به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، این گردهمایی با محوریت آسیبشناسی مجالس ترحیم و عزاداری و با حضور امام جمعه، فرماندار، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و مداحان خواهر و برادر دورود به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی در محل سالن اجتماعات فرمانداری دورود برگزار شد.
در ابتدا و پس از قرائت قرآن، حجتالاسلام تقویان، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن گرامیداشت سالروز شهدای هفتم تیر و خصوصا دو شهید لرستانی این حادثه، شهید رحیمی و شهید حجتالاسلام صادقی، نماینده دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هفتم تیرماه یاد و خاطره شهادت مظلومانه آیتالله دکتر بهشتی و 72 تن از همسنگران وی است.
وی افزود: در روز هفتم تیر ۱۳۶۰ آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور و بیش از ۷۰ نفر از مقامات و چهرههای برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۲۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب به شهادت رسیدند.
حجتالاسلام تقویان در ادامه جایگاه و شأن مداحان و ذاکرین ائمه(ع) را بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: امامان معصوم(ع) نیز از سرایندگان شعر و مداحان تجلیل میکردند.
وی در این جلسه با اشاره به داستان دعبل خزایی و شعرخوانی وی در خصوص امام رضا(ع) گفت: مداحان باید در مجالس یاور و کمک روحانیون باشند چرا که این دو قشر تأثیرگذارترین مجموعه های دینی به شمار میروند.
در ادامه حجتالاسلام حقیان، امام جمعه این شهرستان ضمن ابراز خشنودی از تشکیل جلسه، حضور اهل علم را در چنین جلساتی، جهت جلوگیری از به انحراف کشیده شدن محتوای مداحی ها و اشعار آیینی، مورد تأکید قرار داده و بر پربار شدن محتوای مداحی و اشعار آیینی را توصیه کردند. همچنین فرصت دادن به جوانترها را متذکر شده و از انجام این کار در دورود ابراز خرسندی کردند.
وی بیان کرد: حوزه مداحی از جمله حوزههای مهمی است که باید با ولایت گره بخورد و آسیبشناسی شود.
امام جمعه دورود از مداحان و شاعران آیینی خلوص نیت در کار و خدمت برای اهل بیت(ع) را به حضار توصیه کردند. مداحان نباید خود را بیگانه از ولایت، امام، شهید و شهادت بدانند و باید در مسیر ارزش ها و آرمان های این نظام گام بردارند و مداحی را به دور از آسیب و تنش ارائه کنند.
حقیان با تاکید بر حفظ حجاب و عفاف در جامعه افزود: چادر حجاب برتر در جامعه ماست که باید به این مسئله توجه شود و مداحان نیز در مداحیهای خود در مورد حجاب، نماز، حلالخوری، اعتیاد و ... اطلاعرسانی کنند.
امام جمعه دورود نیز با تاکید بر ارتباط مستمر و تنگاتنگ مداحان با کانون خودشان اظهار کرد: اخلاقمداری، رعایت مسائل دینی و شرعی و بسط ارزشها در جامعه از جمله مسائلی است که در مداحی ها باید به آن توجه شود.
وی ضمن انتقاد از بعضی از رسومات خاص در مجالس ترحیم عنوان کرد: باید باتبادل نظر،وکمک مسولئین ،نخبگان، مداحان،قرانیان،مسولین هیات و..... الگوی مناسبی را در سطح شهرستان پیاده کرد. نباید نگاه اقتصادی ومادی گرایانه نسبت به این مجالسات ومراسمات داشته باشیم. باید هردوماه یک بار جلسه مداحان با امام جمعه برگزار گردد و در مورد اعیاد وعزاداری ومراسماتمام بحث وگفت وگو شود تا ازاسیب ها کم شود.
حقیان اظهار کرد: مداح باید علم حدیث حتی به صورت فارسی، تاریخ اسلام، سیره ائمه(ع)، دیدگاههای سالم، کتب و منابع اسلامی را مطالعه کرده باشد که یک وقت فرهنگ اشتباهی بین مردم ایجاد نشود.
وی گفت: مداح باید در جلسه از قران و و بیان مسائل احکام استفاده کند،چرا روحانی ومداح در یک مراسم میتواند عامل یا برطرف کننده انحراف دینی باشد.
امام جمعه دورود در پایان چند پیشنهاد به مداحان داد و گفت: قبل از مصوبه کردن آن را در بین مردم فرهنگ سازی کنند. از اعلان مجلس و پخش نی در سطح شهرتوسط بلندگو پرهیز کنید. حضور بانوان در قبرستان ومراسم ترحیم را تصحیح کنیم وجداگانه حاضر شوند برمزار میت. ازمسائل قیامت واخرت بیشتربحث وصحبت گردد وازکلام معصومین که تاثیرگزاری بیشتری دارد استفاده شود. نسبت به مجالس و محافل مذهبی و مراسمات به دید دانشگاه نگاه کرد که جمعیت بیشتر حضور دارند وتاثیر گزاری کلام بیشتر است.
وی با تأکید بر استفاده از سخنران در مراسمات، تصریح کرد: از تمجید و تعریف میت و شرکت کنندگان در مراسم خودداری شود. نرخ مداحی در مجالس تعین نشود ومردم هم به جای خرج هزینههای بیجا صرف مسائل فرهنگی ومذهبی شهر کنند.
نعمتی فرماندار دورود هم با بیان اینکه افرادی که در حوزه مداحی قلمفرسایی میکنند از جایگاه بسیار والایی برخوردار هستند، تصریح کرد: باید جایگاه مدح و مداحی به طور دقیق برای مردم تفهیم شود. امروز برخی ها در صد آنند که جایگاه مداحی را خراب کنند و باید تلاش شود تا ضمن شناسایی آسیب ها مشکلات در این حوزه به حداقل ممکن برسد.
حسین مریدی