صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۹۴۱۹
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲
سفیر ایران در باکو:

شعب خارجی: محسن پاک‌آیین، احیای تفکر امام خمینی(ره) را در عصر حاضر عامل مهمی برای مقابله با جنگ، تروریسم و خشونت عنوان و تصریح کرد: این امر می‌تواند مسیر استقرار صلح در جهان را هموار سازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از مرکز فرهنگی قفقاز، سفیر ایران در آذربایجان طی سخنانی در نشست «وحدت اسلامی و مقابله با خشونت از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)» با بیان این مطلب گفت: شرایط بحرانی و فجایع انسانی در یمن، غزه، عراق، لیبی و افغانستان ناشی از نگاه غیر اخلاقی غرب به مسائل جهانی است.

وی نظرات افرادی نظیر «لئو اشتراوس» که اساس تفکرات نومحافظه کاران آمریکاست را موجب ترویج جنگ‌طلبی دانست و گفت: بر اساس این تفکر کسانی شایسته رهبری در غرب هستند که به اخلاق اعتقاد ندارند و معتقدند جنگ دائمی لازمه بقای یک نظم سیاسی است.

پاک‌آیین با تأکید بر این که امام راحل دین، اخلاق و معنویت را به عنوان یک ارزش وارد مفاهیم سیاسی کرد، افزود: بر اساس این مبانی، امام خمینی(ره) بر حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، عدم تجاوز به خاک کشورها، حسن همجواری با همسایگان و تقویت همکاری با دولت‌ها بر مبنای احترام متقابل توصیه می‌کرد.

وی با اشاره به این که وظیفه اصلی دیپلماسی و سفرا، اتخاذ تدابیر لازم و ارائه مشورت‌ها و راهکارهای اجرایی برای جلوگیری از بروز تخاصم است، افزود: صدورانقلاب اسلامی و حمایت از مستضعفین به معنای جنگ‌طلبی و اعمال زور و به عبارتی دخالت در امور داخلی دیگران نیست، بلکه معرفی و ترویج ارزش‌های دینی و الهی است که منجر به ارتقای روحیه ظلم‌ستیزی، شناخت حق از باطل و تقویت جبهه حق می‌شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان کشورهای مسلمان را یکی ازاولویت‌های امام خمینی(ره) برای برقراری و تحکیم روابط خارجی خواند و گفت: براساس تفکر امام(ره)، هدف اصلی تقویت ارتباطات با کشورهای مسلمان، افزایش تفاهم بین آنها و ایجاد اتحاد در مقابل زورگویان و مستکبران بین‌المللی است.

پاک‌آیین توجه به مشترکات میان کشورهای اسلامی را یکی دیگر از توصیه‌های امام خمینی(ره) خواند و افزود: ایشان همواره به اصحاب دیپلماسی و نمایندگان نظام در خارج توصیه می‌فرمودند که بر مشترکات خود با ملل اسلامی تأکید کنید چرا که توجه به اشتراکات همواره موجب تقویت دوستی‌ها و کاهش اختلافات می‌شود.

نشست «وحدت اسلامی و مقابله با خشونت از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)» به همت رایزنی فرهنگی ایران در جمهوری آذربایجان و در آستانه بیست‌وششمین سالروز ارتحال حضرت امام(ره) با حضور اندیشمندان و صاحبنظران در باکو برگزار شد.