صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۱۴۴۱
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
مدیر موزه ملی قرآن کریم:

گروه ادب: مدیر موزه ملی قرآن کریم با بیان اینکه پیش از این نیز بارها گفته شده بود که شرایط نگهداری نسخ خطی در برخی موزه‌ها نامناسب است، افزود: در برخی از موزه‌های استان‌ها، نسخ خطی قرآن همچنان در شرایط نامناسبی نگهداری می‌شوند و مراکز یاد شده شرایط لازم برای نگهداری این مصاحف را ندارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فخرالدین صابری، مدیر موزه ملی قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: اکنون تعدادی از نسخ خطی قرآنی با قدمت 100 سال در برخی موزه‌های استان‌ها نگهداری می‌شود. این در حالی است که این موزه‌ها از شرایط مناسب برای نگهداری اختصاصی نسخ خطی و باارزش قرآن کریم برخوردار نیستند و این نسخ را اغلب در کنار اشیا و وسایل دیگر چون صنایع دستی به نمایش گذاشته‌اند.
حجت‌الاسلام صابری افزود: در بازدیدهایی که از این موزه‌ها داشته‌ایم مشاهده شده که نسخ خطی قرآن در اغلب موزه‌های کشور در شرایط مطلوب نگهداری نمی‌شوند و کارشناس مربوط به نسخ خطی در اغلب موزه‌ها حضور ندارد و موزه فاقد شرایط مرمت کاغذ‌های تاریخی، اقلیم و تهویه مناسب برای نگهداری این نسخ هستند.

تجمیع نسخ در موزه قرآن
مدیر موزه ملی قرآن کریم گفت: اداره کل موزه‌های میراث فرهنگی بهتر است در قالب تصمیم‌گیری کارشناسی شده، مجموعه نسخ خطی قرآنی را که در شرایط مطلوب نگهداری قرار ندارند تجمیع کند.
وی تاکید کرد: موزه ملی قرآن کریم تنها موزه تخصصی است که ذخایر ارزشمندی از نسخ خطی قرآن، ادعیه و دیوان‌های شعری را در خود جای داده و می‌تواند گزینه مناسبی به عنوان محل تجمیع تمام نسخ خطی قرآنی باشد.
حجت‌الاسلام صابری افزود: موزه ملی قرآن کریم دارای کارگاه خاص مرمت نسخ خطی و شرایط استاندارد از نظر آب و هوا، نور و تهویه است.
مدیر موزه ملی قرآن کریم همچنین گفت: برگزاری نمایشگاه‌های فصلی از نسخ خطی قرآنی موزه‌های مختلف، فرصتی است که علاقه‌مندان بتوانند در یک زمان با تمام نسخ آشنا شوند و از آنها برای تحقیقات و مطالعات علمی و قرآنی خود استفاده کنند.
وی اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه‌ها باعث ترویج فرهنگ قرآنی و معرفی کاتبان هنرمند و متعهدی می‌شود که با نبود امکانات در قرن‌های گذشته برای کتابت قرآن تلاش کرده‌ و این مصاحف را در اندازه‌های مختلف کتابت کرده‌اند.
اهدای پنج نسخه خطی قرآن به موزه
حجت‌الاسلام صابری همچنین گفت: امسال پنج نسخه خطی قرآن به موزه ملی قرآن کریم اهدا شده است. البته امسال هیچ مورد خرید نسخه خطی قرآن نداشته‌ایم، به این معنی که هیچ مراجعه و پیشنهادی در سال جدید برای خرید نداشته‌ایم و اواخر سال گذشته نیز یک مورد نسخه خطی قرآن برای خرید پیشنهاد شد که در قیمت‌گذاری با خریدار به توافق نرسیدیم.