به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه سیزدهمین جایزه «قلم زرین» شب یکشنبه، 14 تیرماه با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و جمعی از مسئولان فرهنگی در حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم، پس از سخنرانی حدادعادل، محمدرضا سرشار، رئیس انجمن قلم گفت: در روز قلم نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از کشور نیز در رابطه با قلم صحبتهای مثبت یا منفی میشود، مناسبتی که طراح و پیشنهاد دهنده آن انجمن قلم بوده است.
وی با بیان اینکه انجمن قلم ایران تشکلی فراگیر است، افزود: این تشکل داستاننویسان و منتقدین تمامی شاخههای علوم انسانی را شامل میشود و به هیچ حزب و گروه خاص دولتی یا غیردولتی، خارجی و غیرخارجی وابسته نیست و جز حق عضویت ناچیز خود هیچ درآمدی ندارد و فقط از طریق فعالیتهای فرهنگی هیئت مدیره در دورههای گوناگون روی پای خود ایستاده و به کار خود ادامه میدهد.
سرشار در ادامه با اشاره به کمکهای دولتی در سالهای گذشته بیان کرد: جشنواره قلم زرین تا دوره قبل همیشه از کمکهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برخوردار بود، اما در این دوره وعدهاش داده شده است که امیدواریم به زودی عملی شود.
وی با اشاره به فعالیتهای انجمن قلم گفت: در حال حاضر حدود 200 عضو داریم که در میان آنها مفاخر فرهنگ و ادب کشور وجود دارند و برخی هم دارای مسئولیتهای مهم در سطح کشور هستند.
علمدار سینما و تلویزیون ایران
سرشار در ادامه فعالیتهای این انجمن را تشریح کرد و پس از آن درباره فرجالله سلحشور گفت: سلحشور مردی با استقامت در راه عقیده است، این برادر پنجاه و هفتی که از مسلمانی و انقلابی بودن خود پشیمان نیست و به آن افتخار میکند، کسی که به وسیله آثار فاخرش در عرصههای گوناگون بدون هیچ تردیدی توانسته دلهای بسیاری را به اسلام و انقلاب متمایل کند.
جمال شورجه، از کارگردانهای کشور درباره سلحشور گفت: صحبت کردن درباره سلحشور آن هم در میان اهل ادب و قلم کار سختی است، اما باید درباره وی گفت؛ وی علمدار سینما و تلویزیون ایران است و با تمام باورهایش یک مثنوی حرف دارد، سلحشور همین است، ظاهر و باطنش یکی است و با اندک مرثیهای اشکش جاری میشود.
وی افزود: سلحشور غیرت دارد و باورمند است، بیخیال نیست و من نمیدانم زمان جنگ چطور جان سالم به در برد. چون بسیاری از خوبها رفتند. وی پای منبر بزرگ شده و ذهن و فکرش از آنجا شکل گرفته است.
شورجه ادامه داد: از زمانی که به یاد دارم در روزهای دهه 60 در حوزه هنری بازیگری، دوبله، گریم و کار دکور میکرد. هر کجا کاری بود آستینها را بالا میزد و کاری میکرد.
سلحشور هنر را برای دین میخواهد
وی با بیان اینکه سلحشور هنر را برای دین میخواهد، بیان کرد: وی معتقد است هنر بدون دین ارزشی ندارد، وی پرچمدار سینمای قرآنی است که در آن بازیگری هم کرده. سلحشور پیرو امام و رهبری بوده و هست.
شورجه تصریح کرد: سلحشور در مدرسه فیلمسازی اسلامی، فیلمساز و نویسنده مسلمان تربیت میکند تا سینما به دست نااهلان نیفتد و تمام تلاشش را میکند تا چراغ دین در سینما خاموش نشود.
منصور براهینی هم از دوستان فرجالله سلحشور در ادامه این مراسم درباره آشنایی خود با این کارگردان گفت: اولین آشنایی من با سلحشور به 30 سال پیش برمیگردد که در حوزه هنری شکل گرفت و بادهای زمانه ما را به این سو و آن سو میبرد، اما کسانی خوشبخت شدند که استوار و محکم بر روی ایمان خود ایستادند.
وی افزود: من در آخرین فعالیت سلحشور به نام موسی کلیمالله هم در کنارش بودم؛ چرا که برای من مظهر ایستادگی و استحکامی است که پشتوانه آن ایمان است و من از ایمانش درسهایی گرفتم که امیدوارم از این موضوع بهرهمند شوم.
قصه باید واقعی و عبرتآموز باشد
سلحشور در ادامه این مراسم گفت: در حال حاضر در وضعیت مناسب سر تا پای قصههای ما و آنچه که در سینمای ما روایت میشود، دروغ است و با نام خلاقیت و سازندگی به نویسنده میگوییم که اگر از خودت داستانی نوشتی، خلاق هستی. اما اگر حقیقت را به شکلی واقعی ارائه کنی، دیگر خلاق نیستی. در حالی که خداوند در قرآن کریم عنوان میکند که برای شما قصه میگوییم که هدایت شوید و درهای رحمت به روی شما باز شود.
وی با بیان این سؤال که چقدر در سینما و تلویزیون ما، درهای رحمت به روی مخاطبان باز میشود، بیان کرد: در سینما گفته میشود که به سراغ قصههای واقعی اما به سبک غربی بروید. در حالی که در آیه آخر سوره یوسف آمده است که قصه باید واقعی و عبرتآموز باشد و به مردم درس دینداری بدهد.
سلحشور ادامه اداد: ما در کشورمان بانک داریم که میدانیم از کجا آمده و در حال وارد کردن چه آسیبهایی به انقلاب است که به عقیده من سینما و حرکت نمایشی آن در حال حاضر اگر ضررش بیشتر از بانک نباشد، کمتر از آن نیست.
قصههای دینی و قرآنی سادگی و لطافت خاص خود را دارند
وی با بیان اینکه آرزویم ایجاد سینمای اسلامی است، عنوان کرد: همه ما معتقدیم که قصههای دینی و قرآنی سادگی و لطافت خاص خود را دارند و میتوان از آنها عبرت گرفت و بدون اسم بردن از کسی افشاگری کرد. سینماگری در کشور وجود دارد که به راحتی به همه مسئولان اهانت میکند و میگوید فیلمم را اکران میکنم و مردی هم نمیبینم که جلوی اکران آن را بگیرد.
سلحشور گفت: من آرزو دارم که در جریان فیلم و سریالسازی اسلامی، اثری مانند حضرت موسی(ع) را بسازم و از محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری هم میخواهم بچههای سینماگری که به دنبال سینمای اسلامی رفتهاند را در اینجا جمع کند، حرفهایشان را بشنود و به فعالیت آنها کمک کند.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان سیزدهمین جایزه قلم زرین و از تلاشهای فرجالله سلحشور در حوزه سینما تجلیل و قدردانی شد.