صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۲۰۹۱۰
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶
فیض:‌

گروه ادب: مسئول دفتر طنز حوزه هنری بیان کرد: برنامه‌های طنز حوزه هنری، در طول این سال‌ها اعتماد مخاطبانش را جلب کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ناصر فیض، شاعر و طنزپرداز با اشاره به این که طنز قرار نیست صرفاً مخاطب را بخنداند، گفت: این شیوه، یک ابزار ارتباط با مخاطب است که هم می‌توان برای ایجاد شادی از آن استفاده کرد و هم می‌توان از این طریق اعاده حق کرد، نسبت به موضوعات مختلف اعتراض نشان داد یا ناهنجاری‌ها را به تصویر کشید، همان‌طور که چارلی چاپلین با زبان طنز درباره بزرگترین دغدغه‌های بشری سخن گفت.

مسئول دفتر طنز حوزه هنری تاکید کرد: البته روشن است که استفاده از زبان طنز و شوخی باید در چارچوب اصول و قواعدی باشد و از هر طریقی نمی‌توان مردم را خنداند و بعد روی آن اسم طنز گذاشت. در طنز باید اخلاق رعایت شود، باید حرمت‌ها شکسته نشود و به دنبال رشد جامعه بود، نه تمسخر عده‌ای از افراد.

فیض ادامه داد: این رعایت کردن حد و اندازه در تمام موارد مصداق دارد و درباره طنز و شوخی هم مصداق پیدا می‌کند. همان‌طور که آب که مایه حیات و نجات‌بخش است، زیادی آن می‌تواند دردسرساز و سبب مرگ شود. مسائل دیگر هم از این قاعده مستثنی نیستند و همان‌طور که از گذشتگان ما هم بسیار توصیه شده است باید حد و اندازه در تمام امور حفظ شود و طبیعتاً در طنز هم باید مراقب بود که از حد گذرانده نشود.

نویسنده کتاب پرفروش «فیض‌بوک» گفت: همان طور که شادی‌آفرینی، یکی از اهداف طنز است، اصلاح اجتماعی نیز از اهداف دیگر آن است و این هر دو باید مورد توجه قرار بگیرد و حیف است که از یک شیوه بیانی با این حجم تاثیرگذاری، تنها یکی از این کارکردها محقق شود و در حق طنز اجحاف و بی‌انصافی صورت بگیرد.‌

وی همچنین با اشاره به برنامه‌های طنز حوزه هنری از جمله برنامه پرطرفدار «در حلقه رندان» گفت: این برنامه در طول سال‌هایی که برگزار می‌شود توانسته مخاطبان خاص خودش را داشته باشد. طنزی که در حوزه هنری مطرح می‌شود، با نگاه و دیدگاه‌های این نهاد فرهنگی همخوانی دارد و کسانی که در این مراسم شعرخوانی می‌کنند افراد صاحب اخلاق، معتقد و مورد اعتمادی هستند که چارچوب‌ها را به خوبی می‌شناسند و در اشعارشان به کار می‌گیرند.‌

فیض در پایان تاکید کرد: موضع ما در دفتر طنز حوزه هنری مشخص است.‌ رویه حوزه هنری، پرداختن به طنز در چارچوب اخلاق است. وقتی در برنامه‌های طنز حوزه هنری افراد با خانواده‌هایشان با خیال راحت حاضر می‌شوند، یعنی نسبت به این محافل و آنچه مطرح می‌شود اطمینان کامل دارند.