به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) جشنواره وبلاگ نویسی کاروانهای حج تمتع فراخوان خود را اعلام کرد. این فراخوان ویژه مدیران کاروانها اعلام شده و از هر مدیر کاروان حج تمتع خواسته شده است که یک وبلاگ ویژه برای کاروان خود ایجاد کند.
سال جاری دومین سالی است که این جشنواره فراخوان خود را اعلام میکند و این در حالی است که در اولین گام، میتوان از موفقیت برگزاری آن سخن گفت چرا که تجربههای موفق و ایدهای خوبی از وبلاگهای کاروانهای حج سال گذشته شاهد بودیم.
15 درصد زائران حج تمتع با اینترنت ارتباط دارند
اگر چه به دلیل بالا بودن سن اغلب زائران حج تمتع، استفاده از فضای مجازی بین این گروه از زائران کمتر دیده میشود به نحوی که عموماً اعلام میشود 15 درصد زائران حج تمتع با اینترنت ارتباط دارند، اما همین گروه 15 درصدی، اغلب افراد فرهیخته بوده به نوعی گروه مرجع زائران قبل، طی و بعد از حج محسوب میشوند.
بر همین اساس میتوان گفت سرمایهگذاری بر روی برنامههای مربوط به فضای مجازی برای زائران حج تمتع سودمند است.
وبلاگهای ایجاد شده برای کاروانهای حج تمتع، قبل از اعزام در برنامههای اطلاعرسانی، آموزشی و خبری نقش به سزایی دارد. در سال گذشته بسیاری از مدیران کاروانها از این وبلاگها حتی برای پخش آنلاین آموزشهای پیش از اعزام و اطلاعرسانی در خصوص برنامههای کاروانهال استفاده میکردند. البته باید خاطرنشان کرد وبلاگهای حج تمتع قبل از اعزام مورد استفاده بسیاری از حجاج قرار میگیرد چرا که خانوادههای حجاج به آنها در استفاده از اینترنت کمک میکنند.
البته این وبلاگها در زمان برگزاری مناسک حج، کاربرد بسیار جالبتری دارد چرا که میتوان از آنها برای اطلاعرسانی از وضعیت همه حجاج به خانوادههای آنها بهره برد.
به عنوان مثال در دوران مناسک حج سال گذشته، که حدود یک ماه تا یک ماه و نیم زائران در عربستان حضور داشتند مدیران کاروانها با ارسال اخبار بر روی وبلاگ کاروان خود خانوادههای زائران را در جریان اخبار زائران قرار میدادند به ویژه انتشار عکسهای زائران بسیار مورد توجه خانوادهها قرار گرفته بود.
در همین خصوص ایدههای بسیار خوبی در وبلاگها مشاهده میشد مثلاً یکی از مدیران کاروانها از همه زائران پشت دیوار بقیع عکس گرفته و در وبلاگ گذاشته بود و با همین اقدامات گام به گام حجاج، خانوادههای آنها را نیز در جریان مناسک و معنویت حج قرار میداد.
یکی دیگر از مدیران کاروانها در هنگام تقصیر کردن (کوتاه کردن موسی سر آقایان) از حجاج عکس گرفته بود که برای خانوادهها این عکسها بسیار جالب بود. یکی دیگر از مدیران کاروانها نیز برای اینکه اعضای کاروان خود را به حضور در جلسات آموزشی تشویق کند عکس زائران را در جلسات آموزشی مکه و مدینه گرفته و در وبلاگ گذاشته بود و هر زائری که در جلسه شرکت نمیکرد در عکس نبود و این موجب سؤال خانوادهای آنها میشد و زائران تشویق میشدند که در جلسات حتماً شرکت کنند.
در اصل میتوان گفت ایجاد وبلاگ حج وسیلهای برای ارتباط بهتر و انتقال مطالب بین مسئولان، حجاج و خانوادههای آنها است و برگزاری این جشنواره به نوعی ساماندهی و به ویژه معرفی نوآوریهای صورت گرفته در این حوزه به مدیران و روحانیان سایر کاروانها و عمومیت دادن به فعالیتهای فرهنگی محسوب میشود.
سال گذشته از میان حدود 450 کاروان حج تمتع، 140 کاروان به ساخت وبلاگ اقدام کردند و با توجه به نتایج خوبی که دریافت شد، انتظار میرود در سال جاری شاهد افزایش استقبال مدیران کاروانها از ایجاد وبلاگهای حج تمتع باشیم.