صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۳۰۴۴
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۷
اختصاصی ایکنا/

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پیگیر اخبار حاشیه‌ای طرح تشکیل سازمان قران کریم است،‌به بیان نظرات خود در مورد این طرح پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مورد اعلام وصول طرح تشکیل سازمان قرآن کریم در مجلس شورای اسلامی و لزوم تشکیل چنین سازمانی به پیگیری اخبار حول محور تشکیل این سازمان اشاره کرد و گفت: به اعتقاد من این طرح یک طرح مطالعه نشده است و مشکلات خاص خود را خواهد داشت.

ایجاد تشکیلات جدید برطرف‌کننده مشکلات نخواهد بود
وی افزود: زمانی که می‌خواهیم به وضعیت یک موضوعی سر و سامان بدهیم، اولین موضوعی که به ذهنمان می رسد این است که تشکیلات جدیدی را بر تشکیلات موجود اضافه کنیم در حالی که این چاره کار نیست و نه تنها کمک‌کننده نخواهد بود بلکه باعث مشکلات دیگر نیز خواهد شد.

جای خالی مشاوره با جامعه قرآنی
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اولین کاری که باید صورت می‌گرفت این بود که در مورد چنین طرحی قبل از اعلام وصول در مجلس با جامعه قرآنی و فعالان و مدیران این بخش مشاوره‌های لازم صورت می‌گرفت که آیا مشکلات موجود در این عرصه به دلیل کمبود تشکیلات است یا ناشی از چیزهای دیگر است.
حشمتی با بیان اینکه بدون هیچ گونه فعالیت آسیب‌شناسانه‌ای اقدام به ارائه چنین طرحی شده است، خاطرنشان کرد: قبل از ارائه طرح باید مشکلات و آسیب‌های این طرح شناسایی و بعد از آن نسخه لازم در این زمینه پیچیده می‌شد. بنابر این طرح تشکیل سازمان قرآن کریم از این جهت از دیدگاه ما دارای اشکالات فنی است.
وی همچنین با تأکید بر اینکه در پیش‌نویس این طرح آمده است که باید زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و طبیعتاً ما باید مدافع آن باشیم، بیان کرد: اما به دلیل اینکه تشکیل چنین سازمانی به نفع فعالیت‌های قرآنی نیست راضی به ارتقاء جایگاه خودمان که منجر به تضعیف فعالیت‌های قرآنی شود، نیستیم و لذا مخالف چنین طرحی هستیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صمن تأکید مجدد بر اینکه این طرح مطالعه نشده است،‌ گفت: اینکه گفته می‌شود مطالعه نشده است به این معنی است که تا قبل از اعلام وصول این طرح در مجلس باید حداقل چندین همایش و سمینار در مورد آن برگزار می‌شد.

هر طرحی بدون مشورت با جامعه قرآنی محکوم به شکست است
حشمتی با اشاره به اینکه هر طرحی در حوزه فعالیت‌های قرآنی که بدون نظر دست اندرکاران و فعالان این عرصه باشد منجر به شکست خواهد بود،‌ گفت: من از اساس و با نوع ارائه چنین طرحی مشکل دارم.

مشکلات حوزه قرآن با یک مصوبه برطرف نمی‌شود
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که یکی از اهداف تشکیل سازمان قرآن کریم تجمیع فعالیت های قرآنی کشور عنوان شده است و می‌توان این اظهارنظر شما را مبنی بر مخالفت با تجمیع فعالیت‌های قرآنی در کشور دانست؟ گفت: ما در حوزه فعالیت های قرآنی با مشکلاتی مواجه هستیم که با یک مصوبه دولت و مجلس برطرف نخواهد شد و مشکلات اساسی‌تر از این حرف ها است.
معان قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در حال حاضر در عرصه فعالیت‌های قرآنی در مواردی همچون نیروی انسانی، ‌تفکیک وظایف دستگاه‌های قرآنی،‌ اعتبارات و تأمین بودجه و نیز اینکه متولی واحدی در این زمینه وجود ندارد با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم.
حشمتی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا طرح تشکیل سازمان قرآن کریم به دنبال برطرف کردن چنین مشکلاتی است؟ گفت: تشکیل این سازمان ممکن است یکی از اشکالات که تجمیع فعالیت‌های قرآنی باشد، پاسخ دهد اما مشکلات دیگری را ایجاد می‌کند که تنها یکی از آنها ایجاد تشکیلات جدید است.
وی در پایان افزود: تشکیل یک سازمان جدید یعنی ایجاد یک بار جدید بر دوش فعالیت‌های قرآنی کشور، مسئولانی که قصد انجام این کار را دارند ابتدا شورای توسعه فرهنگ قرآنی را به سرانجام خوبی برسانند، ابتدا ببینند شورای توسعه در مسیر خود حرکت کرده است یا خیر و تحلیلی در این زمینه انجام دهند و ببینند شورای توسعه که قرار نبود وارد فعالیت‌های اجرایی شود چرا به این عرصه ورود داشته است.

نظرات بینندگان
مدیر موسسه
|
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
با سلام
متاسفانه هر از چند گاهی توسط مسئولین شنیده میشود جایگاه دفتر قرآنی به مرکز و ...همین طوری ایجاد ساختار سازمانی جدیدکه فقط جایگاه ها وحقوق های اهالی آن مجموعه افزایش یافته ولی ذره ای هم به فکر جامعه قرانی نبوده و هیچ گونه بودجه ای که بتواند راهگشاری مشکلات جامعه میلیونی باشد هموار نشده و فقط در شعار های انتخاباتی مانده است
گفته شد که اگر معاونت قران ایجاد شود بسیار بوده میگیریم و فلان کار را میکنیم و.... ولی شاهد بودیم که همه این بودجه به مسائل حاشیه و خرید ساختمان و... که ارزشی برای هیچ موسسه ای ایجاد نکرد .
مشورت با موسسات و ... هیچ جایی نداشته و باید فکری برای مدیریت غلط اهالی و مسئولان کرد.
متاسفانه با توجه به مدیریت مدرن بجای کاهش تشکیلات به بزرگیتشکیلات فکرمیکنیم و اگر این تشکیلات را نداشته باشیمنمیتوانیم کار بکینم در صورتی که بقول امام وقتیگفت (بهشتی یک ملت بود ) یعنی یک جایگاه فعالی هم می تواند کار فلان ها تشکیلات هم بکند نیاز به تاسیس این تشکیلات اضافی نیست
هر دستگاهی یک تشکیلات قرآنیدارد چقدر قاری داریم ،چقدر حافظ داریم ،چقدر موسسات دارای مکان هستند ،چقدر بیمه فعالان درست شد وهزیان سئوال بیجواب دیگر با وضعیت فعلی
لطفا تشکیلات درست نکنیم بلکه افراد را اصلاح کنیم .