به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، امروز یکشنبه 7 تیرماه، در همایش سراسری قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با اشاره به لزوم فهم اختیارات و ساختار قوه قضائیه در پیوند با دیگر قوای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران، نظامی مبتنی بر مردمسالاری دینی است و ما باید استقلال و مسیر حرکت قوه قضائیه را در این چارچوب ببینیم و فهم کنیم.
وی افزود: موضوع دیگر مربوط به استقلال دستگاه قضایی است که در برخی اصول قانون اساسی همانند اصول 57 و 167 به آن اشاره شده است که البته حفظ این استقلال دارای لوازمی است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد و نکته دیگر مربوط به حجم زیاد پروندهها در قوه قضائیه است.
لاریجانی ادامه داد: ما بر حسب معیارهایی که در دنیا مطرح است، نیروی انسانی کمی در اختیار داریم اما رسیدگی به این همه پرونده با این نیروی انسانی اندک برای قوی قضائیه یک افتخار است و بنده از زحمات دستاندرکاران در این زمینه تشکر میکنم.
رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: قضات ما با این فشار کاری فرسوده میشوند. بسیاری از قضات قوه قضائیه، بعد از زمان کاری هم مشغول رسیدگی به پروندهها هستند و این امر کار دستگاه قضایی را دشوار کرده است.
وی افزود: مطلب دیگری که لازم است به آن اشاره کنم، تلاش برای دسترسی همگان به عدالت است. باید تلاش کنیم تا کسانی که گمان میکنند مورد تعدی قرار گرفتهاند با مراجعه به دستگاه قضایی به حقوق خود دست پیدا کنند که البته این کار آسانی نیست اما تلاشهای زیادی از جمله جذب نیرو انجام دادهایم تا در این راستا گام برداریم.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: تلاش برای عدم تبعیض در برخوردها، حفظ سلامت دستگاه قضایی و استفاده از فناوریهای نوین، از جمله مواردی هستند که در صددیم با تحقق آنها دسترسی مردم به دستگاه قضایی را تسهیل کنیم تا مردم اطمینان داشته باشند که قوه قضائیه با آنان عادلانه رفتار خواهد کرد.
وی افزود: موضوع دیگر مربوط به تشدید نظارتها در قوه قضائیه است که مقام معظم رهبری هم بر آن تأکید دارند و ما از دادسرای انتظامی قضات خواستهایم در این زمینه بیشتر فعالیت بوده و قضات متخلف را معرفی کنند.
وی افزود: نکته دیگری که لازم است به آن اشاره کنم، تحول در ساختارهای قوه قضائیه است که ما در این زمینه تحولاتی از جمله ایجاد معاونت فرهنگی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم، مرکز رسانه، مرکز امور پزشکی و... را در تشکیلات جدید ایجاد کردیم که هر کدام از این تشکیلات برای برطرف کردن یک نیاز است.
رئیس قوه قضائیه در پایان گفت: امیدوارم در عرصه عمل هم بتوانیم مشکلات موجود در عرصه فعالیتهای دستگاه قضایی را برطرف کرده و اشکالات را به صورت سالانه برای انجام اصلاحات لازم به مجلس عرضه کنیم.