به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ششمین همایش بینالمللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی پیش از ظهر امروز، 30 اردیبهشتماه، با حضور حججاسلام ابوترابیفرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، شرفخانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و لاله افتخاری رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، معصومه فرزانه مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از مسئولان و بانوان فعال قرآنی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
این همایش با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط سیدمحمدجواد حسینی، قاری نوجوان کشورمان آغاز شد و معصومه فرزانه، دبیر اجرایی همایش نخستین سخنران بود.
معصومه فرزانه، دبیر ششمین همایش بینالمللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی در این همایش، اظهار کرد: اگر می بینیم امروز تحولات عظیم اخلاقی و روحی بعد از انقلاب اسلامی در جامعه ایجاد شده است و بانوان ما در تمامی عرصهها ارتقا پیدا کردهاند مدیون رهبری امام خمینی(ره) و خون مطهر شهدایی هستیم که انقلاب را برای ما به یادگار گذاشتند و از ما توقع صدور انقلاب را دارند.
سه اتفاق ویژه در ششمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی
وی با ابراز امیدواری از اینکه بانوان بتوانند در جهت حاکمیت اسلام و امت واحده اسلامی گام بردارند، عنوان کرد: امسال در ششمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی سه اتفاق ویژه رخ داده است که یکی از این اتفاقات مهیا شدن شرایط برای برگزاری همایش به صورت بینالمللی بوده است و با توجه به مکاتباتی که با کشورهای اسلامی داشتهایم 50 نفر از بانوان قرآنی جهان اسلام مدارک خود را برای ما ارسال کردهاند که از این میان هفت بانوی قرآنی انتخاب و تجلیل میشوند.
فرزانه در ادامه گفت: دومین اتفاقی که امسال در همایش بانوان فعال قرآنی رخ داده است، در جهت آسیبشناسی فعالیتهای قرآنی بوده است که بر این اساس یک هماندیشی با حضور اندیشمندان و بانوان فعال قرآنی برگزار کردهایم و همچنین توانستیم در نشست های مکرر ارتقای فعالیتهای قرآنی بانوان را رقم بزنیم.
وی ادامه داد: سومین اتفاقی که در همایش امسال رخ داد حضور هفت بانوی یمنی در همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی است که طی روزها و ماه های گذشته مورد هجمه و استکبار و حملات ددمنشانه دشمنان اسلام قرار گرفته اند که این بانوان هم جانباز و هم از خانواده شهدای یمن هستند.
بانوان پیشرفتهای خوبی در حوزه فعالیتهای قرآنی داشتهاند
همچنین، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه سخنران دیگر این همایش بود که در بخشی از سخنان خود با اشاره به پیشرفتهای خوبی که بانوان ایران اسلامی طی سالهای گذشته در حوزه قرآن و فعالیتهای قرآنی داشته اند، گفت: در سراسر ایران اسلامی بانوانی داریم که در عرصه قرآن خدمت میکنند اما برای ما ممکن نیست که از همه آنها در این همایش تجلیل کنیم.
وی با بیان اینکه در همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی هرساله تنها برخی از بانوان قرآنی تجلیل میشوند، گفت: هرچند که ما نمیتوانیم تمامی بانوان قرآنی فعال در کشور را مورد تکریم قرار دهیم اما از تمام بانوان قرآنی کشورمان تقاضا داریم راههای تحقق بخشیدن و عملی کردن مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه قرآن را پیدا کرده و ببینند برای محقق شدن مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن باید چه اقداماتی انجام شود.
محمدی در ادامه گفت: بانوان قرآنی باید به دنبال راهی باشند که بانوان ایران اسلامی از زندگی فردی، سیاسی و ... انس بیشتری با قرآن داشته باشند؛ چرا که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود بارها فرموده اند: اگر بانوان با قرآن انس بگیرند مشکلات زیادی از جامعه ما حل می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: اگر خانمی در جامعه به عنوان مدیریت منزل با قرآن انس پیدا کند دیگر سراغ ماهواره و برنامههای فاسد و انحرافی نمی رود و به طور طبیعی همسر و فرزندان او نیز با قرآن انس می گیرند و آن خانواده یک خانواده قرآنی می شود.
بانوان محور و اساس خانواده هستند
وی یادآور شد: مدیر و محور و اساس خانواده، بانوان هستند و اگر خانمی با قرآن انس پیدا کند کلام رسول خدا(ص) که فرمودهاند «خانه هایتان را با نور قرآن روشنایی ببخشید» محقق میشود.
محمدی با طرح این پرسش که راه های انس با قرآن در خانواده ها چیست؟ گفت: باید بتوانیم کلام رسول خدا(ص) و مقام معظم رهبری که برگرفته از کلام رسول خدا است در خانواده ها عملی کنیم و به دنبال راه هایی برای عملی کردن این فرمایش و مطالبه باشیم.
وی خطاب به بانوان فعال قرآنی عنوان کرد: شما در 36 سالی که از انقلاب اسلامی گذشته است همراه و همدوش مردان در عرصه هایی مختف حضور داشتهاید و البته هر جایی که بانوان پیش قدم شوند به دلیل روحیه احساس مسئولیتی که دارند تجربه نشان داده است موفقیت های خوبی به دست خواهد آمد.
محمدی از بانوان عالم و نخبه ایران اسلامی خواست تا با ایجاد یک مجموعه مشورتی به تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن و انس بانوان با قرآن کریم اهتمام داشته باشند و راهکارهایی برای این امر ارائه کنند.
بانوی مجتهده صفاتی که در بخش پایانی این همایش تجلیل شد نیز سخنران دیگر این همایش بود طی سخنانی اظهار کرد: بانوان قرآنی طی سالهای گذشته در عرصه های مختلف فعالیت های خوبی داشته اند و این فعالیت ها روز به روز در حال ارتقا است.
وی با بیان اینکه هر فردی براساس توانمندی های خود در عرصه های مختلف قرآنی فعالیت می کند، گفت: فردی که مرکزی قرآنی برپا می کند و یا در تعلیم و تعلم قرآن فعال است و یا مدیریت امور قرآنی را عهده دار است باید به معنای قرآن نیز توجه داشته باشد.
بانو صفاتی با تأکید بر قرائت، تدبر و عمل به قرآن از سوی بانوان قرآنی، عنوان کرد: البته مهمتر از قرائت و تدبر در قرآن، عمل به این کتاب الهی که انگیزه قرائت و تدبر نیز محسوب می شود، است و باید عمل به قرآن در اولویت امور قرآنی قرار گیرد.
تجلیل از 19 بانوی فعال قرآنی جهان اسلام، برنامه این بخش از ششمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی بود که در این بخش از مراسم با حضور مسئولان حاضر، 12 نفر از بانوان قرآنی ایران و هفت نفر از بانوان فعال قرآنی دیگر کشورها تجلیل شدند.
همچنین، در ادامه مراسم تجلیل از برگزیدگان، هفت بانوی یمنی که از جانبازان و خانوادههای شهدایی یمن در طول ماههای گذشته بودند نیز با حضور مسئولان حاضر تجلیل شدند.
سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی پایان بخش برنامه های ششمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی بود که وی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: بانوان قرآنی نقش مهمی را در گسترش فرهنگ و معارف قرآن کریم در ایران و دنیای اسلام ایفا می کنند.
منور شدن بانوان با نور قرآن؛ آغاز درخشش معارف دینی
وی افزود: شاید بتوان با اطمینان گفت آن روزی که جامعه زنان کشور و جامعه زنان دنیای اسلام و آن هنگام که مادران ما در ایران و عالم اسلام جان و روح خود را منور به نور قرآن می کنند آغاز درخشش معارف دینی در متن جامعه اسلامی خواهد بود.
ابوترابیفرد با بیان اینکه این مادران هستند که کشور، جامعه و انسان ها را میسازند، ادامه داد: خداوند در قرآن کریم بعد از اینکه فرزندان را به پاسداشت مقام پدر و مادر توصیه میکند به جایگاه ویژه مادران متمرکز می شود. تمام تمرکز قرآن بر مادر است و همواره بر جایگاه مادر و پاسداشت این جایگاه تأکید می کند.
وی ادامه می دهد: نقش مادر تا 40 سالگی فرزندان نقش تعیین کننده است و نقش شما مادران و خانم های قرآنی که امروز با قرآن پیوند بسته اید در پیوند زنان عالم اسلام با قرآن نقش بسیار تعیین کننده و محوری است و شما امروز در صف اول حرکت می کنید و نقش امام، پیشرو و پیشگام در جامعه زنان اسلام را دارید.
وی در این بخش از سخنان عنوان کرد: امیدواریم بانوان ایران اسلامی از انوار پرفروغ قرآن بهره بگیرند و در راه قرائت صحیح قرآن، فهم قرآن، آراستگی با آموزه های قرآن و تعیین جامعه زنان با آموزه های قرآن از حرکات عزت بخش و بالنده بهره مند باشند.