صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۴۵۵۰۹
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسه جامعةالقرآن الکریم استان اصفهان‌ تاکنون ۲۴ دوره جلسه تفسیر را برگزار کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام حجت‌الله رحمانی، مدیر مرکز تخصصی تفسیر جامعةالقرآن الکریم استان اصفهان گفت: تفسیر قرآن امری بسیار مهم و ضروری است ولی متأسفانه مهجور واقع شده است.

وی با بیان اینکه قرآن برنامه زندگی انسان‌هاست و عمل به این برنامه بدون شناخت آن حاصل نمی‌شود‌، افزود: مؤسسه اقدام به برپایی جلسات قرآن برای تربیت افراد کرده است که با مراجعه به قرآن، تفاسیر مختلف و معاجم لغت خود به شناخت هر چند حداقلی از قرآن برسند.

رحمانی‌ تصریح کرد: در این طرح شخص به‌صورت تخصصی به قرآن و تفاسیر مراجعه کرده و از آنها استفاده می‌کند، نه اینکه فقط خواننده تفاسیر مختلف باشد.

وی با تأکید بر اینکه در دید فراتر، این افراد قدرت پاسخگویی به سؤالات و شبهات در زمینه‌های خاص را دارا می‌شوند، افزود: می‌توان از این افراد در جامعةالقرآن، مدارس، مراکز فرهنگی به عنوان متخصص بهره برد.

مدیر مرکز تخصصی تفسیر جامعةالقرآن الکریم استان اصفهان، گفت: با توجه به ارتباطی که با حفاظ قرآن کریم داشتیم، به مهجوریت ویژه تفسیر در بین حفاظ پی بردیم و در این راستا تاکنون ۲۴ دوره تفسیر در این مرکز برگزار شده است.

وی ادامه داد: این افراد متأسفانه در دوران حفظ با تفسیر قرآن آشنا نمی‌شوند و بعد از حفظ نیز رها شده و کلاس تفسیر ثابت و مشخصی برای آنان نیست تا بتوانند از حفظ قرآن به‌عنوان ظرفیت بسیار قوی برای فهم قرآن کریم استفاده کنند و یک مبلغ قوی قرآنی در جامعه باشند.

وی گفت: با این احساس نیاز این مرکز تشکیل شد و در ادامه مخاطبان گسترده‌تری پیدا کرد و طلاب حوزه‌های علمیه و دانشجویان علاقه‌مند به فهم قرآن کریم نیز به قرآن پژوهان این مرکز اضافه شدند.

مدیر مرکز تخصصی تفسیر جامعةالقرآن الکریم استان اصفهان‌ گفت: دغدغه اساسی دوره‌های آموزشی این مرکز این است که ذهنیت افراد نسبت به قرآن کریم تصحیح شود و به جای نکات تفسیری یک سوره یا آیه، روش فهم قرآن کریم آموزش داده شود تا در پرتو این آموزش‌ها این افراد  بتوانند برای فهم قرآن کریم به تفاسیر مربوطه مراجعه کنند و هم توانایی فهم نکات ظریف و جدید را داشته باشند.

وی برگزاری دوره های تخصصی تفسیر را از مهمترین فعالیت‌های این بخش دانست و گفت: طرح لذت فهم و انس با قرآن کریم در سه سطح برگزار می‌شود و قرآن‌پژوه با گذراندن دروس آموزشی هر سطح و قبولی در آزمون پایانی و ارائه تحقیق پایان دوره‌ گواهینامه دریافت کرده و به سطح بعد راه پیدا می‌کند.

رحمانی تصریح کرد: شرح نهج‌البلاغه، شرح دعاهای صحیفه سجادیه، پاسخ به شبهات روز، خانواده درقرآن، ترجمه کل قرآن، صرف و نحو، موعود‌شناسی، مثل‌های زیبای قرآنی، تفسیر کل قرآن، حفظ موضوعی همراه با تفسیر و معارف ویژه نوجوانان از دیگر فعالیت‌های این مرکز است.