صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۳۲۱۷۵
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲
بانک مرکزی اعلام کرد؛

گروه اقتصاد: بانک مرکزی از افزایش ۸/۱ درصدی تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی دو ماهه اول سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط‌عمومی بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی 2 ماهه سال 1394 به بخش‌های اقتصادی مبلغ 346.2 هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با 2 ماهه سال گذشته مبلغ 26.1 هزار میلیارد ریال (معادل 8.1 درصد) افزایش داشته است.

جدول شماره یک، بیانگر سهم بخش‌ها از تسهیلات پرداختی بانک‌ها است. سهم تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش صنعت و معدن طی 2 ماهه سال جاری 104.4 هزار میلیارد ریال (معادل 30.2 درصد) بوده که نسبت به 2 ماهه سال گذشته 4.2 هزار میلیارد ریال (معادل 3.8 درصد) کاهش داشته است.

جدول شماره 2 بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی 2 ماهه سال جاری است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی 2 ماهه سال جاری مبلغ 232.2 هزار میلیارد ریال معادل 67.1 درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با 2 ماهه سال گذشته مبلغ 40.4 هزار میلیارد ریال معادل 21.0 درصد افزایش داشته است.
جدول شماره 2 نشان می‌دهد سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در 2 ماهه سال جاری معادل 89.0 هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص 38.3 درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ 232.2 هزار میلیارد ریال) است.

گفتنی است، از 104.4 هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی دربخش صنعت و معدن معادل 85.2 درصد آن (مبلغ 89.0 هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.
شایان ذکر است، همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود.
از سوی دیگر، ضروری است به افزایش توان خلق پول بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تأمین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تأمین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.

برای مشاهده جداول اشاره شده در متن اینجا کلیک کنید.