صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۱۳۷۶۲
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴
اسرافیلی:

گروه ادب: شاعر پیشکسوت کشورمان معتقد است که شاعران در سرایش شعر انقلاب آئینی و اسلامی از اسطوره‌های دینی حقیقی و آرمان‌گرایانه ملی در این حوزه بهره گرفته‌اند.

حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت آیینی و حوزه انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: در شعر انقلاب اسلامی با ورود و استفاده مناسب شاعران از اسطوره‌های دینی حقیقی و اسطوره‌های آرمان‌گرایانه ملی روبه رو شده‌ایم. البته اسطوره‌های دینی به افسانه نزدیک نیستند و واقعیت‌های تاریخ را دربر دارند.
اسرافیلی عنوان کرد: اسطوره پدیده‌ای است که باید باشد، ولی نیست و آمال و آرزهای انسان در اسطوره متجلی می‌شود. فرهنگ قومی و ملی و ادبیات ایران مشحون از اسطوره‌های ملی است که تبدیل به افسانه شده و در دیوان‌های شاعران و داستا‌ن‌های مختلف نمودار شده‌اند.
این شاعر پیشکسوت آیینی افزود: اسطوره‌های ملی ما از جمله رستم غیرتمند، هدفمند و آرمانی بوده‌اند و در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود که افرادی چون امام خمینی(ره)، بسیاری از شخصیت‌های دفاع مقدس و امثال تختی به عنوان اسطوره در آثار ادبی و تاریخی متجلی می‌شوند.
وی توضیح داد: اسفندیار ایران با آشیل یونانی تشابهاتی دارد که این نشان دهنده آرمان‌های مشترک در انسان‌های اقوام مختلف است. یکی از ویژگی‌های ممتاز ادبیات ما برقراری پیوند و استفاده مطلوب از اسطوره‌های ملی و دینی است که شخصیت‌هایی چون حماسه‌سازان عاشورا، ابوذر و سلمان فارسی جایگاه خاصی در ادبیات انقلاب اسلامی دارند.
اسرافیلی افزود: در ادبیات انقلاب اسلامی مشاهده می‌شود که در تشبیه و استعاره از اسطوره‌های دینی و ملی از جمله شهدای هشت سال دفاع مقدس استفاده مطلوبی می‌شود و به راستی هر شهید اسطوره‌ای جاویدان است. گذشته تاریخی ما خصوصاً در سال‌های دفاع مقدس نشان می‌دهد که مردم ایران در هنگام خطر و ستیز با دشمنان مهاجم خارجی بیش از هویت ملی بر هویت دینی تکیه کرده‌اند.
وی تصریح کرد: آنچه تکیه‌گاه رسیدن به پیروزی به شمار می‌آید، در اشعار سال‌های اخیر بیشتر هویت دینی دارد.