صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۶۲۳۶
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۵
قاسمی خواستار شد:

گروه هنر: با وجود مشابهت موضوعی دو جشنواره «فتح خرمشهر» و جشنواره «مقاومت»، این دو جشنواره باید مستقل از هم برگزار شوند و بنیاد فرهنگی روایت می‌تواند با اعزام کارشناسانی به جشنواره «فتح خرمشهر» نسبت به انتخاب آثار منتخب برای اجرا در جشنواره «تئاتر مقاومت» اقدام کند.

محمد قاسمی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: با نویسندگی و کارگردانی نمایش «سکوتی سرد» در هجدهمین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» حضور دارم که در 6 اپیزود به حوادث ناگوار پس از پایان جنگ تحمیلی می‌پردازد و روایتگر داستان زنان و مردانی است که به واسطه جنگ، اسارت و کشته شدن میان آنها برای همیشه و یا چند سال فاصله می‌افتد.
وی ادامه داد: امسال جشنواره در خرمشهر برگزار می‌شود و باید منتظر بود و دید که مسئولان این شهر چه تمهیداتی را برای برگزاری هرچه مطلوب‌تر جشنواره در نظر گرفته‌اند؛ اینکه جشنواره در خرمشهر برگزار می‌شود به این دلیل است که اساساً خاستگاه موضوعی آن این شهر است، اما نباید از این نکته غافل شد که به هر حال موضوع فتح خرمشهر یک موضوع ملی و حتی فراملی است و نگاهی بومی و محلی نمی‌توان به آن داشت.
قاسمی تصریح کرد: حتی جشنواره «فتح خرمشهر» ظرفیت برای بین‌المللی شدن را نیز داراست، به هر حال موضوع مقاومت موضوعی ارزشی است که حداقل در میان کشورهای مسلمان منطقه این روزها شاهد تحقق مصادیق آن هستیم و لذا با وجود آنکه جشنواره در خرمشهر برگزار می‌شود اما باید به آن مفهومی جهانی بخشید.

موافق تجمیع دو جشنواره نیستم
این کارگردان تئاتر در ادامه گفت: شاید به واسطه موضوعی که در اغلب آثار این جشنواره موجود است یعنی مفهوم مقاومت، تشابه زیادی بتوان میان آن و مثلاً جشنواره سراسری «تئاتر مقاومت» در نظر گرفت و با این فرض عنوان کرد که این دو جشنواره می‌توانند در هم تجمیع شوند که شخصاً با این اتفاق موافق نیستم.
قاسمی گفت: جشنواره «تئاتر مقاومت» با وجود اعتبار و جایگاهی که در عرصه هنرهای نمایشی پیدا کرده رویدادی است که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود؛ در حالی که جشنواره «فتح خرمشهر» سالانه است، از آن سو نیز ممکن است ادغام و یا تجمیع این دو جشنواره در آینده تبعات منفی همچون آنچه که متوجه جشنواره «تئاتر صاحبدلان» بود را در پی داشته باشد.

وی تأکید کرد: نمایندگانی از بنیاد فرهنگی روایت و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خارج از کادر داوری این جشنواره باید در موسم برگزاری آن در خرمشهر حاضر بوده، آثار را از نزدیک رصد کنند و تمهیداتی ترتیب دهند که امکان اجرای آثار جشنواره «فتح خرمشهر» در جشنواره سراسری «تئاتر مقاومت» وجود داشته باشد.
این نمایشنامه‌نویس در پایان افزود: در طول سال با جشنواره‌های تئاتری معدودی که به مسائل ارزشی، ایثار و شهادت بپردازند مواجه هستیم و لذا باید تمام تلاش خود را به کار بندیم که همین تعداد محدود نیز به تعطیلی کشیده نشوند؛ با صرف بودجه و حمایت از گروه‌های نمایشی می‌توان زمینه رونق و شکوفایی تئاتر با موضوع دفاع مقدس را فراهم کرد.