صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۴۳۸۳
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۲
مدرس دانشگاه بارد آمریکا:

گروه اندیشه: نشست «متشابهات در تفسیر قرآن سید رضی» با حضور «تحسین ثادر» مدرس دانشگاه بارد آمریکا و از شیعیان پاکستان در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست «متشابهات در تفسیر قرآن سید رضی» از سلسله نشست‌های تخصصی با حضور صاحب‌نظران، با حضور خانم «تحسین ثادر» مدرس دانشگاه بارد آمریکا و از شیعیان پاکستان شنبه ۲۴ مرداد برگزار شد.

تحسین ثادر گفت: مطالعاتی که در حوزه اسلام‌شناسی انجام داده‌ام، مرا به این نتیجه رسانده‌است که فرقه مفسر تاثیر چندانی در تفسیر وی ندارد. من در واقع با انتخاب «شریف رضی» می‌خواهم این مسئله را عنوان کنم که شیعه یا سنی بودن مفسر در تفسیر وی تاثیری نمی‌گذارد و نمی‌توان ارتباط تنگاتنگی بین این مسائل برقرار کرد.
وی در ادامه افزود: نکته دیگر که می‌توان درباره شریف رضی مطرح کرد این است که سید رضی سعی داشت آیات متشابه را در قرآن بررسی کند و به این نتیجه برسد که نقش این آیات  در قرآن کلیدی هستند یا یک مسئله اتفاقی نیستند.
تحسین ثادر در ادامه افزود:  ویژگی تفسیر سید رضی این است که روشمند کار می‌کرد و فرقه گرا نبود و سعی داشت در تفسیر قرآن روشمند عمل کند و به حدیث ارجاع ندهد.
این استاد دانشگاه در آخر گفت: شیعیان و سنی‌های امروزی  با قرن 4 هجری  بسیار متفاوت هستند، به عنوان مثال سید رضی در تفسیر خود بسیار به «قاضی عبدالجبار» اقتداء می‌کرد در صورتی که قاضی عبد الجبار سنی بود و این مسئله با ذهن شیعه امروزی غیر قابل جمع است. امروزه بعد از طرح هویت ملی، مذهب و هویت ما به شکل دیگری بازتولید می‌شود که با گذشته بسیار تفاوت دارد.