به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نخبگان و استعدادهای برتر در رشتههای مختلف علمی، ورزشی، فرهنگی و ... که موفق به کسب رتبههای برتر در المپیادها، مسابقات و رویدادهای بینالمللی شده و پرچم جمهوری اسلامی ایران را در آن رویدادها، بالاتر از پرچم دیگر کشورها به اهتزاز درمیآورند استحقاق آن را دارند تا از برخی حمایتها و معافیتها برخوردار شده و بعد از کسب موفقیتهای بینالمللی بدون دغدغه در استمرار فعالیتهای تخصصی خود در حوزه مربوطه تلاش کنند.
به طور مثال در سال 1376 قانون سربازقهرمان به منظور طی دوران خدمت وظیفه عمومی قهرمانان ورزشی در تیمهای ملی و زیر نظر سازمان تربیت بدنی تصویب شد. همچنین این قانون در سال 1391 اصلاح شده و معافیت بخشی از مدالآوران مسابقات المپیک، مسابقات قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی را به تصویب رساند.
در خصوص نخبگان علمی نیز تا سال 1384، دارندگان مدالهای المپیادهای علمی جهانی از خدمت نظام وظیفه معاف میشدند. در سال 1385 و با تأسیس بنیاد ملی نخبگان، معافیت این قشر حذف شده و به انجام پروژههای تخصصی در راستای نیازهای نیروهای مسلح مبدل گشت و به قشر بسیار گستردهتری از استعدادهای برتر علمی تعلق گرفت. بدین صورت که فرد به جای خدمت نظامی در پادگانها از تخصص خود برای ارتقای نیروهای مسلح استفاده نماید که میتواند ارزشی به مراتب بالاتر برای کشور داشته باشد و همچنین خود فرد نیز به دلیل اثرگذاری بالاتر، احساس رضایت بیشتری خواهد داشت.
در این راستا شایسته است در جهت تکریم قهرمانان قرآنی که در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تأکید شده است، حمایت از قهرمانان قرآنی شکل جدیتری به خود بگیرد که در حال حاضر این موضوع مورد غفلت مسئولان امر قرار گرفته است. لذا پیشنهاد میشود رتبههای اول تا سوم رشتههای قرائت و حفظ کل مسابقات بینالمللی معتبر جمهوری اسلامی ایران و یا مالزی و یا سایر مسابقات معتبر بینالمللی، به عنوان جایزه، از انجام خدمت نظام وظیفه معاف شوند تا بتوانند در عرصه تخصصی خود اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
به طور نمونه محسن حاجیحسنی، نفر اول مسابقات بینالمللی قرآن مالزی که موفق شد پس از نه سال، رتبه برتر این رقابت جهانی را کسب کند نیز با همین مشکل روبرو است. وی که دوران خدمت سربازی را میگذراند به مسابقات مالزی اعزام شد و به سختی توانست مجوز خروج از کشور را دریافت کند. در حالی که وی پیش از این دارای رتبه دوم مسابقات کشوری اوقاف بود؛ حتی به گفته خودش در دوران خدمت از تخصصش در زمینه آموزش قرآن، هیچ بهرهبرداری در سطح نیروهای مسلح نیز صورت نگرفت و همچنان این مشکل برای وی وجود دارد.
همچنین سایر برگزیدگان جوان مسابقات قرآنی نیز با توجه به داشتن تجربه و تخصصهای مناسب در این حوزه میتوانند به صورت تخصصی به کار گرفته شده و خدمت نظام وظیفه خود را با بهرهوری بسیار بالاتری سپری نمایند. لذا پیشنهاد میشود سایر برگزیدگان مسابقات کشوری سازمان اوقاف یا سایر مسابقات بینالمللی، خدمت نظام وظیفه خود را در قالب فعالیتهای قرآنی نظیر برگزاری جلسات آموزشی و سفرهای تبلیغی و ترویجی با محور نیروهای مسلح سپری نمایند. همچنین با توجه به اثر سفرهای تبلیغی به خارج از کشور در راستای گسترش روابط حسنه با سایر کشورهای اسلامی و تبلیغ مذهب شیعه، پیشنهاد میشود تسهیلاتی جهت خروج از کشور این افراد مقرر گردد.
ضمن تشکر از اقدامات شما در راستای تکریم قهرمانان قرآنی، به اطلاع می رساند:
بنیاد ملی نخبگان که تحت نظر معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکند، مسئول شناسایی و حمایت از نخبگان کشور در تمام رشتهها میباشد. مشمولان آییننامه بنیاد ملی نخبگان در دو سطح 1 و 2 طبقهبندی میشوند که به سطح 1، عنوان نخبه و به سطح 2 عنوان استعداد برتر اطلاق میشود.
طبق مصوبه کمیسیون دائمی هیأت امنای بنیاد ملی نخبگان در تاریخ 11/3/1388، قاریان و حافظان قرآن کشور نیز پس از احراز شرایط اعلامی، در همان دو سطح 1 و 2 طبقهبندی شده و مشمول استفاده از مزایای این بنیاد برای نخبگان و استعدادهای برتر از جمله تسهیلات نظام وظیفه میشوند.