صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۱۴۷۰
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲
محمدتقی رهبر عنوان کرد:

گروه سیاسی: امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به نحوه تعامل نظام اسلامی با دیگر حکومت‌ها گفت: دستگاه دیپلماسی باید با کیاست مؤمنانه و هوشمندی سیاسی تعامل با دیگر نظام‌‌ها را تنظیم کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به نحوه تعامل و گسترش روابط حکومت اسلامی با سایر حکومت‌ها گفت: اسلام آیین عزت و کرامت است و بر اساس اصل « وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ» اسلام مکتبی است که باید دست برتر را داشته باشد و محفوظ بماند.
وی با اشاره به امضای معاهدات در زمان پیامبر اسلام(ص) اظهار کرد: همانطور که در آن دوره رسول اکرم(ص) معاهدات را با دیگر گروه‌ها ثبت می‌کردند، امروز هم باید اصل اولیه در روابط حفظ عزت و کرامت کشور و اسلام و ملت مسلمان باشد؛ بنابراین می‌توانیم با حفظ چارچوب‌ها و اصولی که مبنایش قرآن و معارف اسلام است، با دیگر کشورها رابطه داشته باشیم.
رهبر افزود: طبیعی است که دیگر کشورها برای برقراری ارتباط و گسترش آن خواهان منافع خود باشند و به فکر منافع ما نباشند چرا که ایران بازار خوبی است و منطقه استراتژیک مهمی محسوب می‌شود و در سال‌هایی که ایران تحریم بود از قطع رابطه با جمهوری اسلامی بسیار متضرر شده‌اند برای همین پس از توافق هسته‌ای به دنبال منافع اقتصادی خود خواهند بود.
وی با تأکید بر ضرورت هوشیاری در قبال حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشورمان گفت: نباید ایران بعد از توافق بازاری برای کالاهای غربی شود؛ البته مسئولان نیز این مسئله را مورد توجه قرار داده‌اند قرار نیست ایران مصرف‌کننده تولیدات خارجی باشد.
رهبر افزود: اگر شرکت‌های خارجی بیایند و کارخانه‌ای احداث کنند و تولیدات خود را به دیگر کشورها صادر کنند در این صورت اشتغال ایجاد می‌شود و رشد صنعت و تولید را به دنبال خواهد داشت اما نباید از این نکته غافل شد که این مسئله به ضرر اقتصاد داخلی تمام شود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: آنچه رهبر معظم انقلاب به عنوان «اقتصاد مقاومتی» مطرح کردند، اصلی عقلایی و اسلامی است؛ ما در کشور ثروت‌ها و سرمایه‌گذارهایی داریم که باید مورد توجه قرار گیرند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه دولت سیاست اولیه خود را در گسترش روابط با دیگر کشورها بر اساس اقتصاد مقاومتی پیگیری کند، گفت: در اصفهان کارخانه‌ای سراغ دارم که بیش از 50 سال سابقه فعالیت دارد اما به دلیل واردات از چین در حال تعطیلی است که این اتفاق باعث بیکار شدن صدها کارگر و بروز مشکلات فراوان در خانواده‌ها می‌‌شود.
رهبر افزود: ما باید به این مسئله توجه داشته باشیم که بیکاری به وجود نیاید و کارخانه‌ها به تعطیلی کشیده نشود و منافع و سرمایه ملی و سرمایه داخلی مورد توجه قرار گیرد و اصول خود از جمله عزت و کرامت فراموش نشود.
وی تصریح کرد: باید به این نکته نیز توجه شود که گسترش ارتباطات می‌تواند منجر به ارتقای جایگاه ایران در سطح جهان و تثبیت آن شود.
رهبر در مورد نوع رابطه حکومت اسلامی با دیگر کشورها گفت: برخی کشورها و حکومت‌هایی هستند که به هیچ‌وجه نمی‌توان با آنها رابطه داشت که مصداق آن را می‌توان رژیم صهیونیستی عنوان کرد.
وی با اشاره به مشکل بنیادین حکومت اسلامی با برخی کشورها نیز گفت: در ارتباط با تعامل با کشورهایی مانند آمریکا نیز به دلیل سیاست‌هایی که دارند، امام خمینی(ره) فرمودند که همواره با آنها اختلاف داریم و با آنها رابطه نخواهیم داشت مگر اینکه آدم شوند و دست از خصومتشان بردارند که به نظر می‌رسد این «مگر» شدنی نیست.
رهبر اظهار کرد: امروز به جز مسئله هسته‌ای هیچ‌گونه رابطه‌ای با امریکا نداریم کمااینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند ما آمریکا را همچنان دشمن خود می‌دانیم؛ سران ایالات متحده نیز طی روزهای اخیر گفته‌اند ما با ایران بر سر دیگر مسائل همچنان اختلاف داریم.
وی خاطرنشان کرد: امریکا کشوری نیست که بتواند با ما ارتباط برقرار کند چرا که اسرائیل خط قرمز آنهاست در حالی‌که ما معتقدیم اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود تا مظلومان فلسطین مورد حمایت قرار گیرند.
رهبر توجه به سوابق کشورها در ارتباط با نظام اسلامی را ضروری دانست و گفت: یکی از کشورهایی که در ایران خیانت‌های زیادی کرده، انگلیس است که به عنوان مثال در اتفاقات سال 88 سفارت خود را در اختیار فتنه‌گران گذاشته بود؛ بنابراین در رابطه با انگلیس نباید سوابق خیانت آنها را از یاد برد و لازم است محتاطانه عمل شود.
وی افزود: برخی کشورها نیز تا حدودی دنباله‌رو آمریکا بوده‌اند و به صدام کمک کرده‌اند و منافقان را مورد حمایت قرار دادند کردند اما نمی‌توان تا قیامت با همه کشورها قطع رابطه کرد اما لازم است سوابق آنها را پیش روی خود داشته باشیم.
رهبر در مورد روابط با کشورهای اسلامی نیز گفت: ما با کشورهایی که حکومت اسلامی دارند به نوعی ارتباط داریم اما به نظر می‌رسد در تعامل با برخی کشورهای اسلامی همچون عربستان سعودی باید تجدید نظر کرد؛ بنده اگر صاحب رأی سیاسی بودم، می‌گفتم رابطه‌مان را با آل سعود قطع کنیم چرا که مسلمان‌کشی و جنایات سعودی‌ها در یمن بی‌سابقه بوده است.
وی ادامه داد: برخی کشورها نظیر اعضای غیر متعدها نیز همواره در روزهای سخت با ما بوده‌اند و می‌توانیم روابط بهتری با آنها داشته باشیم.
رهبر تصریح کرد: با توجه به نکاتی که گفته شد می‌توانیم روابط خود را با کشورهای مختلف طبقه‌بندی کنیم؛ کشورهایی که به هیچ‌وجه نمی‌توان با آنها رابطه‌ای داشت؛ کشورهایی که باید نسبت به آنها محتاط بود؛ کشورهایی دوست و کشورهایی که به دنبال منافع خود هستند.
وی ادامه داد: دستگاه دیپلماسی ما باید یک خط تراز دقیقی داشته باشد و با حفظ آن خط تراز روابط را تنظیم کند که این مطلب کیاست مؤمنانه و هوشمندی سیاسی را می‌طلبد.