صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۲۰۴۹۱
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
حاجی‌آبادی در نشست صبح ناشر:

گروه ادب: مدیر نشر هزاره ققنوس در بیست و دومین نشست «صبح ناشر» گفت: هدف اصلی از طرح «نذر کتاب» رسیدن به پایانی خوش در فرایند نشر کشور یعنی خوانده شدن آثار مفید است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، رضا حاجی‌آبادی، مدیر نشر هزاره ققنوس در بیست و دومین نشست صبح ناشر با بیان اینکه هدف اصلی از طرح نذر کتاب رسیدن به پایانی خوش در فرایند نشر کشور یعنی خوانده شدن آثار مفید است، عنوان کرد: متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارائه آمار نشر به تعداد کتاب‌های چاپی استناد دارد، در حالی که باید خواندن انتهای فرایند نشر باشد و به آماری از سرانه مطالعه برسیم.
حاجی‌آبادی با اشاره به اینکه طرح نذر کتاب از سال 88 توسط نشر هزاره ققنوس عملیاتی شده، توضیح داد: در این طرح فلسفه نذری در مناسبت‌های مذهبی با طرح اروپایی «کتابت را بخوان و جابگذار» تلفیق شده تا کتاب به عنوان غذای روح بشر در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد. این طرح به نام بنده در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی و نیز اداره کل مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده. در عین حال اصراری ندارم که سازمان‌ها و نهادهای دیگر خود را در این خیمه فرهنگی سهیم نکنند. در عین حال تقاضا دارم از این ایده به طور کامل با حفظ شأن مخاطبان فرهنگی استفاده شود.
مدیر نشر هزاره ققنوس افزود: متاسفانه برخی نهادها و موسسات در طرح‌های مشابه نذر کتاب ما هر کتاب کهنه‌ای را قبول می‌کنند که این امر صحیح نیست و به شأن مخاطب آسیب می‌رساند. درخواست دارم در اجرای طرح‌های این چنینی به اصطلاح آش ریخته را نذر امامزاده نکنند و بر اجرای درست آن اصرار داشته باشند.
وی گفت: علاقه‌مندان به اجرای طرح‌های نذر کتاب می‌توانند به بروشورهای فارسی و انگلیسی در سایت هزاره ققنوس مراجعه کنند.
حاجی‌آبادی با اشاره به اینکه متاسفانه در هفته کتاب سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فرد دیگری به عنوان بانی نذر کتاب تجلیل کرد، افزود: این در حالی بود که بروشور و نحوه اجرای طرح و سابقه فعالیت را به طور کامل در اختیار وزارت ارشاد قرار داده بودم.
دعوت از مردم برای کمک در اجرای «نذر کتاب»
مدیر نشر هزاره ققنوس با اشاره به اینکه هر کسی که کتاب را به عنوان نذری دریافت می‌کند باید نقدی بر آن بنویسد و به دیگران بدهد تا دست کم پنج نفر هر کتاب را مطالعه کنند، افزود: در دوره دهم اجرای طرح از مشارکت تمام علاقه‌مندان در توزیع کتاب‌های نذری استقبال می‌کنیم تا به این هدف فرهنگی برسیم.
وی همچنین از همکاری 2000 خیر فرهنگی در «نذر کتاب» خبر داد و اظهار کرد: خیرین فرهنگی کسانی هستند که کتاب‌های ناشران مجری طرح را با تخفیف 50 درصد می‌خرند و در اختیار دیگران قرار می‌دهند. افرادی که تمایل دارند به جمع خیرین فرهنگی ما اضافه شوند می‌توانند با ارسال پیام کوتاه به شماره 0210000365 علاقه‌مندی خود را اعلام کنند.
حاجی‌آبادی با بیان اینکه ناشران مشارکت کننده در این طرح کتاب‌های خود را با تخفیف 50 درصد در اختیار ما قرار می‌دهند، گفت: کتاب‌های طرح نذر کتاب همه مهر خورده و ثبت شده با نام اهدا کننده هستند و دست توزیع‌کنندگان سودجو از آنها کوتاه شده است.
مدیر نشر هزاره ققنوس با اشاره به اینکه تاکنون طرح نذر کتاب در 9 دوره برگزار شده است، افزود: این طرح محرم 88 با مشارکت سه ناشر و 15 عنوان کتاب آغاز شد و اکنون دوره دهم آن با مشارکت 35 ناشر و 200 عنوان کتاب در حال برگزاری است.
وی با قدردانی از حمایت‌های شهرداری و سازمان تبلیغات از اجرای این طرح گفت: متاسفانه تاکنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها کمکی به اجرای این طرح نکرده، بلکه با سنگ‌اندازی‌های آن روبه رو شده‌ایم. در عین حال ما نیاز به حمایت دولتی نداریم و این کار را از سر وظیفه دینی انجام می‌دهیم.
حاجی‌آبادی همچنین به فعالیت نشر هزاره ققنوس از تیر 1382 اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل اصلی راه‌اندازی این دفتر نشر احساس تکلیف و وظیفه بود. از 15 سالگی وارد دفاع مقدس شدم و پس از پایان جنگ تحمیلی احساس کردم بهتر است کسانی وارد عرصه نشر کتاب‌های پایداری شوند که خود جبهه دیده باشند. متاسفانه نهادهای دولتی نتوانسته‌اند به خوبی از عهده مسئولیت نشر دفاع مقدس برآیند به گونه‌ای که تا سه سال پیش تنها 10 هزار عنوان کتاب دفاع مقدس داشتیم.
وی یکی دیگر از رسالت‌های اصلی نشر هزاره ققنوس را حمایت از نویسندگان و شاعران مستعد، ولی گمنام عنوان کرد و گفت: بسیاری از کتاب اولی‌های این نشر، اکنون شاعران و نویسندگان صاحب نامی برای خود هستند.
مدیر نشر هزاره ققنوس ادامه داد: سال گذشته 65 عنوان کتاب توسط این نشر عرضه شد که 50 عنوان آن چاپ اول بوده است.
وی همچنین به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصتی برای عرضه مستقیم ناشران با مخاطبان است. در عین حال هنوز نتوانسته در ارتقای سرانه مطالعه تاثیرگذار باشد.
حاجی‌آبادی با تاکید بر اینکه نباید کتاب‌های زرد و کمک آموزشی را در سرانه مطالعه لحاظ کنیم، ادامه داد: رشد قارچ‌گونه ناشران کمک آموزشی نشان دهنده ضعف نهادهای متولی آموزش در کشور است. از سوی دیگر بسیاری از ناشران بدون توجه به نیازهای واقعی مخاطبان به تولید کتاب می‌پردازند که به بدنه نشر صدمه وارد می‌کند.
مدیر نشر هزاره ققنوس همچنین با بیان اینکه نشر یک تجارت و فعالیت اقتصادی است، گفت: برای پرواز در مسیر نشر باید هم به اقتصاد و هم فرهنگ توجه شود. برخی ناشران فقط به بعد اقتصادی نظر دارند و کتاب‌های زرد چاپ می‌کنند و برخی نهادهای دولتی فقط به وجهه فرهنگی کار توجه دارند و کتاب‌های آنها مخاطب چندانی ندارد. باید در حوزه نشر به نقطه‌ای برسیم که مخاطبان عطش کتابخوانی پیدا کنند.
بیست و دومین نشست صبح ناشر پیش از ظهر امروز، هفتم تیر در مرکز رسانه‌ای شیرازه برگزار شد.