صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۲۷۰۹۳
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
چیت‌چیان در صبح ناشر بیان کرد:

گروه ادب: قائم مقام نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع) در بیست و سومین نشست «صبح ناشر» تاکید کرد: متاسفانه در استفاده از قرآن برای تولید محتوا با چالش روش‌شناسی مواجه هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هانی چیت‌چیان، قائم مقام نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع) در بیست و سومین نشست صبح ناشر در جمع اصحاب رسانه گفت: در نظام علوم اجتماعی با چالش روش‌شناسی در استفاده از قرآن مواجه هستیم.
چیت‌چیان با اشاره به اینکه مجمع دانشگاهی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران از سال 1383 فعالیت خود را در زمینه آموزش نخبگان قرآنی، برگزاری همایش‌‌های قرآنی و تحقیقات در زمینه انس با قرآن و تدبر در آن آغاز کرده و انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت(ع) دستاوردهای پژوهشی این مجموعه را منتشر می‌کند، گفت: ابتدا قصد نداشتیم وارد عرصه نشر شویم و اوایل راه‌اندازی مدرسه با ناشر دیگری کار می‌کردیم ولی به تدریج که تولید محتوای ما از سرعت نشر جلو زد، یعنی از سال 92 تصمیم گرفتیم دفتر نشر قرآن و اهل بیت(ع) را راه‌اندازی کنیم.
قائم مقام نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع) با بیان اینکه فعالیت این مجمع سال 77 در قالب کانون قرآن دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران آغاز شد، افزود: به تدریج به سمت تفسیر المیزان گرایش پیدا کردیم که هسته اولیه با حدود 12 نفر شکل گرفت. سپس برای فعالان عرصه‌های مختلف قرآنی دوره‌‌های آموزشی دانشجویی را در تهران، اصفهان، مشهد و قم راه‌اندازی کردیم و به تدریج دریافتیم باید استفاده حداکثری را از قرآن داشته باشیم.
وی تصریح کرد: سال 81 تفسیر المیزان را به قصد احصای روش‌ها، مطالعه عمیق کردیم و تا سال 89 بدون تولید محتوا فقط روی روش کار کردیم.
چیت‌چیان با بیان اینکه دلیل اصلی کاربردی نشدن مطالب دینی نشناختن روش احصای این مطالب است، گفت: متاسفانه اغلب مطالب دینی را با شیوه محتوایی غربی ارائه می‌کنیم.
قائم مقام نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع) افزود: وقتی کار روی روش به اتمام رسید محتوای فعالیت خود را به حوزه علمیه، جامعةالمصطفی العالمیة و فرهنگستان علوم قم ارائه کردیم.
وی با تاکید بر اینکه تدبر در قرآن اگر روشمند باشد جلوی تفسیر به رأی را می‌گیرد، گفت: متاسفانه برخورد با قرآن در جامعه ما حداقلی است و باید در اوضاع کنونی که با بمباران محتوا مواجه هستیم بتوانیم استفاده کافی را از محتوای قرآن ببریم.
چیت‌چیان با بیان اینکه در ابتدا تعریفی از مخاطب برای فعالیت خود در تدبر در قرآن نداشتیم، تصریح کرد: اکنون 3000 مخاطب در دوره‌های آموزشی ما شرکت می‌کنند و هر ترم 160 نفر ورودی جدید از دانشجویان، طلاب و دانش‌آموزان داریم.
جدیت در آموزش قرآن اشتیاق مخاطبان را مضاعف می‌کند
قائم مقام نشر قرآن و اهل بیت نبوت(ع) با اشاره به دشواری سطح کلاس‌های آموزشی مجمع گفت: در عین حال ریزش ما زیر 10 درصد بوده و با اینکه اطلاع‌رسانی ما تنها از طریق سایت مجمع بدون اعطای گواهی و مدرک خاصی است، اشتیاق به آن درخور توجه است.
وی تصریح کرد: در دوره‌های آموزشی و تهیه محتوا تلاش داشته‌ایم منطبق با حوزه علمیه باشیم تا با عرف جامعه زاویه پیدا نکنیم. ابتدا 10 عنوان کتاب درباره روش‌شناسی تالیف شد که اکنون به 110 کتاب در موضوعات مختلف رسیده است.
چیت‌چیان افزود: متاسفانه اغلب کارهای قرآنی در کشور ما فاقد نظام روشمند هستند و کاربردی نمی‌شوند. به عنوان نمونه از نظر پرداختن به مبانی قرآنی کتاب زیادی داریم، ولی این آثار پیوست کاربردی ندارند. از سوی دیگر گاه برخی تلاش‌های بدون نظام و روش صحیح برای کاربردی کردن مبانی قرآنی انجام می‌دهند که شأن قرآن و عترت را خدشه‌دار می‌کند.
قائم مقام نشر قرآن و اهل بیت(ع) همچنین گفت: اعتقاد داشته و داریم که برای به ثمر رسیدن این فعالیت اقتصادی و فرهنگی باید مردم هزینه کار را تامین کنند. سال 92 که این دفتر نشر راه‌اندازی شد، 70 کتاب تولیدی داشتیم و در سال اول فعالیت 40 عنوان کتاب به چاپ رساندیم. برای فروش کتاب از تبلیغ مستقیم و ارسال کتاب به مناطق مختلف استفاده می‌کنیم. به عنوان نمونه کتاب صحیفه حضرت فاطمه(س) شامل ادعیه و مناجات‌های آن حضرت را با تبلیغ سینه به سینه به چاپ پنجم رساندیم و تاکنون 30 هزار نسخه از آن منتشر شده و حتی به مناطق سنی‌نشین نیز رسیده است.
وی تاکید کرد: تولید محتوای قرآنی باید همگام با نظام آموزشی و تربیت نیرو پیش رود تا به نتیجه مفیدی در عرضه و نشر برسد.
بیست و سومین صبح ناشر با حضور اصحاب رسانه پیش از ظهر 21 تیر در مرکز فرهنگی و رسانه‌ای شیرازه برگزار شد.