صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۲۳۰۵۷
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳

گروه بین‌الملل: سمیناری علمی با موضوع «قرائات قرآنی» در انجمن فرهنگ و تمدن «الرافدین» کربلای معلی برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «almadapaper.net»، در این سمینار که روز جمعه 12 تیرماه برگزار شد، «علی عبدالفتاح الحسناوی»، رئیس دانشکده مطالعات قرآنی دانشگاه بابل با موضوع قرائات قرآنی سخنرانی کرد.

در ابتدای این سمینار، عباس التمیمی که مدیریت آن را برعهده داشت، ضمن سخنانی گفت: قرائات قرآنی اهمیت زیادی در زندگی، روح و وجدان مسلمانان دارد و حلقه اتصال بین مسلمانان و وابستگی اعتقادی آنان به سرزمین و دین است.

وی افزود: چه بسا که قرائات قرآنی متعدد باشد، همچنان‌ که مفهوم و چگونگی این قرائات گاهی مختلف و متعارض است، پس این عنوان باید اختصاصی و روشنگرانه باشد تا تأویلی صحیح از آن ارائه گردد چرا که قرآن عامل وحدت عرب و مسلمانان است.

علی عبدالفتاح الحسناوی نیز ضمن سخنانی با اشاره به اختلافات و تشتت امت اسلامی که ناشی از مشکلات فکری است، به تبیین و توضیح قرائات مختلف قرآنی و منشأ ومبدأ و تشریح ریشه‌های آن پرداخت که از زمان نزول وحی الهی و در صدر اسلام آغاز شده و اغراض متعدد از این قرائات را تبیین نموده است.

وی توضیح داد: اختلافات و برداشت‌های متعارض و مختلف از قرآن کریم ناشی از قرائات مختلف بوده و نسبتی با متن قرآن ندارد.

الحسناوی با استناد به قرائات مغرضانه برخی یهودیان در صدر اسلام از قرآن کریم، گفت: ما اکنون در زمانی به مراتب حساس و با خطری بس بزرگ روبرو هستیم که باید متوجه آن باشیم، و آن تلاش دشمنان شکست‌خورده که مغرضانه به نقد و بی‌حرمتی به قرآن پرداخته و به دنبال ایجاد اختلاف در کتابی الهی بوده که قرن‌هاست آنان را به تحدی فرا می‌خواند.

حمید الهلالی، فعال سیاسی و عضو شرکت‌کننده در این سمینار، با تأکید بر اهمیت موضوع مطرح‌شده در این سمینار به انتقاد از پیروی از پیشینیان و اکتفا به تلاش‌های آنان و عدم تلاش در راستای روشنگری قرائات متعدد قرآنی پرداخت که با تفاسیر متعدد مرتبط بوده و منشأ و دستمایه اختلاف شده و باعث گشته تا هر کسی از ظن خود و براساس اندیشه و دیدگاه خویش به قرائت متن قرآن بپردازد و جنبش‌ها وحرکت‌های متعارض و متعددی چون داعش و غیره شکل بگیرد.

وی با اشاره به نیاز مبرم جامعه‌ اسلامی به روشنگری و اختلاف‌ستیزی، تلاش در راستای ارائه خوانشی جدید، تازه و به روز و روشنگر از قرآن کریم در عصر حاضر را خواستار شد.