صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۲۸۱۷۰
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۱

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران ‌۲۲ تیرماه در مجتمع فرهنگی ـ مذهبی ائمه اطهار(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران 22 تیرماه در مجتمع فرهنگی ـ مذهبی ائمه اطهار(ع) با حضور مدیران مؤسسات و حجت‌الاسلام رضازاده، مسئول اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد.

مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: ایراد جدی در جامعه ما وجود دارد و آن این است که ما در طول این سه دهه گذشته نسبت به دو مسئله غفلت کرده‌ایم یکی نسبت به توجه به جایگاه نقش و کارکرد نهاد دین با محوریت مسجد که امروزه علاوه بر این که جمعیت کشور به دو‌برابر افزایش پیدا کرده اما میزان نمازگزاران در مساجد هر سال کمتر شده است و غفلت دوم نگاه کمی‌گرایانه در بُعد فعالیت‌های مذهبی، دینی و قرآنی است.

وی با اشاره به اینکه بیشتر به دنبال آمار هستیم و به کیفیت بخشی و اثربخشی فعالیت‌های قرآنی فکر نمی‌کنیم، ادامه داد: پیامد این دو غفلت این شده است که امروزه اکثر افراد جامعه از وضع موجود در جامعه ناراضی هستند که باید در زمینه کیفیت‌گرایی فعالیت‌های قرآنی و تربیت قرآنی مردم، مؤسسات قرآنی فعالیت کنند.

طلایی افزود: قدیم در مساجد یکی از معتمدین محل، قاری قرآن بود و تفسیر نیز انجام می‌داد در واقع هم مربی آموزش قرآن بود و هم معلم تربیت قرآن و افراد را در مدار ارزش‌های دینی و اخلاقی قرار می‌داد.

مسجد آلودگی‌ها را پالایش می‌کند

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران بیان کرد: فطرت انسان نسبت به قرآن و فرهنگ گرایش عمیق دارد و این کارکرد قرآن است که به دل می‌نشیند و آن وقت این اثر مضاعف موجب می‌شود که مربی و مفسر قرآن، عامل به قرآن هم باشد.

طلایی بیان کرد: اما باید بدانیم که مسجد قلب محله است و آلودگی‌ها را پالایش می‌کند همان طورر که در هیئت‌های مذهبی مشاهده می‌شود اگر دو بال محبت و معرفت را در نظر بگیریم بال محبت اهل‌بیت(ع) است اما به بال معرفت که مساجد است توجهی نمی‌شود .

وی تصریح کرد: امروز جامعه ما وضع خوبی ندارد و یکی از شرق‌شناس‌ها گفته که ما برای نابودی تمدن سه کار باید انجام دهیم یک نظام خانواده را به چالش می‌کشیم، دوم نظام تعلیم و تربیت را بی‌خاصیت می‌ک‌نیم و سوم چهره‌های ارزشی جامعه را خراب می‌کنیم.

طلایی گفت: اگر می‌خواهید به قرآن خدمت کنید و به انسان قرآنی دست پیدا کنید امروز باید قرآن را در متن زندگی مردم جاری کرد لذا در کنار آموزش حفظ و روخوانی قرآن باید آموزش زندگی قرآنی باشد و آموزش چگونگی زندگی با قرآن باشد و آموزشی ارائه شود که نتیجه آن حرکت دادن فرد بر مدار زندگی قرآنی باشد.اگر این رویکرد را در فعالیت مؤسسات داشته باشیم فعالیت مؤسسات از کمی محور به کیفی محور تبدیل خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به ارائه برنامه‌های اتحادیه استان تهران در سال گذشته پرداخت و گفت: از جمله فعالیت‌های این اتحادیه در سال گذشته می‌توان به اجرای طرح قرآنی 1448، نورالهدی 7، برگزاری همایش قبل از ماه رمضان و تلاش برای حمایت از مؤسسات قرآنی در نمایشگاه شمیم وحی اشاره کرد.

وی اظهار کرد: اتحادیه‌ها برآمده از مؤسسات هستند و هیچ گونه حمایتی صورت نمی‌پذیرد و خودشان باید تلاش کنند تا اعتباری بدست آورند. اتحادیه مؤسسات و سازمان تبلیغات و مؤسسات باید مشکلات موجود را با کمک یکدیگر برطرف کنند.

کوششی عنوان کرد: در ارتباط با شناسنامه حمایتی امیدواریم با مصوبه‌ای که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی داشتیم بسیاری از مشکلات برطرف شود و دیگر بحث مجوز از این سازمان و آن سازمان نداریم و بحث حمایت‌ها متمرکز می‌شود و اتحادیه نقش تعیین کننده در حمایت و نظارت، سطح بندی، مجوز و بودجه خواهد داشت.

نمایشگاه شمیم وحی از جمله فعالیت‌های اتحادیه استان تهران بود

وی افزود:نمایشگاه شمیم وحی نیز از برکات استان تهران بود و فقط مؤسسات و خانه‌های قرآن استان تهران بهره‌مند شدند و از این به بعد این حمایت صورت می‌پذیرد و این از فعالیت‌های اتحادیه استان تهران بوده است.

کوششی اظهار کرد: مدیرعامل جدید اتحادیه استان تهران انتخاب شده و امیدواریم شاهد شکوفایی این اتحادیه باشیم امسال اتحادیه استان تهران یک پیشنهاد به شهرداری داد که برای این که در زمینه توزیع امکانات دچار مشکلاتی نشویم، یک شناسنامه حمایتی تدوین کنیم. این شناسنامه حمایتی بر اساس رتبه و توانمندی در اختیار مؤسسات قرآنی قرار می‌گیرد و تمامی مشخصات مؤسسه در شناسنامه ذکر خواهد شد.در واقع شناسنامه بیانگر هویت مؤسسه است و مؤسسات با ارائه این شناسنامه به شهرداری می‌توانند اعتباراتی برای طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی که دارند، دریافت کنند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور گفت: مؤسسات باید مدارک لازم را ارائه دهند و برنامه شناسنامه حمایت در اولین شورای عالی قرآن شهرداری به تصویب می‌رسانیم و پس از تکمیل مدارک شناسنامه صادر خواهد شد و مؤسسات نباید در ارائه مدارک کوتاهی کنند.

وی افزود: از برنامه‌های سال آینده اتحادیه توانمندسازی مدیران شعب است. پنج سال است که مدیران شعب تغییر نکرده‌اند و مدیری که نتواند مجموعه مؤسسات شهرستان و منطقه را هدایت و سازماندهی کند شاید توانایی این کار را نداشته باشد و یکی از برنامه‌ها این است که مدیرعامل افراد مورد نظر به‌عنوان نماینده شعب در شهرستان‌ها و شهر تهران معرفی کند تا نماینده اتحادیه در منطقه باشند.

کوششی تصریح کرد: مؤسسات نیز باید بر اساس توانمندی دسته بندی شوند و طرح‌های آموزشی بر اساس توانمندی ارائه شود و مشخص شود که مؤسسات در چه زمینه‌هایی توانمند هستند. ارزیابی کیفی و کمی مؤسسات بر اساس میزان عملکرد نیز باید صورت بپذیرد و بر اساس آن حمایت‌ها انجام خواهد شد.

وی بیان کرد: بعد از همه بررسی‌های صورت پذیرفته یکی از افرادی که با مؤسسات قرآنی آشنایی دارد و 10 سال است با مدیران مؤسسات ارتباط مؤثر دارد به‌عنوان مدیرعامل اتحادیه استان تهران انتخاب شد و امید است با همکاری با او در سال آینده این اتحادیه به‌عنوان اتحادیه پیشرو قلمداد شود و میثم طاهرآبادی به‌عنوان مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران انتخاب شد.امید است با مدیریت جهادی خلأهای موجود را پر کنند.

در ادامه میثم طاهرآبادی، مدیرعامل جدید اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران اظهار کرد: امید است به عنوان یک خدمتگذار در ساحت قرآن نسبت به نشر قرآن در جامعه فعالیت کنیم و 27 موضوع و طرح ارائه شده که امید است با کمک مؤسسات این طرح‌ها را عملیاتی کنیم.

سپس برای نظارت بر رأی گیری اعضای علی‌البدل هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی اتحادیه استان تهران محمدجعفر خرم‌دل به‌عنوان رئیس در جلسه انتخاب شد، یک نفر منشی مجمع و دو نفر نیز به‌عنوان ناظر انتخاب شدند.

خرمدل گفت: طبق قانون تمامی مؤسسات و مراکز تجاری و غیر تجاری موظفند مجمع عمومی عادی را برای تصویب و ارائه گزارش مالی فبل از پایان تیرماه تشکیل دهند امسال هم اتحادیه براساس همین قانون مجمع را تشکیل داد.