احمد حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره چاپ قرآن در کشور گفت: از چند سال پیش تاکنون شاهد روند نزولی چاپ قرآن در کشور هستیم. در سال گذشته به بیش از یک میلیون و 800 هزار جلد قرآن مجوز چاپ داده شده است و در سال 92 این تعداد بیش از دو میلیون جلد بود که نشانگر افت چاپ قرآن در طی سالهای اخیر است.
وی افزود: مقایسه سالهای اخیر نشان میدهد که در سال 91 نیز با کاهش 42 درصدی چاپ قرآن در کشور مواجه بودیم که این آمارها نشانه خوبی نیست و امیدواریم مسئولان در این زمینه تدابیر لازم را اعمال کنند تا تیراژ چاپ قرآن افزایش یابد و این کتاب آسمانی در دسترس همگان قرار گیرد.
حاجیشریف با بیان اینکه شاهد افزایش گرایش مردم به قرآن هستیم، گفت: مردم در مساجد روز به روز بیشتر به سمت قرآن میروند و در اغلب مساجد بعد از نمازهای ظهر و عصر و مغرب و عشاء یک صفحه از قرآن از سوی نمازگزاران تلاوت میشود که در برخی از مساجد به اندازه نمازگراران قرآن نداریم که امیدواریم در این راستا قرآن چاپ و در مساجد و حسینیهها توزیع شود.
اجرای طرح «نورباران»
وی تصریح کرد: در این راستا سازمان دارالقرآن طرحی با عنوان «نورباران» را از سال گذشته اجرا میکند که در این راستا مردم بانی چاپ قرآن میشوند و با کمکهای مالی خود میتوانند در این طرح قرآنی مشارکت کنند.
حاجیشریف در ادامه عنوان کرد: پیشبینی سازمان دارالقرآن چاپ 500 هزار جلد قرآن در سال گذشته بود که متأسفانه این موضوع تحقق پیدا نکرد و با پولی که مردم به حساب مورد نظر این طرح واریز کرده بودند، بیش از 85 هزار جلد قرآن چاپ شد و اولویت آن نیز توزیع در مناطق و استانهای محروم، مساجد و حسینیهها و جلسات قرآنی بود.
وی با اشاره به صدور مجوزهای چاپ و نشر قرآن در سال گذشته گفت: در سال گذشته مجوز نشر به قرآنی با خط یاقوت مستعصمی که مربوط به قرن 6 و 7 است، از سوی سازمان دارالقرآن صادر شده و امسال از سوی انتشارات گنجینه توزیع میشود.
توضیحاتی درباره قرآن به خط مستعصمی
حاجیشریف با اشاره به ویژگیهای این قرآن بیان کرد: این قرآن به صورت نفیس بوده و خط اول، وسط و انتهایی به خط محقق و سایر سطرها به خط نسخ است. این قرآن توسط جمالالدین مبارک شاه معروف به یاقوت مستعصمی از نسخنویسان و کاتبان بزرگ قرآن قرن هفتم کتابت شده است.
وی ادامه داد: قرآن به خط نسخ محسن عبادی که از خوشنویسان جوان ایرانی است نیز مجوز چاپ گرفت. این قرآن به خط نسخ ایرانی بوده و در 604 صفحه کتابت شده که کتابت هر صفحه به نیت 14 معصوم صورت گرفته است و از لحاظ شروع و پایان آیات با قرآن به خط عثمانطه همخوانی دارد. از لحاظ آموزشی نیز برای قرآنآموزان بسیار خوب است و اعرابها بالا و زیر هر حرف جای گرفته و سعی شده از سوار شدن اعرابها و حروف روی هم پرهیز شود و قرآنآموز میتواند به راحتی قرآن را بخواند.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم بیان کرد: قرآن دیگر به خط علی عبدالحسینزاده است که به خط ثلث بوده و مجوز توزیع آن به انتشارات اسوه وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه داده شده است. این قرآن نیز شامل 604 صفحه بوده و تمام صفحات ختم به آیه است.