پرنیان عصابخش، حافظ و داور مسابقات قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، از دوران تحصیل خود میگوید: متولد 1367 در شهر تهران هستم. از سال اول راهنمایی وارد هنرستان موسیقی شدم که البته لازمه ورود به آن قبولی در آزمونهای متعددی بود که به گوش و هوش موسیقیایی مربوط میشد. ساز تخصصی من در هنرستان ویولن کلاسیک بود که البته دروس تخصصی دیگری همچون تئوری موسیقی و سلفژخوانی و دیکته موسیقی و ... را نیز گذراندم.
وی ادامه میدهد: در دوران تحصیل در عرصه موسیقی بهدلیل استعداد، پشتکار و علاقهای که داشتم روند پیشرفت سریعتری نسبت به همکلاسیهایم داشتم بهطوری که دوره راهنمایی و دبیرستان را به سرعت گذراندم. علیرغم اینکه سن کمی داشتم یکی از اعضای اصلی ارکستر سمفونیک ملی جوانان به رهبری میثم کزازی بودم.
خداوند سرنوشت من را طور دیگری رقم زد
عصابخش از تغییر سرنوشت خود میگوید: استاد ساز بنده آقای سیاوش ظهیرالدینی که یکی از برجستهترین موزیسینهای ایران و جهان هست تمایل زیادی داشت که من برای ادامه تحصیل در زمینه هنر به خارج از ایران مهاجرت کنم. ایشان معتقد بود که من در آیندهای نزدیک در دنیای موسیقی کلاسیک خواهم درخشید، اما خداوند سرنوشت من را طور دیگری رقم زد.
این حافظ کل قرآن کریم با اشاره به گمشده خود، تصریح میکند: یکی از عادات خوبی که داشتم اندیشیدن در سکوت بود. اکثر اوقات حتی متوجه گذر زمان نمیشدم و در نهایت احساس پوچ بودن و بیهودگی به من دست میداد. با وجود موفقیتهای بسیار و آینده درخشان پیش رویم احساس خلأ و کمبود عمیقی در درونم وجود داشت. به دنبال چیزی بودم که نمیدانستم کجاست و چیست مانند تشنهای که آب را نمیشناسد.
وی در ادامه میافزاید: حدود یک سال از زندگی من به همین منوال سپری شد تا اینکه در مدرسهمان یک دوره آموزشی ترتیلخوانی برگزار شد و با وجود تبلیغات زیاد با عدم استقبال دانشآموزان مواجه شد. نمیدانم چرا در این کلاس ترتیل چهار، پنج نفره شرکت کردم و بعد از چند جلسه در مسابقات حفظ قرآن دانشآموزی ثبت نام کردم و در مرحله اول این مسابقات رتبه اول و در مرحله استانی رتبه سوم را بهدست آوردم.
عصابخش از یافتن گمشدهاش میگوید: برای اولین بار بود که حافظان قرآن را از نزدیک میدیدم و برایم جالب بود که آنها چگونه توانستهاند کل قرآن را حفظ کنند. اوقاتی که در بین آنها بودم احساس میکردم بین گروهی از فرشتگان هستم و بوی خدا را حس میکردم و آن روز بعد از یک سال فهمیدم که در پی چه چیزی بودم.
قرآن مانند یک آهنربا من را به سمت خود میکشید
این برگزیده بینالمللی مسابقات قرآنی از دوران آموزش خود میگوید: قرآن مانند یک آهنربا من را به سمت خود میکشید. در تابستان همان سال در آزمونهایی که برای حفظ در مؤسسه قرآنپژوهان برگزار میشد قبول شدم. در آن زمان به لطف خداوند بعد از نماز صبح قرآن را شروع میکردم و تا نیمههای شب به مطالعه تفسیر آیات و تثبیت میپرداختم. بعد از حفظ پنج جزء از قرآن در کلاسهای استاد راضیه احمدی شرکت کردم و تا اتمام حفظ کل از محضر ایشان بهره بردم.
وی اضافه میکند: حفظ قرآن برایم در حدود 10 ماه از مهرماه 1384 تا مردادماه 1385 بهطول انجامید. بعد از آن در سال 1387 کنکور کارشناسی ارشد رشته الهیات و آزمون صحت حفظ قبول و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث شدم. بعد از آن نیز بلافاصله در همان رشته در مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شدم.
عصابخش با اشاره به رتبههای خود در مسابقات قرآنی، عنوان میکند: در طول این سالها در مسابقات متعدد قرآنی شرکت کردم و حائز رتبههای برتر بینالمللی در رشته ترتیلخوانی در جشنواره اقرأ و دهها رتبه کشوری دیگر در رشتههای حفظ، قرائت، ترتیل و تواشیحخوانی و ... شدم و همچنین دورههای تربیت داوری سازمان تبلیغات را در رشتههای صوت و لحن گذراندم و تاکنون داوری مسابقاتی از قبیل دانشآموزی، دانشجویی، ناجا، شمسه و ... را به عهده داشتهام.
این حافظ کل قرآن از دیگر فعالیتهای قرآنی خود میگوید: ترتیلخوانی را به موازات حفظ قرآن آغاز کرده بودم و در این رشته از محضر استاد برجسته کشوری خانم جمالی بهره بردم. پس از کسب رتبه اول کشوری سازمان اوقاف در پایان سال 1389 فعالیتهای قرآنی خود را در زمینه قرائت تحقیق تحت نظر خانم جمالی شروع کردم و در طول این مدت نیز از کلاسهای آموزشی خانم عباس نظری در رشته تجوید استفاده کردم. در حال حاضر هم با تدریس صوت و لحن در دانشگاهها، مؤسسات و مدارس تهران افتخار خدمترسانی به جامعه قرآنی را دارم.
بهرهگیری از علم موسیقی در جهت ارتقاء آهنگگذاری قرائت قرآن و تواشیحخوانی
عصابخش با اشاره به موارد تدریسی در کلاسهای خود بیان میکند: در کلاسهایم موارد مختلفی را آموزش میدهم و لحاظ میکنم مانند نفسگیری و فرم صحیح بدن، توصیههای عملی برای نگهداری صدا، تمرینات آوایی، تشخیص فواصل بین درجات، آموزش اجناس مقامات، آموزش ترکیب اجنای با یکدیگر و ... و مهمترین سرفصلهایی که در کلاسهای تواشیحخوانی بهکار میگیرم عبارتند از آکوردهای سه صدایی، معکوس آکوردهای سه صدایی و هارمونیزه کردن ملودیها.
عصابخش با بیان فعالیتها و دغدغههای خود یادآور میشود: هر علمی دریای بیکران است و ما در تلاوت قرآن و تواشیحخوانی ناگزیریم با موسیقی آشنایی داشته باشیم در حال حاضر بنده با مطالعه کتب متعدد در زمینههای آهنگسازی، هارمونی کاربردی و تکنیک آواز در صدد این هستم که از این علم در جهت ارتقاء آهنگگذاری قرائت قرآن و تواشیحخوانی بهره ببرم و بزرگترین دغدغهام تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) و علم توأم با عمل است.
به جرئت مى تونم بگم يکى از بههههههتتتتتررررريييين صداهاى روى زمينو دارن
انشاالله خودشون و دختر کوچولوى قشنگشون زير سايه امام زمان محفوظ باشن
من افتخار این رو داشتم که شاگرد ایشون باشم و از این خاطر بسیار خرسند و شاکر خداوندگار عشق و محبت هستم.