قاسم حمزه فرهود، هنرمند عراقی فعال در عرصه نقاشیخط و هنرهای تجسمی و نماینده این کشور در بخش بینالملل بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: «من برای نخستین بار است که در نمایشگاه بینالمللی قرآن ایران شرکت میکنم، اما در نمایشگاههای بینالمللی مختلفی در کشورهای الجزایر، اتریش، یونان، تونس و مصر حضور داشتهام».
وی افزود: نقاشیخط یکی از هنرهایی است که من انجام میدهم، و در این هنر حروف را به سبکهای جدید و نه تقلیدی نقاشی و یک اثر فنی با استفاده از حروف خلق میکنم، که بسیار مورد استقبال دانشجویان و دانشگاهیان عراقی قرار گرفته است.
قاسم حمزه فرهود تصریح کرد: تلفیق خط و نقاشى از دیرباز در تاریخ خط نگارى ملل مختلف مشاهده مىشود. بهعنوان مثال کاربرد خط در کتیبهها و اماکن مقدس و نیز روى ظروف، مهرها و ... که از قدمت زیادى برخوردارند، دیده می شود؛ اما نقاشیخط به سبکى که اکنون انجام مىشود داراى قدمتى حدوداً 30 ساله است.
وی افزود: ابداع و ابتکار هنرمند معاصر در زمینه نقاشیخط بر تجربیات گذشته استوار است. در هرگونهاى از بناهاى اسلامى گاه در زیر ذرهبین نمونهاى از نقاشیخط وجود دارد، در نقاشیخط هدف در درجه نخست ایجاد و ترکیببندى با فرمهاى زیبا و چشمنواز است.
این هنرمند عراقی در ادامه این گفتوگو عنوان کرد: یک اثر تصویرى زبان خودش را دارد. در ساختن یک اثر احساسات و کوشش ذهنى خالق آن با مهارت در بکارگیرى اشیاء درهم مىآمیزد و براى دیدن نیاز به توضیح ندارد.
نماینده عراق در بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن، استقبال دانشجویان عراقی از هنر نقاشیخط را بسیار گسترده عنوان کرد.
وی در ادامه به تأثیر نمایشگاههای بینالمللی قرآن در آشنایی افراد با فرهنگها و آثار دیگر ملل اشاره کرد و گفت: بدون شک حضور خطاطان و هنرمندان کشورهای مختلف در نمایشگاههای خوشنویسی قرآنی، نقش مهمی در افزایش ارتباط میان هنرمندان و خوشنویسان کشورهای مختلف دارد.
قاسم حمزه فرهود افزود: من در نمایشگاه بینالمللی قرآن ایران آثار خود در زمینه نقاشیخط و سفالگری در معرض دید عموم قرار دادهام و هنرمندان دیگر نیز تلاش کردهاند بهترین آثار خود را عرضه کنند.
وی عنوان کرد: من بیش از 30 سال در زمینه هنر نقاشیخط فعالیت میکنم، همچنین هنر تجسمی و سفالگری از دیگر فعالیتهای هنری من است.
این هنرمند عراقی در ادامه با بیان اینکه هر هنرمندی علیرغم تجربههای زیاد، همچنان نیاز به کسب تجربه دارد، تصریح کرد: شکی نیست با حضور در این نمایشگاه قرآنی میتوانم تجربههای بسیاری کسب کنم، زیرا مشاهده آثار مختلف بسیار مهم و ضروری است و کسب تجربه مدت زمان معینی ندارد و هنرمند هرچقدر هم در کار خود موفق باشد باید از آثار و تجربیات دیگران بهره ببرد.
وی بیان کرد: ما میتوانیم از طریق هنر به کشور خود نیز خدمت کنیم، یکی از تجربههایی که من داشتم در زمان صدام حسین، رئیسجمهور سرنگونشده عراق بود که علیرغم این که بر ما بسیار سخت میگرفتند من حسینیههای شهرک محمودیه(جنوب بغداد) را بهصورت رایگان ترمیم کردم، البته حسینیهها تنها در برخی مواقع اجازه فعالیت داشتند که من از فرصت استفاده میکردم و به ترمیم سرامیکهای نمای آن میپرداختم، که چند بار به خاطر این کار توسط نیروهای رژیم بعث صدام زندانی شدم.
قاسم حمزه در ادامه برگزاری این نمایشگاه قرآنی در مقطع حساس کنونی را بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: برگزاری این نمایشگاه قرآنی، حرکتی در جهت ضربهزدن به گروههای تکفیری، وهابی و سلفیهای که در تلاش برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان هستند، محسوب میشود، زیرا این رخداد عظیم قرآنی تصویری زیبا از اسلام ومسلمانان ارائه میدهد.
وی افزود: این گونه اقدامات و فعالیتهای قرآنی آن هم در سطح بینالملل سبب میشود تا تصورات نادرستی که از اسلام وجود دارد، تصحیح شود و بهخوبی نشان دهد که اسلام دین صلح، دوستی و سازش است، و این افکار نادرست و ویرانگر افراطیها بهدور از اسلام است.
این هنرمند عراقی در پایان از ایران بهخاطر برگزاری این نمایشگاه قرآنی و تلاش برای گردهم آوردن هنرمندان و خوشنویسان قرآنی برجسته تشکر و قدردانی کرد و گفت: این نمایشگاه تاکنون بسیار موفق عمل کرده است و امیدوارم فعالیتهای نمایشگاه بیشتر شود، زیرا این محفل قرآنی جلوهای از دوستی، محبت و صلح مورد تأکید اسلام است.