به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین عبدالعلی پناهی در آئین اختتامییه دوره تابستانی طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری که در مجتمع آموزشی و پرورشی موقوفه عبدالله رضوی شاندیز، برگزار شد، با اشاره به نحوه شکلگیری این دوره اظهارداشت: طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری از سال 1382 با هدف بسط و گسترش اندیشههای این شهید والامقام در مدارس علمیه، با پوشش 6 مدرسه علمیه، در شهر قم آغاز شد.
مسئول دفتر مرکزی مطالعات آثار شهید مطهری حوزههای علمیه ، با بیان اینکه این طرح در سال 88 توسط معاونت تهذیب به مدارس علمیه سراسر کشور ابلاغ گردید، افزود: از سال 88 به بعد هر سال بر تعداد مدارسی که خواستار اجرای این طرح بودند افزوده شد، بطوری که هم اکنون این طرح در 230 مدرسه علمیه کشور در حال اجرا بوده و در کل حدود 7 هزار طلبه در حال مطالعه این آثار هستند.
وی در خصوص دورههای تابستانی این طرح یادآور شد: با توجه به لزوم بهرهبرداری از اوقات فراغت تابستان، برنامهریزی شده است که طلاب علاقهمند بتوانند در 4 تابستان، که هر تابستان 4 هفته برگزار میشود حدود 70 اثر شهید مطهری را مطالعه میکنند.
پناهی، با بیان اینکه دوره تابستانی امسال سال چهارم خود را تجربه کرد، یادآور شد: دوره تابستانی سال جاری از 12 تیرماه آغاز و به مدت 29 روز در مجتمع آموزشی و پرورشی موقوفه عبدالله رضوی شاندیز ادامه داشت.
وی با اشاره به اینکه برای تابستان امسال قریب به 350 طلبه ثبت نام کرده بودند، گفت: با توجه به محدودیتهای امکانات مالی و مکانی ، تنها 102 نفر از طلاب بر اساس معدل و شرکت در دورههای قبلی، پذیرش شدند.
مسئول دفتر مرکزی مطالعات آثار شهید مطهری حوزههای علمیه، یادآور شد: طلاب شرکت کننده در این طرح علاوه بر فراگیری آثار شهید مطهری، در برنامههای جانبی مختلف تربیتی و تفریحی که برای آنها در نظر گرفته شده بود نیز شرکت نمودند.
وی در پایان عنوان کرد: در طرح امسال هم چنین از 12 نفر از طلاب شرکت کننده در طرح به عنوان ممتاز و 6 نفر از طلاب به عنوان منظمترین طلاب تجلیل شدند.
حجتالاسلام و المسلمین حمید ملکی، در این مراسم با اشاره به اینکه شهید مطهری به امت اسلامی درس عزت، شرف و بزرگواری داد، اظهار داشت: مطالعه کتب و آثار شهید مطهری زندگی انسان را قدم به قدم قرآنی و دینی میکند، چرا که کتب و آثار ایشان تماما برگرفته از قرآن و نهجالبلاغه است .
مدیر مدرسه علمیه معصومیه قم، افزود: کتب و آثار شهید مطهری به قدری مهم و اثرگذار است که میتواند مسیر زندگی دانشپژوهان به خصوص طلاب را مشخص و تغییر دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از تاکیدات قرآن کریم بحث اعتباربخشی به خود یا به عبارتی خودسنجی است، با اشاره به مراسم اختتامییه دوره تابستانی طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری، بیان داشت: اختتامییه در طلبگی معنا ندارد و اختتامییه هر دوره ای به معنای اتمام یک دوره و آغاز ورود به مرحله جدیدی از زندگی با معلومات جدید است، در این طرح نیز طلاب باید آموخته های خود در زمینه اندیشههای شهید مطهری را تجزیه و تحلیل کرده و با نگاهی نو زندگی را رقم بزنند.
رئیس مرکز تخصصی تفسیر حوزههای علمیه، با تصریح بر این مطلب که شهید مطهری مجهز به سه ویژگی مهم دانش، بینش و تقوا بود، گفت: این ویژگیها از شهید مطهری، شخصیتی جهانی ساخت بطوری که امروز آثار ایشان به زبانهای متعدد دنیا ترجمه و مورد مطالعه پژوهشگران و اندیشمندان است.
ملکی، با تاکید براین مطلب که رسیدن به سعادت و کمال انسانیت، تنها توسط قرآن و وحی الهی میسر است، یادآورشد: آثار شهید مطهری مجموعهای از برداشتهای ناب از قرآن و سنت برای رسیدن به سعادت بشری است لذا امروز همگان به خصوص طلاب باید به مطالعه این آثار اهتمام داشته باشند.