صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۲۵۳۸۹
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۷
حجت‌الاسلام بهجت‌پور:

گروه فضای مجازی: رئیس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: حوزه‌های علمیه هنوز در نقطه‌ای قرار نگرفته‌اند که فضای مجازی برایشان اولویت باشند و نگاه‌شان به این فضا در درجه‌های بعدی اهمیت قرار دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، رئیس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به محتوای اندک قرآنی در فضای مجازی اظهار کرد: کمبود نگاشته‌های قرآنی در فضای مجازی مربوط به این است که صاحبان فرهنگ مکتوب هنوز ذهنیت‌شان به سمت فضای مجازی سوق نیافته و احساس می‌کنند که انتقال مطالب در فضای حقیقی به مخاطبان‌شان، ماندگارتر، روان‌تر و مناسب‌تر است.

وی ادامه داد: صاحبان فرهنگ هنوز به این جایگاه نرسیده‌اند که می‌توانند در فضای مجازی به نقد و ارزیابی اندیشه بپردازند چراکه فضای مجازی، فضای ترویجی – تبلیغی است تا فضای پژوهش، به همین دلیل طبیعی است که باید زمان بگذرد تا جایگاه اینترنت و فضای مجازی برای گفت‌وگوهای حرفه‌ای‌تر فراهم شده و ورود مباحث محتوایی در این فضای نوین گسترده‌تر شود.

حوزه‌های علمیه به سمت تولید در فضای مجازی بروند

این پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: امروز بخش نسبتاً قابل توجهی از جامعه متوجه فضای مجازی است و مخاطبان از طریق این فضای نوین با محتواها ارتباط برقرار می‌کنند؛ بنابراین حوزه‌های علمیه باید به این سمت بروند و بخشی از وقت خود را برای تولیداتی با این فضا آماده کنند.

وی بیان کرد: حوزه‌های علمیه هنوز در نقطه‌ای قرار نگرفته‌اند که فضای مجازی برایشان اولویت باشند و نگاه‌شان به این فضا درجه دوم است. متأسفانه این نهاد از توجه به تولید نرم‌افزار، ایجاد وبگاه‌ها و سایت‌ها غافل است.

حجت‌الاسلام بهجت‌پور اظهار کرد: فضاهای مجازی، فضایی است که تولیدکننده به ازای فعالیتی که می‌کند، سود چندانی دریافت نمی‌کند، در حالی که در فضای حقیقی بازگشت سرمایه وجود دارد.

وی افزود: در فضای مجازی شرایط لازم برای رعایت حقوق معنوی فراهم نیست و همین امر یکی از آسیب‌هایی بوده که مانع از حضور متخصصان و کارشناسان در این فضای نوین می‌شود.

رئیس گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: اگر بخش حوزوی و غیرحوزوی گرد هم آیند تا برای مالکیت معنوی آثار تدبیری کنند و راه‌حل‌هایی را پیش پای تولیدکنندگان بگذارند، این امر سبب می‌شود تا محتوای غنی دست اول در فضای مجازی در اختیار مخاطبان قرار بگیرد.