صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۱۷۲۸۹
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳

گروه اندیشه: طلب آمرزش و استغفار از مفاهیم محوری دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان است که با نگاهی به قرآن، احادیث و کلام بزرگان اهمیت آن نمایان‌تر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم: اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین: خدایا مرا در این روز از آمرزش‌جویان، بندگان شایسته و فرمانبردارت و از دوستان نزدیکت قرار بده، به مهربانى خودت‌، اى مهربان‌ترین مهربانان. نگاهی به قرآن، احادیث معصومین(ع) و بزرگان جایگاه استغار را در معرفت اسلامی بیان می‌کند.

استغفار در قرآن
استغفار در قرآن اهمیت بسیار زیادی دارد. کتاب الله در 8 آیه به آمرزش‌خواهی ترغیب نموده است و نزدیک به 30 آیه از استغفار رسولان سخن می‌گوید. همچنین فرشتگان برای مومنان و اهل زمین استغفار می‌کنند. از سویی دیگر طلب آمرزش از صفات پرهیزکاران معرفی شده است.
چنان که 8‌ آیه، به آمرزش خواهى ترغیب عمومى کرده و نزدیک به 30 آیه، از استغفار پیامبران سخن به میان آورده و 5 آیه نیز شخص رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) را به آن مأمور کرده است. در دو آیه فرشتگان براى مؤمنان (غافر/40، 7) و اهل زمین استغفار مى‌کنند. (شورى/42،5)  و نیز درخواست آمرزش گناه، صفت پرهیزکاران معرّفى شده است.
آمرزش‌خواهی در احادیث
پیامبر اسلام(ص) بهترین دعا و عبادت را آمرزش‌خواهی دانسته است. امام علی(ع) نیز می‌فرمایند که با آمرزش‌خواهى، خود را معطّر کنید تا بوى گناهان شما را رسوا نکند.
همچنین حضرت محمد(ص) می‌فرمایند که هر کس زیاد آمــرزش بخواهد، خداوند از هر غمى براى او گشایشى قرار دهد و از هر تنگنایى. امام صادق(ع) نیز می‌فرمایند: هر گاه بنده فراوان استغفار کند، نامه عملش در حالی بالا رود که می درخشد.
استغفار در نگاه آیت‌الله بهجت
آیت‌الله محمدتقی بهجت از بزرگان شریعت و عرفان اسامی در پاسخ به سؤال فردی که در امور مختلف از جمله اشتغال و ازدواج دچار گرفتاری شده بود، می‌فرماید: زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفر الله»، هیچ چیز شما را منصرف نکند، غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آن‌ها هم بگویید، برای اینکه امثال آن‌ها پیش نیاید و اگر دیدید رفع نشد، بدانید یا ادامه نداده‌اید، یا آنکه با اعتقاد کامل نگفته‌اید.