به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا رستمی، معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در اولین نشست رسانهای خود که ساعاتی پیش در ساختمان شماره 2 این وزارتخانه برگزار به تشریح برنامههای این معاونت در حوزه جوانان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در فصل جدیدی از فعالیتهای جوانان کشور هستیم، گفت: با پیروزی توافق هستهای ایران، وارد فصل جدیدی از فعالیتهای جهانی شدهایم که بهرهبردار اصلی آن جوانان هستند و لازم است در شرایط به وجود آمده با یک نگاه عمیق نسبت به فضای بینالمللی و اقدامات اساسی وارد حوزه جوانان شویم؛ البته در این حوزه نیازمند مشارکت 100 درصدی خود جوانان هستیم.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه اگر قرار باشد در حوزه جوانان اتفاق خاصی بیافتد با همکاری دستگاهها و نقش اثرگذار رسانهها امکان پذیر خواهد بود و افزود: موفقیت رسانهای با نیروی خلاق، فعال توانمند میتواند حداکثر موفقیت را برا ایجاد کند.
پس از توافق، آموزشهای لازم به جوانان داده شود
رستمی با اشاره به اهمیت توافق هستهای خاطرنشان کرد: توافق هستهای باعث شکسته شدن حصر بین المللی جوانان شد و امروز این ماییم که باید از این فضای ایجاد شده استفاده کنیم و برنامهریزی شود و باید برای ورود جامعه جوان ایرانی به جامعه بین المللی پس از توافق، آموزشهای لازم داده شود.
وی در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت و در پاسخ به سوالی مبنی بر طرح ملی زندگی در عصر رسانه گفت: این طرح شامل سه موضوع، پژوهش، تبلیغ و ترویج است که مخاطبان اصلی آن مادران هستند چراکه آنها اثرگذارترین فرد روی فرزندان هستند.
معاون ساماندهی امور جوانان ادامه داد: مهمترین کاری که در حوزه پژوهش انجام خواهیم داد شناسایی رسانههای موضوعی جوانان است. در سطحی بعد اعتیاد رسانهای را شاسایی خواهیم کرد. در حوزه تبلیغ، به موضوعاتی که به سبک زندگی در عصر رسانه وجود دارد خواهیم پرداخت. در این زمینه تفاهمنامهای را با صدا و سیما، رادیو و رسانههای مجازی کشور انجام خواهیم داد تا بتوانیم از طریق پیامهایی این مسئله مهم را به عرصه عمومی وارد کنیم.
برنامههای معاونت دوره پیش بازنگری خواهد شد
رستمی در ادامه با تاکید بر اینکه موضوعاتی همچون مشاوره ازدواج، طلاق، آسیبهای اجتماعی در حوزههای فردی قرار دارد، گفت: برخی از برنامههای معاونت جوانان که در دوره پیش انجام گرفته است بازنگری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برنامههایی که رویکرد فردی داشته باشد بازنگری میشود و نگاه کلان و اجتماعی در این معاونت تقویت میشود، افزود: آسیبشناسی در حوزه جوانان در طول مدت چند ماه گذشته انجام گرفته است. ما در این مدت بررسی کردیم که در طی سالهای گذشته برخی مصوبات شورای عالی جوانان و حتی مصوبات دولت اجرایی و عملیاتی نشده است.
رستمی با اعلام اینکه معاونت ساماندهی امور جوانان نباید در امور اجرایی دخالت کند گفت: ما باید از نهادهای مربوطه پیگیر وظایفشان باشیم.
وی در ادامه از صدور مجوز برای تشکیل مراکز کنترل خشم در کشور خبر داد و افزود: این مراکز باید برای شروع فعالیتهای خودشان با طی کردن مراحل قانونی فعالیتها را ادامه دهند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای معاونت ساماندهی برای تعامل بیشتر دستگاههای مرتبط با امور جوانان گفت: آسیبشناسی که در ماه گذشته کردهایم نشان میدهد از سال 84 تا کنون 13 برنامه و مصوبات متعددی شکل گرفته اما بسیاری از آنها عملیاتی نشده است. سازمان ملی سابق و معاونت فعلی ضمانت اجرایی برای اجرای این برنامهها ندارد و تنها هماهنگ کننده بوده است. ایراد ساختاری که این حوزه دارد سبب میشود دستگاهها خود را ملزم به پاسخگویی ندانند.
باید سند برش جوانان برای دستگاهها را بنویسیم
رستمی ادامه داد: این دستگاهها متولی یک موضوع خاص و دارای سند ملی هستند و ضرورتی ندارد که سند و برنامه مجزایی از سوی معاونت تصویب کند. علت عدم تعامل دستگاههای دولتی به دلیل ورود نامناسب از سوی حوزه جوانان بوده است. اگر میخواهیم برنامهها و مصوبات به اجرا برسد باید سند برش جوانان برای آن دستگاه بنویسیم تا ذیل سند و توسط آن در دستگاه اجرا شود؛ نظارت ما در صورتی معنادارتر میشود که آنها اجرا و ما تنها هماهنگ کننده و ناظر باشیم.
معاون ساماندهی امور جوانان درباره نحوه مشارکت جوانان با این معاونت بیان کرد: در این زمینه نیازمند همکاری رسانهها هستیم و دلیلی نمیبینم در سه دوره حیاتی کشور همه اتفاقات عظیم به دست جوانان صورت بگیرد اما اکنون در دوران ثبات جوانان هستیم و نباید آنها در حاشیه باشند.
وی با بیان اینکه توسعه و رشد بدون مشارکت جوانان در عرصهای کشور اتفاق نمیافتد تصریح کرد: باید جوانان را باور کنیم و به عنوان فرصت بشناسیم.
رستمی با اشاره به ضرورت فرهنگسازی در این زمینه اضافه کرد: برای مشارکت جوانان باید با تشکیل NGO به حمایت اجتماعی از آنها پرداخت. توانمندسازی جوانان در حوزه سمنها و همکاری بخش خصوصی و مدنی با این سمنها از برنامههای معاونت ساماندهی و امورجوانان است.
وی با اشاره به تضعیف سمنها در دولت گذشته اظهار کرد: دولت را در سال ۸۴ با بیش از ۴ هزار سمن تحویل دادیم اما درسال ۹۲ با 50 سمن تحویل گرفتیم.
تشکیل 500 سمن تا پایان دولت یازدهم
رستمی با تاکید بر نقش سمن ها در کشور و اهتمام معاونت جوانان برای فعال شدن سمن ها گفت: تا پایان سال ۹۵ به ازای هر ۵ هزار جوان یک NGO ایجاد خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیتهای انجام شده در حوزه فضای مجازی برای جوانان بسیار ضعیف است، گفت: در این فضا تولید محتوا با رویکرد جوانان بسیار پایین است. به همین دلیل با همکاری که با صدا و سمیا داشتهایم قرار شده است از طریق پروژه آی پی تی وی، NGOها را وارد آن کنیم و از آنها در جهت تولید برنامه در این شبکه استفاده کنیم.
رستمی در ادامه با اشاره به فعالیتهای اقتصادی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: اگر مشکلات اقتصادی حل شود، اولویتهای جوانان در حوزههای اشتغال و ازدواج حل خواهد شد. در این معاونت به دنبال حل این سوال هستیم که چگونه میتوان وامهایی که به جوانان برای مشاغل و یا ازدواج داده میشود را از حالت مصرفی به وامهای مولد تبدیل کنیم. ما به دنبال این جواب هستیم که چگونه میتوان به گردش اقتصادی و منافع مثمر ثمر در این وامها برسیم.
بودجه جوانان وزارت ورزش و جوانان ۸ میلیارد تومان است
معاون ساماندهی امور جوانان در ادامه با بیان اینکه وام ازدواج را پیگیری میکنیم و در کنار آن بررسی میکنیم آیا وام مولد بهتراز وام مصرفی نیست؟ یادآور شد: بودجه جوانان وزارت ورزش و جوانان ۸ میلیارد تومان است و بودجههای مربوط به وام ازدواج و ایجاد اشتغال در اختیار وزارت ورزش وجوانان نیست.
وی با اشاره به آمار ازدواج و طلاق در میان جوانان اظهار کرد: طبق آمار سال 93 از بین 24 میلیون جوان تنها 740هزار نفر ازدواج کرده اند که این آمار نشان میدهد 95درصد جوانان در سن ازدواج، در آن سال ازدواج نکردهاند.
از هر 4 ازدواج یک مورد منجر به طلاق میشود
رستمی با بیان اینکه از هر 4 ازدواج یک مورد منجر به طلاق میشود گفت: 50 درصد این طلاقها در 5 سال اول ازدواج رخ میدهد که این مساله نیازمند توسعه مراکز مشاوره ازدواج پیش، حین و پس از ازدواج است.
وی در ادامه از راهاندازی مجدد مراکز مشاوره ازدواج خانواده خبر داد و گفت: نیازمند توسعه این مراکز هستیم. برای افرادی که ازدواج میکنند ضرورت وجود این مراکز بخصوص در پنج سال اول زندگی دیده شده است و قرار است که بر اساس طرحی به صورت مشاوره پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج این مراکز فعالیتهای خودشان را انجام دهند.