صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۳۲۱۶۴
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴

گروه بین‌الملل: تفسیر سوره فرقان، روز ۱۴ شهریورماه، در جریان یک نشست آموزشی یک روزه در دانشگاه «کویین مری» لندن بررسی می‌‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «IIDR»، نشست تفسیر سوره فرقان با همکاری مؤسسه توسعه و پژوهش اسلامی و آکادمی علوم قرآنی بریتانیا در ادامه سلسله نشست‌های بررسی تفاسیر سوره‌های قرآن کریم برگزار خواهد شد.
فرقان به معنی ملاک و تمییز (حق و ناحق)، نام یکی از سوره‌های قرآن کریم است که مطالبی غنی برای تدبر دارد.
این سوره با سخن از نحوه تفکر افراد بی‌ایمان و سخنان آن‌ها علیه حضرت محمد(ص) آغاز می‌شود که تعمق در آن درس‌های بسیاری به انسان می‌دهد.
در این سوره علیرغم همه اقداماتی که (از سوی مشرکان) علیه پیامبر (ص) انجام می‌شود، ایشان به شکیبایی و توکل به پروردگاری توصیه می‌شود که به همه چیز بینا و دانای مطلق است.
در این سوره با اشاره به تفاوت‌های اهل خوبی و اهل ناپاکی و عواقبی که اعمال انسان برایش در پی دارد، فضایی ایجاد شده که انسان را به تعمق بیشتر بر افکار و کردار خود فرا می‌خواند.
در این سوره همچنین توصیفاتی از خداوند ارائه شده که مطالعه آن‌ها انسان را دلگرم و به راه حق، پاکی، انصاف و اعتدال رهنمون می‌کند.
آیه 58 سوره فرقان که می‌فرماید «وَتَوَکَّلْ عَلَى الْحَیِّ الَّذِی لَا یَمُوتُ وَسَبِّحْ بِحَمْدِهِ وَکَفَى بِهِ بِذُنُوبِ عِبَادِهِ خَبِیرًا: و بر آن زنده که نمی ‏میرد توکل کن و به ستایش او تسبیح گوى و همین بس که او به گناهان بندگانش آگاه است» آیه بسیار زیبایی است که خداوند پیامبر و به طور کلی همه انسان‌ها را به توکل بر خود که یگانه قدرت لایزال هستی است، فرامی‌خواند و آگاهی خود به همه امور را به او خبر می‌دهد.