محمدرضا شاهجانی، معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اقدامات این ارگان در حوزه سلامت مددجویان تحت پوشش این ارگان را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه کمیته امداد خود سازمانی بیمهگر و دارای بیمه پایه است، اظهار کرد: حدود 98 هزار مددجوی کمیته امداد استان تهران تحت پوشش خدمات بیمهای امداد هستند که غالب مددجویان برای اینکه بتوانند به طور کامل از خدمات بیمه استفاده کنند می توانند مابقی فرانشیز خود را نیز از این بیمه بگیرند.
شاهجانی تأکید کرد: برای مددجویان بیماری که نیازمند خدمات درمانی هستند کمیته امداد خدمات درمانی رایگانی را به آنها ارائه میدهد.
غربالگری سرطانهای پروستات و دهانه رحم
وی با تأکید بر اولویت پیشگیری در معاونت حمایت و سلامت کمیته امداد عنوان کرد: این نهاد به ویژه در استان تهران توجه ویژهای به امور بهداشتی و پیشگیری دارد که میتوان به پیشگیری از سوء تغذیه کودکان زیر شش سال و سرویسهای بهداشتی و غربالگریهای مختلف اشاره کرد.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان تهران ادامه داد: در زمینه پیشگیری از بیماری مددجویان فرایندی در دست اقدام است که مهمترین آن غربالگری سرطانهای پروستات و رحم، غربالگری دهان و دندان کودکان مورد حمایت و ساماندهی سرویسهای بهداشتی در روستاها است.
50 هزار زن سرپرست خانوار هدف برنامههای سلامتاند
وی بیان کرد: در برنامههای کمیته امداد 50 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار گروه هدف هستند که به مرور وارد برنامههای ما شدهاند هر چند غربالگری تنها زنان سرپرست خانوار را شامل نمیشود بلکه اقداماتی در حوزه سالمندی و دیگر مددجویان نیز انجام میگیرد.
شاهجانی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در حوزههای پیشگیری و آموزش اظهار کرد: برای بهداشت سرفصلهای متفاوتی تعریف شدهاند که برای هر یک از آنان نیز آموزشهای ویژهای طراحی شدهاند و برای بعضی از آنان نیز بستههای مختلفی از سوی مراکز دانشگاهی در نظر گرفته شدهاند این بستهها برای پیشگیری در بیماری در اختیار مددجویان قرار داده شدهاند.
آموزش و مشاورههای ژنتیکی به خانوادههای مددجویان
وی یادآور شد: آموزشهای حضوری نیز در بین برنامههای کمیته امداد وجود دارند، کمیته امداد استان تهران اخیرا با بنیاد ژنتیک وارد مذاکره شده تا به آموزش فرزندان در حال ازدواج مددجویان بپردازد.
شاهجانی خاطر نشان کرد: در این راستا بنیاد ژنتیک تعدادی از خانوادههای مددجویان را به صورت رایگان آموزش داد، این آموزشها به سود خانوادههای مددجوست چرا که خانوادهها برای ازدواج فرزندان اطلاعات زیادی را در مورد ژنتیک نیاز دارند.