به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، در نشست خبری که امروز 17 خرداد، در ساختمان مرکزی این وزارتخانه برگزار شد با ارائه گزارش پرسش مهر، بیان کرد: پرسش مهر یک سنت پسندیده فرهنگی است که توسط رئیس جمهور وقت در ابتدای مهر ماه هر سال مطرح میشود که این پرسش براساس پژوهش دفتر رئیس جمهور بوده که در آن یکی از مسائل مهم کشور در حوزههای تعلیم و تربیت مطرح میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: پرسش مهر یک حرکت بزرگ فرهنگی است و اعتقاد دارم وقتی مسئلهای از سوی رئیس جمهور مطرح میشود، بسیار مهم و حساس است؛ لذا باید به آن توجه شود. پرسش مهر پانزدهم نیز به عنوان یک کار فرهنگی با ارزش در آموزش و پرورش زمینهای را فراهم کرده است که بیش از 3 میلیون نفر به مسئله آب به عنوان عنصر حیات توجه ویژه کنند و قطعا در راههای صحیح مصرف آن و صرفه جویی موثر خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه پرسش مهر چهاردهم و پانزدهم توسط رئیس جمهور مطرح شد، افزود: موضوع پرسش مهر پانزدهم در مورد آب به عنوان مایه حیات بود و رئیس جمهور از جامعه فرهنگیان و دانشآموزان خواست تا نسبت به آن جریانسازی و محتوا ارائه دهند.
کفاش ادامه داد: دستورالعمل پرسش مهر پانزدهم بعد از طرح پرسش توسط رئیس جمهور بلافاصله تهیه و در اختیار فرهنگیان و دانشآموزان قرار گرفت. این پرسش در دو بخش مسابقات و فعالیتهای فرهنگی، آغاز شد و در 11 رشته پیشبینی شد که در دوره اول ابتدایی 3 رشته، دوره دوم ابتدایی 5 رشته، متوسطه اول 7 رشته، متوسطه دوم 10 رشته، دانشجومعلمان 10 رشته و خانوادهها یک رشته برگزار شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، تصریح کرد: فراخوان پرسش مهر پانزده از طریق رسانهها و به صورت گسترده در مدارس انجام شد. سازمان دانشآموزی همایشهای متعددی را با عنوان «ایست، آب نیست» در سطح کشور بدون هزینه و با حضور NGOها در مورد بحث صرفهجویی آب برگزار کردند که در مجوع 732 برنامه در سطح کشور برگزار شد.
کفاش با اشاره به آمار آثاری که در طول سال تحصیلی برای پرسش مهر دریافت شده است، گفت: برای درونیسازی پرسش مهر هزار و 528 جلسه برگزار شد که در بخش فیلم کوتاه دو هزار و 581 اثر، سرود دو هزار و 451 اثر، شعر 12 هزار و 211 اثر، نقاشی 318 هزار و 639 اثر، کاریکاتور 48 هزار و 754 اثر، نمایشنامه هزار و 451 اثر، عکس 42 هزار و 272 اثر، مقاله پژوهشی 40 هزار و 95 اثر، پوستر 9 هزار و 949 اثر، داستان 14 هزار و 773 اثر و وبلاگ نویسی 11 هزار و 952 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
وی افزود: در نهایت 113 دانشآموز، 130 معلم و 5 خانواده در کنگره نهایی پرسش مهر پانزدهم روز دوشنبه 25 خردادماه در سالن همایشهای برج میلاد تجلیل میشوند؛ ضمن اینکه نمایشگاهی از آثار برتر در جنب سالن همایشها برگزار میشود.
کفاش افزود: در بخش دانشآموزی 789 هزار و 110دانشآموز دختر و 526 هزار و 405 دانشآموز پسر و در بخش فرهنگیان و دانشجویان 47 هزار و 850 فرهنگی مرد و 64 هزار و 149 فرهنگی زن حضور داشتند.
یکی از ویژگیهای پرسش مهر پانزدهم حضور خانوادهها بود
وی در ادامه به بخش خانواده جشنواره پرسش مهر پانزدهم اشاره کرد و افزود: یکی از ویژگیهایی که در پرسش مهر دیگر وجود نداشت که در پرسش مهر پانزدهم پیشبینی شد، حضور خانوادهها در این مسابقات بود. چرا که خانوادهها به راحتی میتوانند الگوی مصرف صحیح را به فرزندان خود آموزش دهند.
کفاش افزود: فرمتهایی در قالب یک صفحه A4 پیشبینی شد و از 2 میلیون خانواده خواسته شد تا در مورد مصرف بهینه و صرفهجویی در مصرف آب نظرات خود را بنویسند که در نهایت یک میلیون و 761 هزار و 232 برگه به دبیرخانه بازگشت و6 هزار اثر به عنوان برگزیده کشوری انتخاب شد که 600 اثر به عنوان منتخبین در یک کتاب چاپ خواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از مجوع شرکت کنندگان چهار نفر به عنوان برگزیده، برگزیدگان در سطح ملی تقدیر خواهد شد، گفت: در مجموع در سطح کشوری 3 میلیون و 188 هزار و 746 نفر به پرسش مهر رئیس جمهور پاسخ دادند که هدایای برگزیدگان از سوی مقامات عالی کشور و تقدیرنامهها از سوی رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش اهداء خواهد شد ضمن اینکه حداکثر هدیهها کمک هزینه کربلای معلی به مبلغ یک میلیون تومان خواهد بود.
تولید بانک ایده در زمنیه مصرف آب
وی با اشاره به آثاری که در رابطه با پرسش مهر پانزدهم به دبیرخانه ارسال شده است گفت: قصد داریم از تمامی این آثار به عنوان یک بانک ایده در زمینه مصرف آب استفاده کنیم. قطعا تمامی آثاری که برگزیده میشوند بعنوان ایده به نهادها و دستگاههای مربوطه ارائه میشوند و کارها و مقالات نیز در سایتها و رسانههای معتبر منتشر خواهند شد تا بتوانیم در زمینه مصرف بهینه آب و الگوی مصرف آن در طول سال بهرهمند شویم.