احسان غفوری، قاری قرآن و مدیر مؤسسه قرآنی مهدیون در گفتوگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در تشریح فعالیتهای قرآنی مؤسسه مهدیون گفت: این مؤسسه در سال 89 و در روز عیدغدیر با هدف ایجاد نگاه جامع و تخصصی به مسائل آموزش تلاوت و تفسیر قرآن کریم آغاز به کار کرد. هدف آن است که از طریق انس با قرآن کریم دریچهای برای رسیدن به اهداف معنوی بیابیم.
غفوری ادامه داد: طی سالهای گذشته روایاتی را به صورت عربی چاپ میکردیم و در اختیار قرآن آموزان قرار میدادیم، در این مکتوبات مباحث لغتشناسی، ترجمه و تفسیر مطرح شده بود که متناسب با این روایات آیات قرآنی را تدریس میکردیم،تا کنون درباره حدیث نورانیت، کساء و روایاتی درباره فضایل امیرالمؤمنین(ع) بررسی شده است.
مدیرمؤسسه مهدیون گفت: سعی ما بر این است که از منابع متقن استفاده کنیم و به دلیل آنکه در اسناد نهجالبلاغه از سوی عالمان شیعی و اهل تسنن ایرادی وارد نشده است این منبع را برای تدریس در سال جاری انتخاب کردهایم.
وی افزود: به همین دلیل جزواتی با نام «علی مع القرآن والقرآن مع علی» که از خطبه یک تا 30 نهجالبلاغه توسط مؤسسه آماده و چاپ شد، این کتاب دارای یک صفحه متن عربی از خطبههای نهجالبلاغه و یک صفحه سفید برای نوشتن ترجمه قرآموزان مهیا شده است تا مخاطبان بتوانند توانایی بر ترجمه متن نهجالبلاغه محک بزنند.
مدیر مؤسسه مهدیون عنوان کرد: ادبیات متن نهجالبلاغه نسبت به متن قرآن سختتر است و لغات قریب به ذهن کمتر در آن مورد استفاده قرار گرفته است، به این خاطر علاوه بر تدریس تخصصی صوت و لحن، تجوید و تفسیر قرآن کریم این بخش را هم به جلسات قرآنی خود افزودیم.
وی گفت: وجه تمایز این مؤسسه با دیگر مؤسسات قرآنی انجام مباحاثات قرآنی همانند حوزههای علمیه است. یکی از نقاط قوت حوزههای علمیه از قدیم تا امروز همین انجام مباحثاتی است که منجر به روشن شدن زوایای موضوع میشود، لذا ما این طرح را در دستور کار خود قرار دادیم.
غفوری ادامه داد: قرآنآموزان در ابتدای هر جلسه به مدت 45 دقیقه به اقتضای بحثی که در جلسه قبل انجام شده به مباحثه میپردازند و درباره تجوید، لغات و ترجمه قرآن کریم با یکدیگر بحث میکنند، افرادی را به عنوان سرگروه تعیین شدهاند که مباحثه را هدایت میکند که این عمل باعث افزایش بازدهی و کیفیت جلسات و البته پرورش معلم میشود.
مدیر مؤسسه مهدیون ادامه داد: هیچ محدوده سنی برای آموزش در این مؤسسه وجود ندارد، از مقطع ابتدایی تا افراد بزرگسال میتوانند در این جلسه شرکت کنند، کلاسها به طور رایگان برگزار میشود و برای عموم نیز آزاد است. در مناسبتهای مختلف و در پایان جلسات هفتگی نیز برنامههای گوناگون از جله ذکر اهل بیت(ع) همیشه برقرار است.
وی افزود: در حال حاضر کلاسها در یک نوبت برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند روزهای چهارشنبه از ساعت 19 الی 23 به تهران، سه راه افسریه، ۱۵ متری اول، کوچه ترزبان (۱۲)، زینبیه قمر منیر بنیهاشم(س) مراجعه کنند، قصد داریم در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی قرآنی جامعه جوان کشورمان در آینده تعداد نوبتهای کلاسها را افزایش دهیم. تاکنون موفق شدیم در تمام روزهای ماه رمضان جلسات قرآنی را دایر کنیم.
غفوری تشریح کرد: نام مؤسسه برگرفته از فرازهایی از زیارت جامعه کبیره «الراشدون المهدیون» است. روزی در حرم امام رضا(ع) نشسته بودم که به ذهنم رسید از این عبارت برای نام مؤسسه استفاده کنم. این لفظ در اوصاف اهل بیت(ع) است.
غفوری با تأکید بر اینکه حضور در فضای مجازی ضرورت دارد، افزود: امروز بسیاری از مؤسسات قرآنی در فضای مجازی هم حضور دارند و ما هم بر فضای حقیقی بسنده نکردهایم و وبسایتی با نام mahdioon.ir توسط اعضای مؤسسه طراحی شده و پشتیبانی میشود. در این سایت گزارش تصویری جلسات، برگزاری مراسم در مناسبتها، مقالات و مطالبی درباره قرآن و اهل بیت(ع)، کتابهای مرتبط و بخشهای متنوع دیگر طراحی شده است.
وی ادامه داد: هرسال دو محفل باشکوه قرآنی با حضور اساتید بینالمللی از جمله سعیدطوسی، امین پویا و استاد حنیفی، حسن حکیمی، حجتالاسلام موسوی درچهای که از داوران و قاریان بینالمللی قرآن کریم هستند برگزار میکنیم.
مدیر مؤسسه قرآنی مهدیون در پایان یادآور شد: با وجود تمام پیشرفتها علاقهمندیم علاوه بر رشد در کمیت در بحث کیفیت نیز رشد بیشتری داشته باشیم و در این راه از اهل بیت(ع) و قرآن استعانت میطلبیم.
علیرضا برومند