حجتالاسلام والمسلمین محمد حاجابوالقاسم، حافظ کل قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، گفت: یکی از امامزادگان واجبالتعظیم حضرت معصومه(س) است که جایگاه بلندی بین امامزادگان دارند. جایگاه رفیع ایشان از چند جهت است و ائمه اطهار(ع) درباره ایشان توصیفات فراوانی را ذکر کردهاند؛ امام جواد(ع) فرمودند: «کسی که عمهام را در قم زیارت کند بهشت بر او واجب است» که این نشاندهنده اوج عظمت این بانوی مکرمه است.
حاج ابوالقاسم افزود: وقتی کاروان حضرت معصومه(س) وارد قم شد با گروهی که از طرف مأمون روبرو شد که مأمور شده بودند از ورود ایشان به مشهد جلوگیری کنند. عدهای در این درگیری شهید و عدهای هم مجروح شدند که یکی از این مجروحین حضرت معصومه(س) بودند؛ به همین علت ایشان با کاروان به قم برگشتند و در بستر بیماری قرار گرفتند که پس از یک دوره بیماری از دنیا رفتند.
وی با اشاره به اینکه مادر نقش اساسی در تربیت، رشد و تعالی شخصیت فرزندان دارد، گفت: از میان فرزندان امام موسی کاظم(ع) دو فرزند ایشان مورد توجه خاص و عام هستند که اتفاقا این دو نفر مادرشان یکی است.
این استاد اخلاق در ادامه گفت: این حضرت در مکانی دفن هستند که پایگاه شیعیان ما است، اگر ایشان در قم حضور نداشتند، قم به این پایگاه عظیم معنوی تبدیل نمیشد، از امام صادق(ع) روایت است که فرمودند: «علم، از قم به سایر شهرها در شرق و غرب پخش میشود و حجت بر جهانیان تمام میشود به گونهای که در تمام زمین، فردی پیدا نمیشود که دین و علم به او نرسیده باشد. بعد از آن قائم، قیام میکند و سبب انتقام خدا و غضب او بر بندگان(ظالم و معاند) میشود؛ زیرا، خداوند انتقام (و عذاب) بر بندگان روا نمیدارد، مگر وقتی که حجت را انکار کنند».
وی با اشاره به اینکه سفر به قم عمل پسندیدهای است، گفت: که در روایات داریم که درهای بهشت از قم باز میشود، سفر به قم قطعا مطلوب است و موجب بخشوده شدن گناه میشود به شرط آنکه افراد حق خدا و بندگان خدا را ادا کنند. زیارت حضرت خیلی سفارش شده است، چه خوب است کسانی که قصد سفر به شهرهای جنوبی کشور را دارند هنگام عبور از قم چند دقیقهای در حرم باشند و حضرتش را زیارت کنند.
حجتالاسلام حاجابوالقاسم در پایان گفت: نقل است که عدهای از اهل قم به خاطر قحطی به حرم حضرت معصومه(س) مراجعه کردند و در آنجا بست نشستند، یکی از بزرگان قم به نام میرزای قمی را در خواب دیدند که گفت: «برای این گونه امور حضرت را به شفاعت نگیرید که حضرت شفیع روز محشر هستند».