامبر احترام زیادی به حضرت فاطمه(س) می‌گذاشت و این به آن خاطر بود که مردم پی ببرند، زنان چقدر در جامعه مثمر ثمر هستند. 
وی ادامه داد: در آیه 56 سوره احزاب «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا: خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود می‌فرستند، اى کسانى که ایمان آورده‏‌اید بر او درود فرستید و به فرمانش بخوبى گردن نهید» می‌بینیم که مفهوم تسلیم در برابر نبی مطرح شده و خداوند تنها در خصوص پیامبر تسلیم شدن را مطرح کرده است.
غروی در پایان گفت: تمام موجودات عالم علیا و سفلی برای پیامبراکرم(ص) صلوات و تسلیم می‌فرستند و این امر موجب امتیاز و برتری مسلمانان خواهد بود.
این جلسه تفسیر 25 اردیبهشت بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد فاطمیه به نشانی خیابان دماوند، وحیدیه، میدان تسلیحات برگزار شد.